Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Artis Minta Pelepasan Cukai: Berapa Banyak Yang Mereka Mahu Lagi?

9-11-2016 04:16 PM |Dilihat:5132| Komen: 36


Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang

Rupanya potongan cukai penampilan diri untuk penggiat seni sudah pun diberikan pihak kerajaan seperti potongan bagi bayaran jurusolek, sewaan pakaian, pengurusan artis, kos perjalanan dan lain-lain. Pelepasan cukai apa lagi ingin diminta artis itu?  

Sedangkan atlet negara yang mempunyai tunggakan cukai pun tidak diberi layanan khas walaupun untuk menjalankan tugas demi negara dalam pertandingan besar di luar negara, mengapa artis perlu diberi pelepasan cukai? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
9
Terkejut
5
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
5
Komen: 36
Komen

Komen Terbaru

Quote redwed 14-11-2016 07:23 PM
kambinggila replied at 14-11-2016 07:47 AM
khen... mesti Chris Pratt, Johny Depp teringin sangat nak berlakon dengan diorang ni

Tak jalan gak. Johnny Depp tengok tajuk derama-rama melayu semua jadi tak berkenan. Hahaha

Lain-lain Komen

Quote fynnkakiblock 9-11-2016 04:23 PM
tu TT ke yang?
Quote CARI-MAMS 9-11-2016 04:24 PM
ya benar...hiks
Quote fynnkakiblock 9-11-2016 04:25 PM

TT nervous ye
Quote whadda 9-11-2016 06:00 PM
special sangat ke ko nak lepas cukai... kejar je lhdn kat retis2 yg tak abeh2 nak show off harta kat socmed ni
Quote mrsqueen 9-11-2016 06:09 PM
sebenarnya bile nowa buat statement mcm tu menunjukkan banyak retis ni tak amik tau hal financial sendiri.senua serah kat org smpai bab cukai ko bole claim baik pon ko tak tau.ni la beza artis yg tak berapa bijak dgn yg bijak
Quote flipolivio 9-11-2016 06:18 PM
jutawan2 kosmetik atau yang untung byk jual baju/jubah dkt media sosial tu lhdn xkejar ke? ke theyols mmg bayar? tp rasa mcm ada je yg x bayar
Quote mieymiey 9-11-2016 06:21 PM
Hai TT CARI MAL bertudung hijau
Quote xtravaganza 9-11-2016 06:27 PM
Mintak la plepasan cukai bnyk2 lg.. nti aku nk apply jd retis gak nih
Quote adelea 9-11-2016 06:33 PM
CARI-MAL replied at 9-11-2016 04:16 PM
Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Danny Ng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang

Rupany ...

Dia nak mintak maintenance cost punya pelepasan pulak..di nak kekal cantek supaya dapat jadi mennatu menteri.

Ke ada yg bercita2 nak jadi permaisuri agung.
Maklumla.. bakal agung kan Duda..
Quote Mawar_Helena 9-11-2016 06:34 PM
xtravaganza replied at 9-11-2016 06:27 PM
Mintak la plepasan cukai bnyk2 lg.. nti aku nk apply jd retis gak nih

nanti kau nak g apply jgn lupa ajak aku.aku pom nak jd retis .untung.bnyk plepasan cukai
Quote wanitajelita 9-11-2016 06:36 PM
dapat boifren kaya anak menteri...

dapat sponsor sana-sini...

pergi mana-mana kadang2 kedai@shopping mall bagi free...


lagi nak mintak perlepasan cukai




Quote Mawar_Helena 9-11-2016 06:37 PM
adelea replied at 9-11-2016 06:33 PM
Dia nak mintak maintenance cost punya pelepasan pulak..di nak kekal cantek supaya dapat jadi menna ...

Agung negeri iols tu..
Quote xtravaganza 9-11-2016 06:45 PM
Mawar_Helena replied at 9-11-2016 06:34 PM
nanti kau nak g apply jgn lupa ajak aku.aku pom nak jd retis .untung.bnyk plepasan cukai

Hahahaha.. kt semua apply ramai2 jdk retis.. suam2 kuku pon retis gak.. dpt pelepasan jgk kannnn..
Quote Mawar_Helena 9-11-2016 06:49 PM
xtravaganza replied at 9-11-2016 06:45 PM
Hahahaha.. kt semua apply ramai2 jdk retis.. suam2 kuku pon retis gak.. dpt pelepasan jgk kannnn..

haruslah retis walaupun sendu nan hado..pada aku lah.kalau nk bg plepasan cukai baik bagi pada atlet negara .nmpk jugaklah sumbangan mereka pada negara ni
Quote melinda_kerr 9-11-2016 06:51 PM
TT ker tu? uols boleh jd anak didik mazidur. suara lantang bila jd host.
Quote GigaMom 9-11-2016 06:56 PM
Alorhh
::
Quote GigaMom 9-11-2016 06:56 PM
Alorhh
::
Quote ubiwankelubi 9-11-2016 06:58 PM
ok lhdn, next clarification pls.....atlit borang b atau borang be? dah tahu kategori, senang kita bincang epal ka oren ka....
Quote WajibulGhunah 9-11-2016 10:09 PM
Kalau jd mcm retis luar negara, sumbangan naikkn perlancongan di Malaysia xpe la jugak ni x.. sendu sedan je...harap cantik tp useless... iols tngk crush iols kt kolej lg letops + wangi dri retis lelaki meleis

Lihat semua komen(36)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051572s Gzip On
To Top