Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Jeng Jeng Jeng'! Filem Adaptasi Upin & Dan Ipin Dapat Tempahan Asia Barat

3-11-2016 06:27 PM|Oleh: Maly Rosli| Komen: 20

Wow! Nampaknya filem Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng yang bakal ditayangkan di Malaysia pada 24 November ini juga mendapat sambutan dari negara lain. Semakin lebar sayap filem animasi itu apabila filem terbarunya itu turut mendapat tempahan dari negara Asia Barat.


Sumber foto: mStar

Menurut penerbit filem itu, Datuk Norman Abdul Halim, perbincangan sedang dijalankan dengan pengedar dari negara berkenaan.

"Kita sebenarnya telah ada tempahan di negara Asia Barat untuk filem ini, namun itu semua masih dalam proses perbincangan bersama pengedar di sana.

"Insya-Allah kita akan mendapatkan lagi lebih banyak pengedaran di negara-negara lain agar industri filem animasi tempatan akan mendapat perhatian penonton luar negara sekali gus setaraf karya antarabangsa," katanya kepada Astro Gempak.

Menurut Norman, tindakan ini adalah sejajar dengan saranan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi yang mengharapkan industri animasi tempatan mampu memberi saingan sengit di peringkat antarabangsa sejajar dengan Transformasi Nasional 2050 (TN50).

"Saya mengharapkan filem animasi Upin & Ipin Jeng Jeng Jeng dapat diterima oleh semua peringkat usia dan lapisan masyarakat," tambahnya.

Apa yang menarik tentang filem ini adalah barisan pelakonnya seperti Puteri Balqis, Awie, Sarah Ali, Gambit dan Remy Ishak.

Bagi peminat filem itu terutama kanak-kanak, filem yang diadaptasi ke layar perak itu merealisasikan impian mereka untuk melihat cerita Upin dan Upin di alam nyata.



Sumber video: Youtube

Pasti peminat tegar filem animasi Upin & Ipin tidak sabar menunggu saat untuk menerjah pawagam pada 24 November! - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
20
Terkejut
16
Sedih
20
Lawak
22
Bosan
23
Komen: 20
Komen

Previous : Tiket Percuma! Tayangan Perdana Filem "Fallen"

Next       : Dulu 'Superhero', Kini Michael Keaton Musuh Spider-Man!

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 4-11-2016 11:22 AM
Ha'ah iols pon rase better stay as kartun je...
Tp ok la bg peluang utk 1st project sebegini kt msia..

Lain-lain Komen

Quote Orix 3-11-2016 07:01 PM
ohh igtkan filem kartun, rupanya lakonan betul... upin ipin ni so far ad 1 je kan filem pengembaraan bermula tu tahun 2009? motif tak buat filem lg? bukannya x dpt sambutan.. bukan dlu ada kata nak buat filem upin ipin ke angkasa ke? apa citer

p/s : gambit tiba2 nampak hensem pulak dalam gmbar di atas drpd sudut jauh
Quote GigaMom 3-11-2016 07:26 PM
Edited by GigaMom at 3-11-2016 07:27 PM

Masuk dunia nyata pula dh ke.
Elok2 je les kopek ni punya idea sblm ni,
Bercampur gaul dgn kru terlajak kreatif pula.
Tapi kreatif yg ni x best. Lg setuju tiap2 tahun upin ipin tu kuarkan filem ala2 doraemon pun xpa.
Aku suka puteri balqis tapi lakonan dia tu di tahap over real.
Cengalmirafilza>jatiruhanis>miakayu>semayamulajadi>real>puteribalqis
Entah aku x reti bahasa filemny apa.
Quote sepitsiput 3-11-2016 07:44 PM
asia barat as in turkey, syria, lebanon, yisrael, palestina?

ke timur temgah?
Quote sepitsiput 3-11-2016 07:48 PM
cakap pasal gambit..masa meols cikcur dgn girlfriends di sebuah cafe hipstur  kt TTDI terselisih dgn heshe,, nmpk busuk dr jauh...tp bila sblh mak ai..semerbak bau jantan parfum heshe...rembes seketika
Quote sepitsiput 3-11-2016 07:48 PM
cakap pasal gambit..masa meols cikcur dgn girlfriends di sebuah cafe hipstur  kt TTDI terselisih dgn heshe,, nmpk busuk dr jauh...tp bila sblh mak ai..semerbak bau jantan parfum heshe...rembes seketika
Quote merahrose 3-11-2016 08:19 PM
nmpk puteri balqis trus turn off..slmt kt tv skrg xda muka dia...
Quote ariellin 3-11-2016 08:22 PM
Iols pun rasa puteri balqish tu makin x real lakonan dia..smpai herot2 mulut semata2 nk feel...tlg la dik..adik pndai berlakun..x yah over sgt...
Quote lina21 3-11-2016 08:48 PM
kenapa tak buat versi kartun bebetul....baru la syok tgk...

Quote sepertiitu 3-11-2016 09:03 PM
Alah tak syok lah dunia nyata punya.. kartun lagi best kot.. upin ipin ni kan dah sememangnya popular dekat indon.. dah makin meluas dah ha upin ipin..
Quote MINNIElove 3-11-2016 09:16 PM
Ala knp x buat citer kartun semua?
Tgk boboiboy rilek je, boxoffice lagi....
Quote sepertiitu 3-11-2016 09:57 PM
sepitsiput replied at 3-11-2016 07:44 PM
asia barat as in turkey, syria, lebanon, yisrael, palestina?

ke timur temgah?

betul lah tu kak siput.. belah arab saudi sane tuh ha..
Quote sepitsiput 3-11-2016 10:05 PM
sepertiitu replied at 3-11-2016 09:57 PM
betul lah tu kak siput.. belah arab saudi sane tuh ha..

kalau arab saudi bukan ke timur tengah?
Quote sepertiitu 3-11-2016 10:09 PM
sepitsiput replied at 3-11-2016 10:05 PM
kalau arab saudi bukan ke timur tengah?

timur tengah bukan dalam asia barat jugak ke? yg iols bace cenggitu lah.. maap fail bab bab maps ni #jangankecamiols
Quote wadiunong 3-11-2016 10:13 PM
Animasi vs real. Mcm movie smurfs
Quote serinegara 3-11-2016 10:32 PM
Kalau penerbit ialah Norman KRU, adakah filem ni bagus? Takut jadi macam movie Hikayat Merong Mahawangsa ...... trailer best, tapi  movie hampeh.
Quote alieyrina 3-11-2016 11:28 PM
Aku tggu versi percuma ja lahhh
Quote hyie 3-11-2016 11:34 PM
sampaikan budak pompuan yg jadi upin ipin tu dah besar dah
Quote cicicumel 3-11-2016 11:57 PM
KRU? Hummmmm...
Quote MsKathryn 4-11-2016 02:21 AM
Kartun lg best.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073308s Gzip On
To Top