Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

'Kami Tak Selesa', Johan Bengang Individu Bocor Maklumat Peribadi

3-11-2016 05:53 PM|Oleh: Maly Rosli| Komen: 114

Kerap berkongsi kisah bahagia bersama keluarga di laman sosial, penyampai radio Era, Johan, bagaimanapun 'bengang' apabila maklumat peribadinya didedahkan pihak tidak bertanggungjawab.



Dari apa yang diperhatikan melalui luahan hati Johan di akaun Instagramnya, pihak tidak bertanggungjawab itu telah mendedahkan alamat rumahnya.

Malahan, ada juga individu yang tidak dikenali tiba-tiba 'bertandang' ke rumah Johan dengan tujuan memberikan hadiah.

Namun, yang menjadi isunya adalah keselamatan keluarga dan anak-anaknya.

"Kami ada anak kecil, dan kami tak tahu hati budi orang sama ada baik atau jahat. Tolong hormat privasi kami," luah Johan.

Melalui akaun Instagramnya itu, Johan yang kecewa dengan pihak yang tidak bertanggungjawab itu akan melaporkan perkara ini kepada pihak berkuasa.

Luahan hati Johan di media sosial itu mendapat perhatian netizen yang turut menyokong keputusan Johan ingin mengambil tindakan terhadap individu yang telah membocorkan maklumat peribadinya, sekali gus mengancam keselamatan keluarganya.



Dalam masa sama, seorang netizen melahirkan pendapat mengenai kemungkinan gambar yang dikongsi di laman sosial membolehkan alamat pengguna diketahui.

Sumber foto: IG Johan

Peminat pun, kalau nak bagi sangat hadiah tu sampai muncul depan rumah orang, maklumkanlah awal-awal. Sekurang-kurangnya, tak adalah pemilik rumah terkejut 'beruk' dibuatnya. 

Sebagai peringatan, berhati-hatilah jika mahu berkongsi gambar anda di laman sosial. Tidak menjadi perkara asing lagi jika orang boleh cari maklumat peribadi anda dengan adanya teknologi serba maju zaman kini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
15
Marah
8
Terkejut
10
Sedih
11
Lawak
12
Bosan
15
Komen: 112
Komen

Previous : Tidak Sependapat, Azhael Akui Sering Bertengkar

Next       : Berang Dituduh Tak Bayar Cukai, Che Ta Panggil Netizen Beruk

Komen Terbaru

Quote fatyn_zema 11-11-2016 05:14 PM
update kt IG kalau muka cantiq tu bukan main lg sedulang muka penuh screen, tp kalau anak-anak yang lain macam disorok tak mahu bagi orang tengok..huhu

Lain-lain Komen

Quote bini_fl 3-11-2016 06:02 PM
Mmg patut pun bengang..
Quote mixed 3-11-2016 06:05 PM
adoi dulo sibuk sorok muka anak
pastu dpt baby girl cute
mula nk share kt socmed siap ada youtube lg

Quote pocongkiutss 3-11-2016 06:08 PM

Pindah ke rumah area gated & guardedlah..lebih dari mampu kut kan
Quote rayray28 3-11-2016 06:13 PM
Ig ni si wife yg manage kan?
Quote Orix 3-11-2016 06:17 PM
Xde guard ke rumah dia? Pelik je org kayo2 tggal kt tempat xde security.. kata dia berjiran ngn tokti?
Quote stania83 3-11-2016 06:18 PM
So area mana rumah diaa
Quote idakamaruddin 3-11-2016 06:21 PM
cash la kan

ko sendiri terkinja2 nk show off segala benda kt public

masa time ko sorok muka anak2 dulu xde plak org dtg terjah nk bg hadiah ke apa

mesti gaya bini ko sebut dlm youtube "jangan lupa subscribe tauuu" mcm hadap sgt hadiah dr peminat

Quote swimswim 3-11-2016 06:22 PM
stania83 replied at 3-11-2016 06:18 PM
So area mana rumah diaa

Ukay perdana.rumah lot tepi x silap
Quote she 3-11-2016 07:18 PM
Gigih lah para igers nak up location gamba..nanti org x tahu pulak umah dia di kayangan

Kang jadi mcm Ayu Raudhah
Quote missinpiece 3-11-2016 07:25 PM
Me pasan kdg2 snap gamba laju je detect location. Dah berkali off dah. Pkai sematphone ni haru kdg2
Quote mommymonster82 3-11-2016 07:31 PM
Klu me pon bengang jugak...pastu terfikir Naper org yg xberapa kenal beria sgt nk bg hadiah kt anak kita org yg mampu ni.?.. baik cr ank yatim n bg...klu betul nk buat baik..melainkan ko ada niat sesuatu... dorg ni pon suka buat amal kebajikan senyap2...

Quote mommymonster82 3-11-2016 07:33 PM
she replied at 3-11-2016 07:18 PM
Gigih lah para igers nak up location gamba..nanti org x tahu pulak umah dia di kayangan

Kang jadi ...

Naper ayu raudhah?
Quote famri7 3-11-2016 07:35 PM
tinggal di flat pprt ke ummah boleh sesukahati ketuk? dungunya kau sis..cash lah gigeh canang di socmed.
Quote beautifulliar 3-11-2016 07:48 PM
Ig johan mmg 100% diselia bini die..johan pn takde pakai hp.aku pnh baca status bini die si ozlyn tu up status amende tah dlu katenye klo nk kutuk deme boleh dm je die.sbb laki die si johan mmg tak pkai hp.

Apepun selayaknya lah.dah bini ko terkinja2 nk update sgala mala benda kt ig.gmbr anak mk berak pn dh penah diupload.
Quote she 3-11-2016 07:56 PM
mommymonster82 replied at 3-11-2016 07:33 PM
Naper ayu raudhah?

Ayu update die xde johor balik kl

Lantas rumah sheols dipecah masuk
Quote mommymonster82 3-11-2016 08:07 PM
she replied at 3-11-2016 07:56 PM
Ayu update die xde johor balik kl

Lantas rumah sheols dipecah masuk

Ya rabbi..aduhai...
Quote mesmerize 3-11-2016 08:13 PM
aritu raya pun si johan komplen open house dia ramai betul orang yg tak dikenali datang.. selayaknya lah siapa suruh frenly sangat
Quote missinpiece 3-11-2016 08:13 PM
Tula yg kekadang upload bgtau g cuti sana sini tu..manala org x pecah masuk umah
Quote HannahMontana 3-11-2016 08:28 PM
buat mcm Scha-Awal...............rumah ada guard baru boleh promote anak !

Lihat semua komen(114)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.138844s Gzip On
To Top