Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Wajib Tonton! Filem Rock Bro Catat Kutipan RM1.5 Juta, 100 Ribu penonton!

31-10-2016 12:36 PM|Oleh: Adib ZA| Komen: 53


Tahniah diucapkan kepada filem Rock Bro yang nampaknya telah mencatatkan kutipan luar biasa! Hanya selepas beberapa hari tayangan sahaja, filem arahan Mamat Khalid itu kini meraih kutipan RM1.5 juta!

Bukan mudah terutamanya filem tempatan untuk mendapat angka juta-juta sedemikian. Malah memetik Berita Harian filem itu turut menarik 100,000 penonton ke pawagam. 

Pengarahnya, Mamat Khalid berkata ia merupakan kejayaan berganda buat seluruh produksi. 

"Kejayaan awal Rock Bro dicapai apabila pihak pawagam meminta ia ditayangkan lebih awal daripada tarikh asalnya, iaitu 27 Oktober lalu. 

"Lebih menggembirakan apabila jumlah pawagam untuk tayangan filem ini ditambah, iaitu daripada 90 kepada 103 panggung. Sokongan sebegitu sudah cukup untuk membuat kami semua berbesar hati," katanya kepada Berita Harian. 

"Dari segi kutipan, ia sudah tentu menjadi milik produser filem ini. Begitupun sebagai pengarah, jumlah penonton lebih mengujakan saya, apatah lagi ketika ini pasaran filem tidak begitu memberangsangkan," kata Mamat lagi yang sinonim dengan filem Hantu Kak Limah Balik Rumah dan juga Zombi Kampung Pisang. 

Sudahkah anda menonton Rock Bro? Apa pendapat anda tentang filem ini? - CARI 

Foto: Utusan Malaysia

Foto: Finas


Apa Reaksi Anda...

Bagus
29
Marah
26
Terkejut
27
Sedih
15
Lawak
16
Bosan
19
Komen: 53
Komen

Previous : Karya JK Rowling, Cormoran Strike Bakal Muncul Di HBO

Next       : Disney Kini 'Gila' Mengadaptasi Filem Animasi Ke Layar Perak

Komen Terbaru

Quote barfi 2-11-2016 02:48 PM
-electrifying- replied at 1-11-2016 02:48 PM
Ok... review mcm best je... nk tgk mggu ni... tq bro

Tak best ok dr strange.. terlampau tak logik.. aku bagi 2/5 je.. mengantuk aku dalam cinema tuhari

Lain-lain Komen

Quote zaraaqilah 31-10-2016 12:41 PM
yuppp.....i dah tgk semlm...mmg x menghampakannn....best...ada sedih...lawak....n part last zul kapan tu mcm errkkk sikitt....
Quote asyriqa 31-10-2016 12:52 PM
Dah tengok gak...akak dah folow dr yg pertama, second n yg ini..mmg mnghiburkan..penuh panggung n yg nonton byk otai2 acik2 bdk bbnu pun...gelak aja dlm panggung..terhibur
Quote supernaturalee 31-10-2016 01:02 PM
ok...rabu ni nk g tonton



Quote kekgebu 31-10-2016 01:03 PM
baru beli tiket mlm ni, nk tgk satu family...
Quote fishcracker 31-10-2016 01:07 PM
betul ke best ni?macam nak tengok tapi takde member yang minat..
Quote mu@h@h@ 31-10-2016 01:10 PM
Dh tgk.best..tp sedih amy mat piah xde
Quote Tapayana 31-10-2016 01:22 PM
mu@h@h@ replied at 31-10-2016 01:10 PM
Dh tgk.best..tp sedih amy mat piah xde

que haidar terlibat dgn projek lain masa shooting tu psl dia tak muncul. sbb tu scene majlis kawen zubir/zack tu diorang tak filem kan sbb que haidar & hasnul rahmat takde.


Quote Tapayana 31-10-2016 01:26 PM
ada kemusykilan ni... masa rimba bara zaman zack jadi gitaris dlm rock 2005 dulu .  diorang join battle of the band peringkat negeri Perak tu. Cik Man ada announce nama jijo alfonso perreira abdullah.

tapi dlm rock bro...lepas jijo blah dari rimba bara, which is zaman slash jadi gitaris baru dia konvet to muslim.

mcm ada history innaccuracy
Quote sepitsiput 31-10-2016 01:36 PM
mamat khalid ni xde luck bila produce sendiri filem dua flop..bila dia buat filem utk studio, filem dia untung...

senasib dgn aziz m osman dan afdlin shauki...diorg ni content creator tp marketing strategy hancusss... tu psl kalau produce sendiri filem jd hauk dan floppp
Quote Orix 31-10-2016 02:31 PM
Edited by Orix at 31-10-2016 02:33 PM

Ni filem sequel drpd filem rock yg lepas2 ke bukan?Kalau ye, tak tgok sequel yg awal2 boleh paham tak bila tgok filem ni?
Quote MH3703 31-10-2016 02:31 PM
disebabkan film ni ada si huduh khir rahman bajet bagus tu,den batalkan niat nak tengok...
Quote tom2 31-10-2016 02:48 PM
Okla. Layan la jugak.
Quote tom2 31-10-2016 02:48 PM
Okla. Layan la jugak.
Quote DayangKirana 31-10-2016 03:28 PM
yang 1st tuh memang layan..2 kali pegi wayang sebab best..
2nd mood macam tak sampai.. end up, hambar..
this time around, tgk trailer tak mengancam sangat pon..  kena tunggu review from others.
korum nak layan movie kat wayang pon dah takde..huhu..
Quote damian_lee 31-10-2016 03:56 PM
meols pegi layan Dr Strange ......... aritu ....
lagipun xberapa minat "GENRE" macam Rock OOOO ... Rock Bro ni bagai .... seperti was2 nak tengok kat wayang ....
Quote sabar_sabariah 31-10-2016 04:48 PM
MH3703 replied at 31-10-2016 02:31 PM
disebabkan film ni ada si huduh khir rahman bajet bagus tu,den batalkan niat nak tengok...

weh.. dia tu penyeri tu
kalo takde 'annn' 'annn' dia tu bermakna cite rock ni

Quote aksaradhia 31-10-2016 05:10 PM
best..kena tgklah..iolls bagi 4 bintang
Quote Rajawali 31-10-2016 08:31 PM
Cik nod dah tua jadi pak ali nyanyi lagu firman tu..
Quote ezacbee 31-10-2016 08:37 PM
Ada ramlah ram tau

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075775s Gzip On
To Top