Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Ladies, Yakin Ke Hubungan Cinta Direstui Keluarga? Ketahui Dengan Cara Ini

18-10-2016 11:33 AM| Komen: 8

Sumber: Girlchase.com
Penting bagi sepasang kekasih untuk mengetahui samada ibu bapa merestui atau tidak hubungan anda bersama pasangan yang dicintainya.

Mesti susah hati kalau ibu atau bapa menghalang percintaan anda berdua disebabkan tidak menyukai dirinya. Kalau sudah tidak suka, bagaimana nak melangkah ke alam perkahwinan kan?

Sebenarnya kalau nak tahu ibu bapa kita suka atau tidak dengan pasangan, senang sahaja. Mereka akan menunjukkan tanda suka melalui perkataan dan perbuatan yang spontan. Nak tahu apa, jom tengok:

1. Ibu anda akan membahasakan diri sebagai 'mama', 'ibu' atau 'emak' ketika bersembang dengan teman lelaki anda. Kadang-kadang ianya berlaku secara spontan samada sengaja atau pun tidak.

2. Ibu bapa anda selalu bertanya tentang khabar pasangan anda dan akan mengajaknya untuk makan malam bersama di rumah. Kadang-kadang sampai merajuk adik-beradik anda yang lain kerana ibu suka masak lauk kegemaran buah hati anda itu.

3. Selalunya ibu akan lebih banyak bercerita tentang diri anda kepada teman lelaki anda itu contohnya, "Anak makcik ni bukan pandai masak sangat. Harap sudilah terima dia dengan seadanya ya."

4. Ibu bapa anda selalu kirim salam kepada ibu bapanya walupun tidak pernah bersua muka. Ini membuktikan yang mereka sudah pun menjalinkan hubungan jarak jauh.
 
Sumber:Lovepanky.com
5. Nama pasangan anda akan menjadi topik perbualan di kalangan ahli keluarga terutamanya dengan makcik-makcik. itu tanda yang bagus sebab ia menunjukkan yang ibu bapa anda mengakui perhubungan anda berdua.

6.Ibu bapa anda lebih percaya apa yang disampaikan teman lelaki berbanding apa yang diceritakan oleh anda.

7. Sekiranya bergaduh, ibu adalah orang pertama yang akan menghubungi pasangan untuk memujuk dirimu.

Jadi, ada tak tanda-tanda di atas berlaku pada diri anda? Kalau satu pun tak ada, maksudnya keluarga tak suka pada teman lelaki andalah tu. Tunggu apa lagi, boleh mula cari yang lain pula. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
23
Marah
16
Terkejut
15
Sedih
16
Lawak
26
Bosan
14
Komen: 8
Komen

Previous : Payudara Kendur, Eeee Malunya! Ini Cara Atasinya Tanpa Keluarkan Banyak Modal

Next       : Bahaya 'Gila' Kongsi Alatan Make-Up, Ketahui Sebabnya

Komen Terbaru

Quote Qnqn 4-2-2017 10:43 AM
I suruh mak i je yang carikan

Lain-lain Komen

Quote Ipo 18-10-2016 12:22 PM
kalau berlainan bangsa dan agama, memang payah nak restu
Quote cahaya_almas 18-10-2016 12:36 PM
Ipo replied at 18-10-2016 12:22 PM
kalau berlainan bangsa dan agama, memang payah nak restu

Laki org pn ssh dpt restu gak..hehe..kecuali laki org tu betul2 mantop....mantop dr segi hartalah...
Quote awanjingga 18-10-2016 02:09 PM
tak payah ketahui tanda2...

mak aku jenis terus cakap klu tak suka...
Quote DeeHanania 19-10-2016 07:44 AM
awanjingga replied at 18-10-2016 02:09 PM
tak payah ketahui tanda2...

mak aku jenis terus cakap klu tak suka...

Kan...straight to the point gitu   
Quote nyanyan 19-10-2016 12:16 PM
pendiam perahsia betul mak ayak sendiri sampai kena tengok tanda tanda dari dorang
Quote fefeeling 1-1-2017 11:00 PM
No one should determine your happiness
Quote fefeeling 1-1-2017 11:03 PM
Ada akali baca artikel pasal tokoh maal hijrah ada anak berapa belas entah. Dia kata cukuplah dengan membesarkan anak, tugas diorang cukup sampai situ dgn beri kasih sayang and tunjuk ajar jadi org yg baik and hormat ibubapa etc but when it comes to mencari pasangan hidup or marriage, as parents diorang rasa xperlu lah diorang tentukan dgn siapa anak2 nak kahwin cos jodoh tu urusan Allah SWT..
Quote Qnqn 4-2-2017 10:43 AM
I suruh mak i je yang carikan

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088547s Gzip On
To Top