Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Nostalgia Go! Go! Power Rangers Bakal Terjah Pawagam

12-10-2016 11:58 AM| Komen: 12

Filem baharu Power Rangers pastinya menimbulkan nostalgia  sekali gus berita baik buat semua peminat watak adiwira yang pernah menjadi fenomena suatu ketika sekitar awal 90-an.

Sumber foto: Daily Mail

Bagi peminat Power Rangers, Lionsgate Movies telah melancarkan teaser pertamanya bagi filem Power Rangers, Sabtu lalu sempena New York Comic Con. Menonton secara sepintas lalu, teaser itu kelihatan tidak tersasar jauh dari jalan cerita asal siri televisyen Power Rangers era 90-an.

Dalam pratonton filem itu, lima remaja sekolah tinggi Angel Grove memiliki kuasa luar biasa yang mampu melawan kuasa makhluk asing yang ingin menakluk bumi. Perwatakan yang dipaparkan teaser itu juga tidak terlalu berbeza di mana mereka merupakan sekumpulan remaja yang tersisih di sekolah.

Pembukaan teaser terbabit menunjukkan watak Red Ranger Jason yang dilakonkan Dacre Montgomery, berperwatakan seorang pemarah yang bermasalah di rumah. Manakala Blue Ranger Billy (RJ Cyler) dan Yellow Ranger Trini (Becky G) merupakan mangsa buli. Pink Ranger Kimberly (Naomi Scott) pula, mahu diterima rakan-rakan selain Black Ranger Zack (Ludi Lin) yang lebih gemar menyendiri.


Sumber foto: http://screenrant.com

Sumber foto: Youtube

Namun, apa yang menarik adalah filem terbitan Lionsgate ini diolah semula dari siri filem itu dengan imej dan haluan berbeza jelas terpapar pada beberapa poster awal yang disebarkan. Malahan lebih dari itu, Power Rangers kini tidak lagi memakai kostum spandeks sebaliknya mereka muncul dengan sut berperisai seakan milik Iron Man.


Bagaimana? Anda teruja dengan trailer yang menjadi fenomena di seluruh dunia ini? Sama-samalah kita nantikan tayangannya Mac akan datang! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
23
Marah
13
Terkejut
8
Sedih
24
Lawak
14
Bosan
11
Komen: 12
Komen

Previous : Tahniah! Filem Redha Raih Tiga Anugerah Di Rusia

Next       : Filem Jack Reacher Dapat Sambutan, Tapi Tom Cruise Dikritik

Komen Terbaru

Quote bubblegummy 18-10-2016 05:30 AM
Ala takde la ranger shocking pink sbb baju dah ala2 ironman

Lain-lain Komen

Quote chinta89 12-10-2016 12:52 PM
lebih suka kostum dulu2...
Quote meklalala 12-10-2016 03:15 PM
budak budak sekarang tak kenal dah power rangers..mesti dlm panggung nnt budak budak zaman 80an 90an..masalahnya budak budak lagi  ke? lol
Quote mat_arof 13-10-2016 07:05 AM
nostalgia zaman remaja 90an dulu..

favourite ni..

x sbar nak tgok
Quote Sandal 13-10-2016 08:57 AM
Go go power rangers

Quote ayahmasihkuad 13-10-2016 05:09 PM

ayah suka power rangers pink
Quote September14 14-10-2016 09:22 AM
ok je costume baru ni, klu buat mcm siri tv tu mcm murahan lak... okla x sabar nak tgk
Quote kumi9609 14-10-2016 12:20 PM
yeayyyy hahaha
Quote Donatello86 14-10-2016 04:28 PM
Comelnye Yellow Ranger..
Quote mujer_in_espejo 14-10-2016 05:32 PM
astaga.. sekali imbas pic ranger merah di atas, ingatkan zac efron. rupanya bukan.

nama watak billy dan kimberly tu mmg kekal nama rangers 90an kan.

90s masa kanak2 dulu suka cop ranger kuning. cousin aku cop pink. kenangan bdak2

Quote fazzrules 15-10-2016 10:16 PM
Ekceli sut masa power rangers the movie tu dah kacak bagi aku..ni dah mcm robocop dah den tgk
Quote bubblegummy 18-10-2016 05:30 AM
Ala takde la ranger shocking pink sbb baju dah ala2 ironman

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075709s Gzip On
To Top