Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

Tahniah! Filem Redha Raih Tiga Anugerah Di Rusia

13-9-2016 04:41 PM| Komen: 69

oleh Adib ZA

Tahniah diucapkan buat filem Redha, arahan Tunku Mona Riza yang telah mencatat kejayaan bila memenangi tiga anugerah di Festival Filem Antarabangsa Kazan, Rusia pada Isnin. 

Memetik laporan Mstar Online, Redha memenangi dua anugerah khas iaitu Anugerah Khas Pengkritik Filem Rusia dan Anugerah Khas Pilihan Presiden Republik Tatarstan Untuk Kemanusia Dalam Sinematografi. 

Selain, Redha turut meraih anugerah Pelakon Lelaki Terbaik yang dimenangi oleh tiga peneraju utama iaitu Nam Ron, Harith Haziq dan Izzy Zulkhazreef. 

Untuk rekod, filem Redha yang memaparkan kisah tentang autisme turut memenangi dua anugerah di Festival Filem Filipina 2016 yang berlangsung di Manila, Filipina. - CARI


Sumber: Mstar Online



Foto: Says

Apa Reaksi Anda...

Bagus
13
Marah
16
Terkejut
13
Sedih
16
Lawak
10
Bosan
10
Komen: 68
Komen

Previous : FFM 28 : Munafik Merangkul Lima trofi, Termasuk Filem Terbaik Nasional

Next       : Nostalgia Go! Go! Power Rangers Bakal Terjah Pawagam

Komen Terbaru

Quote fahmein 7-11-2016 01:10 AM
Redha Enters 74th Golden Globe Awards
Malaysia’s official entry for this year’s Best Foreign Language Oscar, Redha (Beautiful Pain) by award winning filmmaker, Tunku Mona Riza has been officially approved and added to the eligibility list by Hollywood Foreign Press Association for the upcoming 74th Golden Globe Awards. The early contenders representing Redha in their eligible categories namely Best Motion Picture in Foreign Language Film (Beautiful Pain), Best Director (Tunku Mona Riza), Best Screenplay-Motion Picture (Tunku Mona Riza & Azril Hamzah), Best Performance by an Actor in a Motion Picture (Drama) for Namron and Harith Haziq, Best Performance by an Actress in a Motion Picture (Drama) for June Lojong, Best Supporting Actor (Remy Ishak and Izzy Reef), Best Supporting Actress for Nadiya Nissa, Susan Lankester & Ruminah Sidek, Best Original Score (Monoloque) and Abah for Best Original Song.
The 74th Golden Globe Awards ceremony, is an upcoming awarding event to honor the best in film and American television of 2016 and is scheduled to take place on January 8, 2017 at The Beverly Hilton in Beverly Hills, California and the announcement of shortlisted nominees is scheduled on December 12, 2016.

Lain-lain Komen

Quote espri6006 13-9-2016 12:33 PM
tahniah..semoga masyarakat Malaysia akan menyokong filem berat/kemsayarakatan/kemanusiaan.
Tahun 90 kebawah banyak je filem kemanusiaan.masyarakat dibintangi oleh artis terkenal tapi sejak 2000an..dunia perfileman dikuasai MIG maka banyak tol filem sampah yang dilakonkan oleh pelakon2 yang takde gred langsung.
Quote mat_arof 13-9-2016 12:35 PM
Tahniah...
terbaik film ni...

sempat tak untuk hantar ke pencalonan OSCAR 2017..



* nape tak hantar filem yang baru2 ni menang FFM filem munafik atau mat motor ke pertandingan di russia
Quote membesar 13-9-2016 12:40 PM
Dulu waktu redha tayang kat sini iols tak sempat tengok. Pegi cinema tengok ade pukul 630 pm je. Tak dapat tengok takut tak sempat maghrib. Rasanya dia tayang seminggu ke dua minggu je kan. Sedih betul
Quote sayang_mulut 13-9-2016 12:42 PM
festival filem macam ni normally movie dorang by invitation, bukannye sebab malaysia hantar ke bende...silap2 geng2 dorang jugak yang promote to be invited utk screening kat festival2 kat luar sana..

oscars tu tak payah la cite.. malaysia tak willing lagi nak keluarkan duit tu appoint distributors kat US sana... filem luar negeri ke America ni lain, kite membayar utk di siarkan bukan dibayar utk disiarkan.. unless kalau malaysia ni mmg powerhouse country yang produce film2 berkualitu macam europe, japan ke iran ke, then the story changes.

Anyway tahniah redha.. ni la cite yang aku rasa, tak pernah nak buat controversi macam cite Pekak Badak tu.. tak payah nak rogol2 bagi tayang bebende tak helok utk orang, tapi still orang acknowledged.

Quote dyllabubble 13-9-2016 01:55 PM
Tahniah Redha , mengharumkan nama negara
Quote -electrifying- 13-9-2016 02:30 PM
TAHNIAH SIS...
ADE KENA MNGENA DGN MNE2 KERABAT KE DIA NI
Quote fatehana 13-9-2016 02:33 PM
tahniah buat Redha dan teamnya


Quote mieymiey 13-9-2016 02:36 PM
Sepintas lalu baca tajuk benang, ai tot Mat redho. Maapkan ai


Apa pun, tahniah REDHA. Mengangkat nama Malaysia di persada antarabangsa
Quote malaysiaku123 13-9-2016 02:39 PM
Tahniah..tp akubxtgk lg film ni
Quote beautifulorchid 13-9-2016 02:44 PM
espri6006 replied at 13-9-2016 12:33 PM
tahniah..semoga masyarakat Malaysia akan menyokong filem berat/kemsayarakatan/kemanusiaan.
Tahun 90 ...

Sedihkan filem mcm sampah n di lakonkan pelakon sampah selalu menang anugerah.. filem bagus mcm redha & pekak tak pernah dapat anugerah..
Quote espritvin 13-9-2016 03:31 PM
tahniah kak mona!!
Quote mat_arof 13-9-2016 03:35 PM
sayang_mulut replied at 13-9-2016 12:42 PM
festival filem macam ni normally movie dorang by invitation, bukannye sebab malaysia hantar ke bende ...

Filem Filipina baru baru dapat anugerah kat venice filem ...

dan dah masuk pencalonan awal OSCAR 2017...tak tahu sangkut ke tidak OSCAR 2017


tahniah Filipina...

negara hura hara pun mampu buat filem bagus
Quote fishcracker 13-9-2016 03:37 PM
tahniah....iol pun belum tengok,kejap sangat tayangan kat cinema sini
Quote miemiecha 13-9-2016 03:38 PM
bangga membacanya
Quote mat_arof 13-9-2016 03:38 PM
harap harap next year 2018 adalah filem MALAYSIA sangkut kat OSCAR 2018

OSCAR 2017 filipina dah tersenarai calon awal..



AND THE PREDICTED NOMINEES ARE
“The Salesman” – IRAN
“Toni Erdmann” – GERMANY*
“Between Sea and Land” – COLOMBIA
“From Afar” – VENEZUELA*
“Elle” – FRANCE

OTHER TOP-TIER CONTENDERS
“Junction 48” – ISRAEL
“The Lure” – POLAND
“Sand Storm” – ISRAEL
“Ma’Rosa” – PHILIPPINES
“Barakah Meets Barakah” – SAUDI ARABIA*
Quote roti_naan 13-9-2016 03:43 PM
tahniah.
mujur masih ade filem malaysia yg takde kaitan dgn rempit or hantu.
Quote deathacker 13-9-2016 03:59 PM
tahniah. semoga ramai lg produser yg akan menerbitkan filem2 yg bermutu.
dah boring dgn filem2 sampah mig dan yg sewaktu dgn nya
Quote minguk 13-9-2016 04:04 PM
wow tahniah redha! baru macam nak tengok
Quote minahmanja 13-9-2016 04:17 PM
min pun tk sempat nk tgk redha ari tu... minat ngan nadya nisaa.. lama dh ig dia tk update, since keguguran ari tu... apa kabar la agaknya..

Lihat semua komen(69)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074156s Gzip On
To Top