CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Lan Pet Pet Mohon Maaf Atas Viral Video Kes Mengamuk Terhadap Anggota MPSJ

29-8-2016 10:56 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 23848| Komen: 144

Description: Lan mengakui terkilan kerana insiden tersebut dirakam tanpa kebenarannya
Oleh Izzah Abbasy

Lan Pet Pet, 47, atau nama sebenarnya, Mazlan Ahmad memohon maaf terhadap video viral yang memaparkan dirinya mengamuk dan memarahi anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) apabila keretanya dikunci oleh pihak tersebut.


Mengakui kesalahannya sendiri dan tidak mahu perkara yang sama berulang lagi.

“Itu memang saya dan saya minta maaf. Saya janji takkan buat lagi. Pihak MPSJ sudah menjalankan tugas dan kewajipan mereka. Saya sendiri jadi serba-salah apabila ramai yang menyalahkan penguatkuasa MPSJ apabila video itu menjadi ‘viral’, sedangkan saya sebenarnya yang melakukan kesalahan”



Saya tidak menyalahkan mereka mengambil tindakan mengunci tayar kereta saya. Walaupun ketika itu isteri saya sedang menunggu dalam kereta lain di belakang kereta saya, ia tetap satu kesalahan,” jelasnya yang telah menjelaskan kompaun berjumlah RM80 kepada MPSJ.

Sementara itu, Lan juga mengakui terkilan kerana insiden tersebut dirakam tanpa kebenarannya. Apa pun, tahniah buat Lan kerana berani mengakui kesilapan dan tidak berselindung dengan seribu alasan.

Jelasnya kali ini bukan sekadar mahu meminta maaf tetapi juga mahu mengeratkan hubungan.

“Sebenarnya semua sudah selesai, cuma saya rancang untuk bertemu dengan mereka kembali. Lepak lepak minum ke,” katanya. - CARI

23

Bagus
14

Marah
23

Terkejut
14

Sedih
21

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (115 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cap_ayam 26-8-2016 08:00 AM
Ada orang dlm keta pun kena clamp? Wife dia x boleh drive alihkan keta ke

Akak tak larat tengok video
Quote idadzira 26-8-2016 08:05 AM
clamp salah...x clamp pun salah pastu ckp enforcement kurang.  perhaps mpsj tu dah suruh alihkan....wife buat x tahu je. mcm kes mat yo dulu.  malas nak tgk video gaduh pepagi ni nanti lekat aura negatif
Quote zuliana29 26-8-2016 08:06 AM
huhuu org dok dlm keta pon boleh kene claim jgk.. bini dia x habaq kt mpsj tu ke dia parking sat..
Quote mokcikKSKB 26-8-2016 08:07 AM
Yeke..sape dok pakat lan pet pet baguih hormat org tua aritu..
Quote mokcikKSKB 26-8-2016 08:09 AM
cap_ayam replied at 26-8-2016 08:00 AM
Ada orang dlm keta pun kena clamp? Wife dia x boleh drive alihkan keta ke

Akak tak larat te ...

Perasan diva ler tu sama cam adik/kakak dia
Quote Mizlyn 26-8-2016 08:10 AM
ok lan..

tolong orang 1 point - maki mpsj 1 point = 0

halang lalu lintas mmg salah la...
yg wife she sedar2 dah kena clamp keter tu  she tido ke?
Quote Cintakapuri 26-8-2016 08:10 AM
idadzira replied at 26-8-2016 08:05 AM
clamp salah...x clamp pun salah pastu ckp enforcement kurang.  perhaps mpsj tu dah suruh alihkan.... ...

Betul laa uols cakap 2, x payah tgk bideo gaduh2


skip skip
Quote SANKURIANG 26-8-2016 08:11 AM
Buat apa nak gaduh2, Lan pun agak kasaq bercakap....memang la salah park kereta double parking mcm tu, dah salah kita, vakapla elok2. Sesama bangsa pun cakap lagu tu...macam mana bangsa lain nak hormat kat kita.......
Quote ad_hoc79 26-8-2016 08:13 AM
wife dia buat dek je kot masa mpsj datang. tu yg depa clamp teruih
Quote munchkin 26-8-2016 08:15 AM
Dah salah tu salah la. Tak kisah lah ada orang ke tak dalam kereta tu. Kalau dah halang lalu lintas mereka berhak amik tindakan. Ni namanya bodoh bangang sombong bongkak. Lagi nak marah enforcer.
Quote wallflower 26-8-2016 08:24 AM
Pihak penguatkuasa pon kekadang buat keje utk cari income diorang je. Sehari berapa target. Sebulan nak sekian2 amount. time nak capai target habis berangkut semua motor2 yg salah parking.
Quote TPPA 26-8-2016 08:33 AM
Lain kali clamp lah kereta orang biasa-biasa kerana orang biasa tak mampu melawan.
Quote c===8 26-8-2016 08:36 AM
lan tu bukan educated pun, jadi x heran dia ngamuk camtu
Quote taji2906 26-8-2016 08:47 AM
lain kali nk parking yg halang lalu lintas ni, cari la dekat2 kedai makan cina, kawasan cina.. susah la nk tengok keter kena clamp kat area2 ni..
Quote Sweet_PC 26-8-2016 08:49 AM
dah settle pun noks noks semua, ada pic dey oulss sesama..jgn kecam lelebih kena merangkak kang
Quote cahaya_almas 26-8-2016 08:54 AM
Mesti duk ckp marah2 sleng utara.....melampau sgt ekkk amukan lan pet2 tu...pg jumaat yg indah ni tknak tgk org mrh2....
Quote kaseh80 26-8-2016 08:57 AM
Switch off lagi
Quote apech 26-8-2016 08:58 AM
Kalau kita nak kena clamp mesti kita keluar ckp sekjap je, kalau pbt taknak dgr kita pun akan alih kereta kan....

Taktau isterinya jenis apa....

Quote Mleeen82 26-8-2016 09:01 AM
dah berdamai pun....

Lihat semua komen(144)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:58 AM GMT+8 , Processed in 1.700870 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top