Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon

5 Fakta Wanita Suka Bercinta Dengan Suami Orang

2-8-2016 12:46 PM| Komen: 38

Oleh Izzah Abbasy

Isu mengenai wanita yang suka bercinta dengan suami orang tidak akan berkesudahan. Jika difikirkan secara waras, kenapa perlu merampas kebahagiaan wanita lain? Belum terkena pada batang hidung sendiri, sudah tentulah tak merasa sakit peritnya kan?

Apa juga teori, sebab musabab mahupun alasan jawapannya tak boleh. Tak payahlah nak kata, bercinta kembali ini sebenarnya suratan dan dah ditentukan oleh Tuhan.


Jadi pembaca di luar sana yang telah berkahwin dan sedang dalam proses percintaan atau sedang memikirkan mahu berskandal sulit dengan suami orang hentikanlah.

Fakta dan teori yang sering terjadi jika bercinta dengan suami orang :


1) Cari kembali right pathway walaupun terpaksa melalui highway yang panjang. Jangan sesekali kata No way to step back cause this is my way. Jika diteruskan berada dalam situasi yang tak terampun dosa akibat menduakan suami atau isteri, berdosa hukumnya.


2) Fikir dulu sebelum kata out of my way I know that is wrong but I dont care, who care. Bila nak kena tangkap khalwat, keluarga juga yang malu. Hubungan sulit isteri dan suami orang ini adalah satu pengembaraan cerita yang panjang dan penerokaan yang tiada bernoktah. Antara sebab-sebab berlakunya hubungan sulit adalah kerana hubungan sudah dibina sejak sekian lama. Bermula sejak belum kahwin lagi tapi takdir menentukan jodohnya bukan pada kekasih hatinya.

3) Desakan keluarga, tekanan kerja dan masa serta keadaan hidup telah memisahkan dua hati yang lara. Masing-masing berkahwin dengan pasangan sedia ada. Masa berlalu akhirnya terserempak kembali di pusat membeli belah atau sedang berjalan-jalan di pusat membeli belah.

4) Tiba-tiba muncul orang yang sudah berubah fizikal dan wajah. Senyumannya masih saling tak tumpah dan setelah berbual-bual sekejap. Hubungan berterusan di telefon, Facebook dan face to face. Setelah saling berhubung, akhirnya kasih yang terpisah bertaut kembali.


5) Hubungan rakan sekerja yang telah lama terjalin, akhirnya lama kelamaan, barulah perasan dalam hati ada taman berbunga. Jika tak nampak dia, hati dan minda mula rasa layu dan lesu. Pintu hati pun dibuka untuk teman sekerja yang juga hampir seusia dengan kita. Bila dah semakin terserlah rasa cinta, apa lagi outstation bersama, mesyuarat luar pergi berdua, siapkan projek bersama akhirnya projek lain dibina dan terserkup di kamar hotel.

Bukan senang nak bagi nasihat tentang hubungan sulit, tapi fikirlah membina hubungan sulit akan menyulitkan kehidupan dan menyeksa masa depan.

Sumber : Info & Psikologi MW
 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
15
Terkejut
17
Sedih
13
Lawak
17
Bosan
16
Komen: 38
Komen

Previous : Kembali Ukir Senyuman Dan Ekspresikan Kasih Sayang Dengan Foto Ini

Next       : Wanita Bergelar Isteri Harus Sentiasa Bersedia Jika Dimadukan?

Komen Terbaru

Quote akik 23-9-2016 10:09 AM
aku pernah berskandal dengan suami orang.tasty,kaya,muda.mangkuk tu baru setahun kahwin dah berangan nak ada affair.aku tak faham betul mentaliti lelaki macam ni.anyway aku layan sebab nak bersocial experiment je sementelah aku pun dah ada boyfriend.tolong jangan hencap aku
lepas 2 bulan je aku tinggalkan dia sebab dia asyik cerita keburukan wife dia.walaupun keburukan2 wife dia memang  genuine dan bukan made up,aku rasa dua-dua perangai buruk dan mereka deserve each other.

Lain-lain Komen

Quote purpledesire 2-8-2016 09:43 PM
belum gila lagi nak amik @ rampas hak orang lain..huhuu
Quote cadarblogsot 2-8-2016 09:57 PM
Ni thred bercinnta suami org atau isteri org
Quote Emperor95 3-8-2016 11:39 AM
Tidak suka mengganggu hak orang lain
Quote misscendol 4-8-2016 12:50 AM
benci dgn org sebegini
Quote vazzdiva 4-8-2016 01:27 AM
Byk laki org suka makan luar uollss.. salah satu sbb rasa diri dia powerful sgt
Quote ayjay 4-8-2016 08:54 AM
Biasa dah benda macam ini sekarang. Isteri makan luar dgn bujang atau suami orang. Laki makan luar dengan single lady atau isteri orang. Tak tahulah mana lagi elok dengan pasangan swingers or open relationship. Zaman dah moden agaknya?

Tak apalah gamaknya sharing is caring.
Quote Gadis_sarawak 4-8-2016 10:00 AM
Kadang dalam sedar tak sedar ramai wanita kat luar sana yang duk tag si suami di FB dan media sosial yang seangkatan dengannya. Dengan niat nak tunjuk yang suami dia so sawit.. baik.. rajin.. romantika aya morrr... caring..and etc..

Benda tu tak salah pun..tapi secara tak langsung macam si isteri ni memPROMOTE si suami pada perempuan lain. Bila perempuan lain tu nampak kebaikkan si suami tu tambah2 kot friend FB si suami tu sama study or keje dengan si suami maka perempuan lain tu akan rasa secure dengan suami orang ni since dah tau dia macam mana.

Then jadi la kes2 curang..Masalahnya sapa suruh kau pegi PROMOTE kebaikkan laki kau ke orang.. Bila perempuan lain suka laki kau mula la nak meroyan. Cakap face to face kebaikan suami kan lagi bagus.. macam tak tau no telefon or jumpa si suami kat rumah je nak tag2 bagai .. bahahaha..


Quote cmf_premierleag 6-8-2016 09:48 PM
Kalo laki orang tu ala2 gaji pun mmg layak dpt bantuan BR1M, toksah la layan
Buang masa jah
Sah2 la sengkek
So bini2 yg punya laki yg bergaji rendah..takyah nk fefeling pompuan lain nk rampas laki ko tuh..zaman skang sume pakai duit
Silap aribulan kena lak tanggung belanja anak tiri (kalo kawen duda/laki org)
Drpd blanje anak2 tiri..baik blanje utk diri sendiri
Quote kotinpo 11-8-2016 08:57 AM
Laki orang ni tak tasty pd iolss
Quote cmf_premierleag 11-8-2016 10:28 AM
lagi satu, elakkan le kawen dgn duda yg ada anak lelaki
sbb kalo laki tu mati, tak pasal2 kene rebut2 lak harta faraid dgn anak tiri lelaki tu
eeii kowser la  nak rebut2 harta dgn anak tiri nih
kalo nak sgt duda, cari je duda yg takde anak
Quote terma2nkondisi2 11-8-2016 11:37 AM
kotinpo replied at 11-8-2016 08:57 AM
Laki orang ni tak tasty pd iolss

dalam satu tinjauan yg dilakukan berkenaan pendapat forumers2 cari, didapati bahawa laki2 org ni wangi manakala laki2 bujang busuk..

ada kemungkinan ko lebih suka lelaki busuk berbanding lelaki wangi??
Quote kotinpo 11-8-2016 02:18 PM
terma2nkondisi2 replied at 11-8-2016 11:37 AM
dalam satu tinjauan yg dilakukan berkenaan pendapat forumers2 cari, didapati bahawa laki2 org ni w ...

Betoi ka? Hahah.. Busyuk pn busyuk lahhh janji bkn laki orang..  
Quote mak_wa95 11-8-2016 06:12 PM
terma2nkondisi2 replied at 11-8-2016 11:37 AM
dalam satu tinjauan yg dilakukan berkenaan pendapat forumers2 cari, didapati bahawa laki2 org ni w ...

wangi laki orng tang pandai buat ayat manis jer, tapi hakikatnya temberang n pembohong belaka...

busyuk2 yang bujang keje kita la nak wangikan
Quote terma2nkondisi2 12-8-2016 12:12 AM
kotinpo replied at 11-8-2016 02:18 PM
Betoi ka? Hahah.. Busyuk pn busyuk lahhh janji bkn laki orang..

tahniah..

anda berpotensi besar utk tidak menjadi seorg perampas.. sanggup menerima barang yg busuk

Quote terma2nkondisi2 12-8-2016 12:17 AM
mak_wa95 replied at 11-8-2016 06:12 PM
wangi laki orng tang pandai buat ayat manis jer, tapi hakikatnya temberang n pembohong belaka...
...

manakala.. dalam satu tinjauan yg lain pula mendapati banyak juga bilangan perempuan yg memilih untuk berkongsi dan merampas kasih perempuan yg lain disebabkan ayat2 manis yg dilontarkan ke gegendang telinga mereka..

Quote kotinpo 12-8-2016 12:21 AM
terma2nkondisi2 replied at 12-8-2016 12:12 AM
tahniah..

anda berpotensi besar utk tidak menjadi seorg perampas.. sanggup menerima ba ...

Yg busyuk dpat kat i, i sental bg wangi dan putih pakai clorox   
Quote kotinpo 12-8-2016 12:22 AM
terma2nkondisi2 replied at 12-8-2016 12:17 AM
manakala.. dalam satu tinjauan yg lain pula mendapati banyak juga bilangan perempuan yg memilih un ...

Banyaknya tinjauan uols..  
Quote terma2nkondisi2 12-8-2016 12:45 AM
kotinpo replied at 12-8-2016 12:21 AM
Yg busyuk dpat kat i, i sental bg wangi dan putih pakai clorox

nak putih je.. yg hitam taknak..

huh.. double standard sungguh uols
Quote mak_wa95 12-8-2016 05:22 AM
terma2nkondisi2 replied at 12-8-2016 12:17 AM
manakala.. dalam satu tinjauan yg lain pula mendapati banyak juga bilangan perempuan yg memilih un ...

pompuan bodoh jer yg termakan ayat manis jantan haprak ni..
pas dah masuk perangkap baru sedar,menyesal pun xguna,,
kalau dapat yang poket tebal xde masalah,
tapi dapat yang jenis berlagak kaya dengan harta bini mcm zul tisna 5k tu

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087718s Gzip On
To Top