Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Suami Kongsi Tip Pilih & Beli Kasut Raya Dengan Isteri Tak Sampai 10 Minit

1-7-2016 02:02 PM|Dilihat: 7664| Komen: 20

Dia gunakan satu tip ketika menemani isterinya membeli kasut raya
Oleh Izzah Abbasy

Suami yang boleh melayan kerenah isteri ber'shopping' memang boleh tabik spring.

Bukan mudah para isteri nak meilih dengan kadar segera, boleh jadi 10 kedai yang ada di pasaraya belum tentu menjadi piulihannya. Sudahnya, balik dengan tangan kosong.

Tapi suami bernama Lutfi Lokman ini telah menggunakan satu tip ketika menemani isterinya membeli kasut raya. Yang menariknya si isteri mendapat keputusan untuk membeli kasut tersebut tak sampai 10 minit dan semuanya selesai.

Jom, baca perkongsian tip oleh Lutfi Lokman ini. 





Lihat Komen Views: 7664   Comments: 20 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0

Previous : Lagu "Esok nak Raya" Nyanyian Toms Ford Jadi Viral

Next       : Siti Nurhaliza Berniqab Pada Akhir Ramadan Di Mekah, Disalah Erti Peminat

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote matseh 14-7-2016 09:25 AM
Org  lelaki buleh beli sepuluh barang masuk satu kedai sahaja. Org perempuan kena masuk 10 kedai nak beli 1 barang.
Contoh nak beli kasut sukan, terus gi Subang jaya, kedai di situ. Settle. Nak beli kasut kerja. Sebelum beli dah survey dah, dah pilih hari gaji terus dtg terus beli, except kalau saiz tak ada. Satu jam lunch time settle.
Sbb kita sllnya akan puas hati apa yg kita nak dan pilih.

Lain-lain Komen

Quote Emperor95 1-7-2016 04:17 PM
memang tips yang berguna
tapi ikut jenis perempuan juga.
Quote Artemesiaa 1-7-2016 04:47 PM
Bagus le bagi pendapat kalau dok cakap pilih le mana suka mau makan masa lama lagi dia nak buat pilihan
Quote Andyscenes 1-7-2016 10:53 PM
aku punya perangai, amek dua2 senang hhah
Quote merrissa 2-7-2016 01:34 AM
dua2 cantik....amik je dedua...sekian....
Quote M.Rose 2-7-2016 07:26 AM
Kalau aku tak payah tanya. Rembat dua dua terus. Settle
Quote mak_wa95 2-7-2016 01:53 PM
mcm2 cara..

biasa sgt buat mcm ni..
terutama kalau nak beli brg orng pesan..
Quote mak_wa95 2-7-2016 01:55 PM
kes ni isteri dah berkenan cuma nak pilih antaraa 2..

kalau langsung xjumpa yg berkenan..
udah ronda 2,3 mall cemana..
Quote jejaka_hensem 2-7-2016 03:36 PM
ini tips lelaki pemalas nak jaga anak namanya.
sanggup menipu isteri sbb mls nak jaga anak sendiri.
malang sangat perempuan yg dapat laki mcm ni.
Quote jerukkedondong 2-7-2016 04:34 PM
Tak yah tanya....duit sendiri...rembat je berapa pasang nak....
Quote JENABREJAM89 2-7-2016 07:52 PM
mak_wa95 replied at 2-7-2016 01:55 PM
kes ni isteri dah berkenan cuma nak pilih antaraa 2..

kalau langsung xjumpa yg berkenan..

Betul tu....kiranya binik dia ni xtau plh antara 2 jee....yg xjumpa saiz,yg xsesuai dihati mcm mn plak tips nyee...
Quote mak_wa95 2-7-2016 08:21 PM
JENABREJAM89 replied at 2-7-2016 07:52 PM
Betul tu....kiranya binik dia ni xtau plh antara 2 jee....yg xjumpa saiz,yg xsesuai dihati mcm mn  ...

betul...

saya beli kasut paling cerewet..
sbb kita guna kasut utk alas kaki berjalan, nak cantik, nak selesa, nak harga mampu beli..
saiz biasa ada, sbb pakai saiiz , yg dipamer pun biasa siaz tu..
kadang2 je ada juga saiz dh habis, ada yang hat pamer je..xsanggup nak beli yg tu..
Quote Elle_mujigae 3-7-2016 12:07 AM
hopefully tak dapat husband suka update status macam ni..tak berkenan langsung.. hal2 suami isteri pun nak beritahu kat public...
Quote faraway1 3-7-2016 06:00 AM
tak berkesan dnegan me pun,
my husband tepon internet pun tak da, inikan whatsapp.
Quote mziskandar 3-7-2016 01:06 PM
msg lebih berkesan (pelbagai situasi, tanpa perlu menggunakan smartphone - tulis atas kertas pun boleh).

"help. ex abg ada kt cni. cpt!"
Quote immi 4-7-2016 05:53 AM
M.Rose replied at 2-7-2016 07:26 AM
Kalau aku tak payah tanya. Rembat dua dua terus. Settle

Me pon...xadala asyik teringat je dh balik rmh kannn....
Quote immi 4-7-2016 05:54 AM
mziskandar replied at 3-7-2016 01:06 PM
msg lebih berkesan (pelbagai situasi, tanpa perlu menggunakan smartphone - tulis atas kertas pun bol ...

Hahaha ...nmpk diskaun 90% pun xheran daah
Quote dark_night 4-7-2016 06:44 PM
Klu si isteri tu bru je survey2 nk cari kasut,biar la dia amek masa tengok2 mana yg dia bkenan..layankan je lah..

Tp klu dh smpai 2 minggu duk pusing xjumpa jugak yg dia nk,bru guna taktik ni..
Quote dark_night 4-7-2016 06:48 PM
mziskandar replied at 3-7-2016 01:06 PM
msg lebih berkesan (pelbagai situasi, tanpa perlu menggunakan smartphone - tulis atas kertas pun bol ...

Klu sy dpt msg mcm tu,sy akan reply..

''SO WHAT??? dh nama pn EX kan?? jgn la kacau org nk cari kasut!! Meh sini!! nk bkepit rapat2 ckit..''  
Quote LuLu^Lost 13-7-2016 09:06 PM
yg merah cantik lagi la...yg merahhhhh . tetiba hehe

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044075s Gzip On
To Top