Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Lagu "Esok nak Raya" Nyanyian Tomás Ford Jadi Viral

30-6-2016 03:53 PM|Dilihat: 8629| Komen: 14

Thomas Ford, seorang penghibur dari Australia menjadi popular selepas...

Oleh : Dean BZ



Thomas Ford, seorang penghibur dari Australia menjadi popular selepas dia memuat naik video lagu Rihanna, Work dalam bahasa Melayu di Facebooknya. 

Tidak pandai bercakap dalam Bahasa Melayu tetap tidak menghalang niatnya untuk terus mencuba. Lagu berjudul "Esok Nak Raya" ini ditujukan khas untuk rakyat Malaysia yang bakal menyambut hari raya beberapa hari lagi. 

Muzik video itu menggunakan melodi lagu berjudul "I Gotta Feeling" nyanyian Black Eyed Peas dan lirik pula dihasilkan dengan kerjasama penyanyi pop elektro Malaysia, Sarah Zainal, atau lebih dikenali sebagai Ze Rebelle.

Ford berkata dia yakin sebutannya dalam bahasa Malaysia agak teruk sama seperti masakannya (ketupat tak jadi) tetapi berharap lagu itu dapat menghiburkan mereka yang menonton. 

Dia juga mengakui masih belajar mengenali sifat Melayu dalam diri sendiri dan merancang untuk membuat persembahan pada tahun ini.

Sehingga kini muzik video itu ditonton lebih 100,000 kali dan hampir 4 ribu perkongsian. Jom layan. - CARI.


Loading FB Video...



Sumber - thestar.com.my


Lihat Komen Views: 8629   Comments: 14 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2

Previous : Majikan Tidak Sedia Tempat, Pekerja Berbuka Puasa Di Kaki Lima?

Next       : Suami Kongsi Tip Pilih & Beli Kasut Raya Dengan Isteri Tak Sampai 10 Minit

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
ecco mens shoes, air jordan shoes, ralph lauren outlet, ralph lauren, oakley, ralph lauren, cheap ray ban, fitflop shoes, michael kors, hogan shoes, mcm bags, nike air max, ray ban outlet, brooklyn nets, beats by dre headphones, indiana pacers jerseys, celine outlet, prada, flat iron, marc jacobs handbags, vans, nhl jerseys, nike roshe run, calvin klein outlet, coach black friday, burberry handbags, ferragamo shoes outlet, burberry, coach outlet, fred perry, nfl redskins jerseys, nfl texans jerseys, instyler, ralph lauren factory store, stone island jackets, oakley sunglasses outlet, nike roshe run, under armour outlet, giuseppe zanotti sneakers, timberland shoes, cheap barbour jackets, ray ban black friday, hollister kids, asics, longchamp black friday, true religion jeans women, oakley outlet, nike air max 90, tory burch sale, coach bags outlet, nfl titans jerseys, adidas clothings, swarovski, air jordan, michael kors purses, new balance, hogan, oakley standard issue, vibram five fingers, polo ralph lauren outlet online, nfl chiefs jerseys, north face outlet, air max, ralph lauren polo, tommy hilfiger canada, oakley black friday, nike running shoes, oakley holbrook, portland trail blazers jerseys, coach factory outlet, longchamp, birkenstock taschen deutschland, basketball shoes, milwaukee bucks jerseys, golden state warriors, polo ralph lauren, nfl colts jerseys, louboutin, converse sneakers, ray ban outlet, mizuno, rolex replica, dsquared2 sale, nfl ravens jerseys, nike shoes, louboutin shoes, hollister clothing, barbour jackets outlet, , nfl bills jerseys, nfl buccaneers jerseys, polo ralph lauren, oakley store, bcbg max, mlb jerseys, beats headphones, new orleans pelicans jerseys, bottega, ray ban pas cher, ralph lauren outlet online, nike factory, michael kors handbags, lakers jersey, northface, chi flat iron, plein shoes, vans shoes, swarovski crystal, supra shoes, oakley, hornets jersey, huarache, air max shoes, juicy couture clothings, coach factory outlet, nike jordan, timberland boots, michael kors bags, nba jersey, polo ralph, nfl chargers jerseys, the north face outlet, valentino shoes, nike roshe run, nike id, toronto raptors jerseys, michael kors outlet online, omega watches, horloges, polo ralph, nfl eagles jerseys, burberry outlet, rolex watch, nuggets jersey, skechers shoes outlet, nfl saints jerseys, michael kors, air max thea, utah jazz jerseys, pandora jewelry, reebok, mcm bags, marc jacobs handbags, spurs jerseys, ray ban sunglasses, hugo boss, thomas sabo, memphis grizzlies jerseys, oakley outlet online, cheap oakley sunglasses, ray-ban sunglasses, montblanc, pandora charms, kate spade handbags, nike roche, north face backpacks, polo ralph lauren outlet, adidas, nike shoes, nhl jerseys, hollister co, omega watches, long champ, montre femme, michael kors outlet store, ralph lauren outlet, nfl dolphins jerseys, hogan sito ufficiale, nba jersey, the north face, converse, ferragamo shoes, salomon, huaraches, jordan retro 11, clippers jerseys, mcm handbags, nike air, jimmy choo, givenchy, nfl cowboys jerseys, new balance shoes, ralph lauren outlet online, adidas online shop, nfl giants jerseys, oakley, replica watches, vans, tommy hilfiger online shop, nba jersey, nike roshe run, soccer shoes outlet, birkenstock deutschland, nfl lions jerseys, jerseys from china, armani watches, michael kors handbags, michael kors, omega watches, prada shoes, kate spade handbags, michael kors uhren, skechers canada, ray ban, nfl browns jerseys, converse, sacramento kings jerseys, louboutin shoes, michael kors outlet, new balance, longchamp, air max, pandora, [url=http://www.woolrich-

Lain-lain Komen

Quote Artemesiaa 30-6-2016 04:15 PM
Gigih nau nak raya
Quote AbukRokok 30-6-2016 10:26 PM
tomel... haha
Quote minahsleepy 1-7-2016 07:20 AM
hahaha..hauk betol
tp lawak
Quote Super-M 1-7-2016 07:36 AM
Haha..lawak.ketupat tak jadi
Quote miskay 1-7-2016 08:04 AM
ketupat tak jadi
hahahaha
Quote ffawwaz 1-7-2016 08:34 AM
hahaha..xboleh blah btul mamat ni..
tpi lawak gila.
Quote ariellin 1-7-2016 09:39 AM
gaya mcm eksaited sgt dia nak raya
Quote ahlam_nabiha 1-7-2016 09:52 AM
heheh nak gelak ja tgk video ni..tp ada usaha..baguss
Quote taji2906 1-7-2016 11:22 AM
lawak la jugak... usaha nak cakap melayu...
Quote CrowneGlory 3-7-2016 09:53 AM
Geng amad maslan kucing ddk atas dapur..
Quote CrowneGlory 3-7-2016 09:53 AM
Geng amad maslan kucing ddk atas dapur..
Quote Esmiria 3-7-2016 01:00 PM
melayu,kala kokesen wat cmni,confirm viral.


banggalah tu.Jika nk dibandingkan bangganya kokesen coz melayu dh ikut fahaman mereka.
Quote Esmiria 3-7-2016 01:00 PM
melayu,kala kokesen wat cmni,confirm viral.


banggalah tu.Jika nk dibandingkan bangganya kokesen coz melayu dh ikut fahaman mereka.
Quote ylq 4-12-2017 08:58 AM
ecco mens shoes, air jordan shoes, ralph lauren outlet, ralph lauren, oakley, ralph lauren, cheap ray ban, fitflop shoes, michael kors, hogan shoes, mcm bags, nike air max, ray ban outlet, brooklyn nets, beats by dre headphones, indiana pacers jerseys, celine outlet, prada, flat iron, marc jacobs handbags, vans, nhl jerseys, nike roshe run, calvin klein outlet, coach black friday, burberry handbags, ferragamo shoes outlet, burberry, coach outlet, fred perry, nfl redskins jerseys, nfl texans jerseys, instyler, ralph lauren factory store, stone island jackets, oakley sunglasses outlet, nike roshe run, under armour outlet, giuseppe zanotti sneakers, timberland shoes, cheap barbour jackets, ray ban black friday, hollister kids, asics, longchamp black friday, true religion jeans women, oakley outlet, nike air max 90, tory burch sale, coach bags outlet, nfl titans jerseys, adidas clothings, swarovski, air jordan, michael kors purses, new balance, hogan, oakley standard issue, vibram five fingers, polo ralph lauren outlet online, nfl chiefs jerseys, north face outlet, air max, ralph lauren polo, tommy hilfiger canada, oakley black friday, nike running shoes, oakley holbrook, portland trail blazers jerseys, coach factory outlet, longchamp, birkenstock taschen deutschland, basketball shoes, milwaukee bucks jerseys, golden state warriors, polo ralph lauren, nfl colts jerseys, louboutin, converse sneakers, ray ban outlet, mizuno, rolex replica, dsquared2 sale, nfl ravens jerseys, nike shoes, louboutin shoes, hollister clothing, barbour jackets outlet, , nfl bills jerseys, nfl buccaneers jerseys, polo ralph lauren, oakley store, bcbg max, mlb jerseys, beats headphones, new orleans pelicans jerseys, bottega, ray ban pas cher, ralph lauren outlet online, nike factory, michael kors handbags, lakers jersey, northface, chi flat iron, plein shoes, vans shoes, swarovski crystal, supra shoes, oakley, hornets jersey, huarache, air max shoes, juicy couture clothings, coach factory outlet, nike jordan, timberland boots, michael kors bags, nba jersey, polo ralph, nfl chargers jerseys, the north face outlet, valentino shoes, nike roshe run, nike id, toronto raptors jerseys, michael kors outlet online, omega watches, horloges, polo ralph, nfl eagles jerseys, burberry outlet, rolex watch, nuggets jersey, skechers shoes outlet, nfl saints jerseys, michael kors, air max thea, utah jazz jerseys, pandora jewelry, reebok, mcm bags, marc jacobs handbags, spurs jerseys, ray ban sunglasses, hugo boss, thomas sabo, memphis grizzlies jerseys, oakley outlet online, cheap oakley sunglasses, ray-ban sunglasses, montblanc, pandora charms, kate spade handbags, nike roche, north face backpacks, polo ralph lauren outlet, adidas, nike shoes, nhl jerseys, hollister co, omega watches, long champ, montre femme, michael kors outlet store, ralph lauren outlet, nfl dolphins jerseys, hogan sito ufficiale, nba jersey, the north face, converse, ferragamo shoes, salomon, huaraches, jordan retro 11, clippers jerseys, mcm handbags, nike air, jimmy choo, givenchy, nfl cowboys jerseys, new balance shoes, ralph lauren outlet online, adidas online shop, nfl giants jerseys, oakley, replica watches, vans, tommy hilfiger online shop, nba jersey, nike roshe run, soccer shoes outlet, birkenstock deutschland, nfl lions jerseys, jerseys from china, armani watches, michael kors handbags, michael kors, omega watches, prada shoes, kate spade handbags, michael kors uhren, skechers canada, ray ban, nfl browns jerseys, converse, sacramento kings jerseys, louboutin shoes, michael kors outlet, new balance, longchamp, air max, pandora, [url=http://www.woolrich-

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041399s Gzip On
To Top