Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Lagu Balik kampung Dalam Versi Remix Tamil, Best!

30-6-2016 01:55 PM|Dilihat: 4417| Komen: 20

Menjelang hari raya, pasti orang ramai akan bersiap-siap...

Oleh : Dean BZ


Menjelang hari raya, pasti orang ramai akan bersiap-siap untuk pulang beraya bersama keluarga tersayang di kampung halaman.

Lagu BALIK KAMPUNG dendangan Allahyarham Sudirman Haji Arshad amat sinonim dengan sekali didengari dihujung bulan Ramadhan.

Walaupun telah banyak kali didengari, lagu BALIK KAMPUNG sentiasa terpahat di sanubari pendengar kerana ia mempunyai tarikan yang kuat untuk mengajak perantau supaya pulang beraya di kampung.

Hari raya sememangnya disambut oleh muslim, namun bangsa Malaysia yang lain turut sama meraikan perayaan ini bersama rakan-rakan muslim. Cuti umum yang diberikan turut digunakan oleh bangsa lain untuk balik kampung menemui keluarga tersayang. 

Mungkin disebabkan itu lagu BALIK KAMPUNG telah di tukar kepada versi bahasa Tamil. Memang sempoi dan sedap didengari dengan gabungan muzik tehcno dan beberapa muzik tradisional bangsa-bangsa yang terdapat diMalaysia. Jom kita layan sama-sama, 1 Malaysia! - CARI.




Lihat Komen Views: 4417   Comments: 20 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0

Previous : Melodi Easy Listening, Namun Mesej Sarat Ketuhanan Wani - Alhamdulillah

Next       : Avril Lavinge 'Nyanyi' Lagu Pulang Di Hari Raya!

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jetrofa 30-6-2016 09:06 PM

nak tunggu versi cina pula...

Lain-lain Komen

Quote kerunai 30-6-2016 12:01 PM
wa suka ini zimmi punya olang

talak kacau isele wooo

hidup harmoni saja isele n zimmi

takbir !!
Quote sipendiam 30-6-2016 12:02 PM
ini mencabar ketuanan melayu!!!!!!!!!!!

dijek
Quote Artemesiaa 30-6-2016 12:21 PM
Bakal jadi hits time Deepavali juga nanti
Quote cmf_Kimmy 30-6-2016 12:54 PM
oklah....sedap gak suara dia, music arrangement pun ok..
Quote noell 30-6-2016 12:59 PM
lagu balik kampung estet sambut deepavali vertukal ka camna?
Quote tungkai 30-6-2016 01:20 PM
Bukan sebelum ni pun dah ada ke? Tapi versi balik Nepal la...



Quote AMDTurion 30-6-2016 01:59 PM
apa ke vangang ler org melayu kat malaysia skrang nie...

bila kaum lain buat baik dikatanya membodek/menyalap/dan sbgnya.

tp bila kaum lain bising2 dikatanya pendatang x pandai bersyukur.

udah2lah dgn mentaliti lama tuh. nak maju kita kena bersatu. x kira apa agama dan warna kulit sama2 majukan negara malaysia ni. nih politik sampai mati. nak raya pun politik gak. mampuih!
Quote CrowneGlory 30-6-2016 02:01 PM
aku suka version ni...thumbs up...penuh semangat dia nyanyi...as always tamil kan selalu bersemangat
Quote pestol 30-6-2016 02:01 PM
bangkit balik Sudirman kalau dengar
Quote rastaf 30-6-2016 02:06 PM
aku juga la x dapat balik kampung..uwaaaa
Quote AbukRokok 30-6-2016 03:18 PM
klu sdap xpe... ni mcm lahanat bunyinya
Quote AbukRokok 30-6-2016 03:18 PM
klu sdap xpe... ni mcm lahanat bunyinya
Quote dizzek 30-6-2016 03:22 PM
tak kisahlah nak diciplak dan ditamilkan

yang penting zimmi macam mereka tak kacau
majoriti rakyat malaysia
Quote Modngengade 30-6-2016 04:29 PM
meriah .....pasti sis @Changa menggemarinya
Quote pyropura 30-6-2016 07:03 PM
balik estet
wowowo
baaaalik esteeettttt
wowowo
baaalik esteeeettt
hatiii giraaaang
Quote pyropura 30-6-2016 07:04 PM
Modngengade replied at 30-6-2016 04:29 PM
meriah .....pasti sis @Changa menggemarinya

..minta @Bedah.Cun dapat mumberi supatah kata jua...
Quote sharlenetexas 30-6-2016 07:10 PM
Aku rasa lagu Balik Kampung boleh jadi universal sbb satu2nya lagu raya yg takde perkataan raya.

Mana lagi best? Balik Kampung versi Tamil atau Beribooo ribooo Tahnia?

Quote famri7 30-6-2016 08:06 PM
tamil zimmi gigeh menghina lagu perayaan isle??? motif??
Quote akik 30-6-2016 08:25 PM
berserabut je aku dengar.bahasa tamil ni buat  lagu rap je sedap.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043858s Gzip On
To Top