Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Tampil Segak Dan Anggun Lebaran Ini Dengan "Baju Kurung Lelaki 2016 "

29-6-2016 11:54 AM|Dilihat: 20332| Komen: 178

Dengan kedatangan trend fesyen terbaru yang..

Oleh : Dean BZ


Dengan kedatangan trend fesyen terbaru yang dipanggil "Hipster" membuatkan banyak rekaan baju Melayu di "moden"kan.

Sebelum ini, kemunculan rekaan fesyen "berani mati" di pasaran seperti baju melayu tak berbaju, baju melayu tak berlengan, jubah sado, jubah ada hood, baju melayu ultraman taro dan macam-macam lagi sudah cukup mengemparkan dunia fesyen tanah air.


Namun kali ini lebih mengejutkan dengan kemunculan rekaan baju lelaki yang "lebih pelik" untuk pasaran sempena musim perayaan ini. 

Kami belum dapat mengenalpasti siapakah pereka baju kurung lelaki ini. Seperti tahun sebelumnya, dalam ramai yang mengkiritik hasil karya pelik pereka fesyen yang dianggap "asal boleh", tetap ada juga yang membeli dan menggayakan di hari lebaran. Pokok pangkalnya beranikah anda berfesyen seperti ini? - CARI




Lihat Komen Views: 20332   Comments: 178 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0

Previous : Cantik & Comel Si Ibu Dan Anak Bergaya Sedondon Bersama Lebaran Ini

Next       : Penangan Tradisi Dengan Kebarung Terserlah Cantik, Sopan Dan Ayu

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Andyscenes 5-7-2016 07:28 AM
haha,  aku x faham designer kepit punya fikiran. sedih aku, sungguh beratnya

Lain-lain Komen

Quote DayangKirana 29-6-2016 11:55 AM
lepas ni laki bini boleh share baju raya..  jimat kekdahnye..

Quote espri6006 29-6-2016 11:59 AM
Ini adalah disebabkan perempuan sudah tidak berminat untuk berbaju kurung kerana mereka berebutkan jubbah berbaia pesen dipasaran. So terpaksalah baju kurung ni direka untuk lelaki pulak..sekian terima kasih.
Quote unhas 29-6-2016 12:00 PM
Kat afrika boleh le nak pakai cengini.kat msia balik kampung silap2 org ingat pondan mane la.
Quote noell 29-6-2016 12:02 PM
yeeehhaaaaa!! bole la aku beraya sakan tahun neh pakai baju kurung arwah mak aku belambak dlm lemari

ok raya pertama aku pakai baju kurung penuh manik labuci pi solat raya biaq silau mata tok khatib ataih mimbar
Quote Mopiko 29-6-2016 12:03 PM
makin lama makin bangang designer sekarang. merosakkan pakaian tradisi orang melayu je... hipster kepala pak dia
Quote milo_888 29-6-2016 12:03 PM
Nanti pg beraya orang ingat myanmar datang nak mintak sedekah...
Quote ell768 29-6-2016 12:05 PM
mcm jilaker...
Quote Artemesiaa 29-6-2016 12:11 PM
Macam pinjam baju mak tak pun baju kak long tak pun baju kak ngah je
Quote cupu 29-6-2016 12:12 PM
klu tak dimulakan skrg,apa plk warisan generasi hr ni kpd generasi ms dpn?
Quote makshu 29-6-2016 12:13 PM
hadoooiiiiii...hape kejadah nya nih weiiii..????dorg tak tau ke azab bebenor mata aku nengoknya...
Quote Lina66 29-6-2016 12:15 PM


Astaga...

Buang tebiat ke ape ni... kekekeke
Quote brown_pupil 29-6-2016 12:15 PM
mekap, tudung & handbag bini xnak pinjam ke bang?
Quote dodolgemok 29-6-2016 12:19 PM
Hazab sgat woi design persis pondan lorong jah. Baik berbogel, kurang sikit malunya
Quote nikaido 29-6-2016 12:20 PM
Designer stok bapuk & gay. Masa kecik mak xkasi pakai baju kurung. Bila dah kerja sendiri dapat freedom nak design macam mana pun
Quote pr3ttytw33ty 29-6-2016 12:21 PM
tudung mana tudung. xcukop lengkap lg tu
Quote cocorex 29-6-2016 12:21 PM
slalu jer aku tgk lelaki pkai baju kurung aka pondan
Quote Samm_BM 29-6-2016 12:21 PM
Tak ada apedah apa-apa pon
Quote pestol 29-6-2016 12:23 PM
babiii siall la pereka fesyen ni... abis unsur gay nk dibawa dalam pakaian tradisional wanita melayu... sialll laa haram jadaahhhaa
Quote pestol 29-6-2016 12:24 PM
mmg aku nk terajang model dlm ni... kiwak tul la...

Lihat semua komen(174)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045499s Gzip On
To Top