Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Parodi Senandung Hari Raya Untukmu, Nak Menangis Tengok!

28-6-2016 10:50 AM|Dilihat: 5385| Komen: 11

Hairan pula tahun ini tak banyak lagu-lagu parodi raya macam tahun

Oleh : Dean BZ


Hairan pula tahun ini tak banyak lagu-lagu parodi raya macam tahun-tahun sebelumnya, mungkin ramai yang "lebih serius dalam nyanyian" sejak beralih kepada aplikasi karoake Smule.

Macam dulu kan fenomena Dubsmash, yang mana memang aplikasi itu dicipta khas untuk mendubling lagu-lagu popular kemudian digayakan dengan aksi-aksi lawak tersendiri.. Jadi masa tu memang macam-macam jenis video parodi dihasilkan oleh rakyat Malaysia yang sangat kreatif lagi kelakar.

Tapi video parodi kali ini mungkin dapat mengubat rindu anda untuk menonton video parodi raya. Jom kita layan parodi dari lagu asal nyanyian Dayangku Intan berjudul Senandung Hari Raya Untukmu. 

Cantik sangat baju dan tudung akak yang main drum tu, part last paling "win". - CARI.


Loading FB Video...



Kredit video - Khaizura Khalid


Lihat Komen Views: 5385   Comments: 11 Balas Komen

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0

Previous : Hari Raya 'Mash-Up', Orang Brunei Nyanyi Lagu-lagu Raya Malaysia

Next       : 7 Lagu Raya Baru Patut Dengar Tahun Ini

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 30-6-2016 04:13 PM
Style ni dah kurang in sekarang

Lain-lain Komen

Quote shark 28-6-2016 11:10 AM
gedik gile drummer
Quote mayakaren 28-6-2016 11:31 AM
timing drum dia sama dgn lagu
Quote intan_smsb 28-6-2016 12:01 PM
drummer tu lelaki kan
Quote nuyunnisa 28-6-2016 12:05 PM
Dah melalak lalak aku kt opiss nehhh...
Quote amon_79 28-6-2016 01:04 PM
yg blakang tu sampai kusut jala dibuatnya...
Quote mieymiey 28-6-2016 01:06 PM
Ai suka lagu ni di dubsmash kan oleh kucen. Comey gilerrrr
Quote sekel 28-6-2016 03:12 PM
perrgghhhhh ganas muka drummer

Quote Odyman 28-6-2016 03:57 PM
Gaya drummer budak perempuan tu...entah apa nama
Quote missinpiece 28-6-2016 05:28 PM
Lagu tetap bikin syahdu..x jemu dgr walo si parodi tu tergeliat semacam
Quote pestol 30-6-2016 03:49 PM
bosan dan bodoh lah admin... xda modal langsung...
Quote Artemesiaa 30-6-2016 04:13 PM
Style ni dah kurang in sekarang

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045119s Gzip On
To Top