Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Saya Tak Boikot Mana-mana Manusia Pun Di Dunia - Shila Amzah

16-6-2016 04:24 PM |Dilihat:11446| Komen: 32



Artikel Oleh Vincent Loo  |  Video Oleh Angie Ling |  Suntingan Visual Oleh Danny Ng



Tidak dinafikan bakat nyanyian yang dimiliki penyanyi, Shila Amzah sememangnya membanggakan rakyat Malaysia.

Pemilik nama penuh Nurshahila binti Amir Amzah ini bukan sahaja mencipta kerjaya di persada seni tanah air namun turut melebarkan sayapnya sehingga ke persada antarabangsa. 

Shila berhijrah ke China pada tahun 2012 untuk mengembangkan bakatnya. Beliau terpilih untuk menyertai pertandingan nyanyian realiti TV Asian Wave. anjuran sebuah stesen televisyen di Hunan.

Peluang itu sekaligus dijadikan batu loncatan buat gadis yang kini telah berusia 27 tahun setelah menjadi juara dalam pertandingan tersebut.

Baru-baru ini, wartawan CARI Infonet berkesempatan dijemput menemu ramah secara peribadi selaras dengan penerbitan album Mandarin terbarunya yang diberi judul 'My Journey'.

Shila turut beritahu kenapa dia memilih China sebagai lokasi untuk mengembangkan kerjaya nyanyiannya yang ramai mempertikaikan Shila membuat keputusan yang amat berisiko tinggi akibat masalah bahasa dan perbezaan budaya. - CARI Infonet.



Apa Reaksi Anda...

Bagus
8
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
4
Bosan
5
Komen: 32
Komen

Komen Terbaru

Quote kukukatablog 19-7-2016 06:28 PM
Kawan aku ngajo skolah cina,
dia kata student dia lagi kenal shila amzah dari siti nurhaliza...

Lain-lain Komen

Quote -electrifying- 16-6-2016 04:37 PM
chaiyok2 shila ku syg !
Quote Esmiria 16-6-2016 06:11 PM
aku dok minat shila ni.lol
Quote famri7 16-6-2016 06:55 PM
Acik2 kepam busuk bau bawang not approve this.
Quote red_cattleya 16-6-2016 08:30 PM
shila 27 thn ke? aku rasa sebaya aku
Quote cmf_premierleag 16-6-2016 10:34 PM
Meols baca intrend last year ms sheols jd cover girl...dia ckp dia buat lagu pasal kisah seorang gadis yg keliru sama ada nk proceed bercinta atau let go bagai...single lagu tu laku terjual 1.0 million dlm ms 48 jam di china
Syabas shila
Quote kucen_miang 17-6-2016 08:24 AM
famri7 replied at 16-6-2016 06:55 PM
Acik2 kepam busuk bau bawang not approve this.

acik2 kepam minat acik lijah lindungan kaabah jer.
Quote syue86 17-6-2016 08:43 AM
market china klu bley tawan single digit percent pun
mmg laku shila oi..abaikan je la org2 mgata tu
jnji kamu masyuk n xbuat kontroversi lg
Quote cekman 17-6-2016 02:33 PM
selagi belum ada 'cinta hati' atau berhasben, kembangkan lah karier kamu kat oversea...klau dah kawen ada je halangan
Quote rosmahisham 17-6-2016 05:23 PM
sendunye benang nih.
Quote jargon 17-6-2016 10:31 PM
shila 27?? shila tua setahun  jer dr aku..dia thn 1990  la..wartawan kertu mne yg tul artik ni..k xtau xyah mention psl umur  d artikel..
Quote spiderman80 18-6-2016 12:52 AM
cmf_premierleag replied at 16-6-2016 10:34 PM
Meols baca intrend last year ms sheols jd cover girl...dia ckp dia buat lagu pasal kisah seorang gad ...

Kalo jual 1 juta unit di Malaysia, agak-agaknya berapa jam diperlukan?
Quote blackred99 18-6-2016 07:55 AM
teruskan kerjaya disana k. dah capture market sana, jgn disiakan peluang. jgn buat video bodoh nangis kt youtube lg k.
Quote beldandy 18-6-2016 09:40 AM
kipidap shilla!!!
Quote beldandy 18-6-2016 09:42 AM
bagus cara dia menjawab setiap soalan
tak meleret2 dan tak terkekeh2 gedik
Quote cendolsantan 18-6-2016 10:56 AM
Go Go Go, Shila, janagn peduli mereka yang tiada wawasan, janji apa yang kita lakukan itu adalah halal dan semua itu akan diberkati Allah. Meaman saya setuju melalui pasaran China, banyak peluang Shila boleh perolehi, China bukan sahaja pasarannya besar, tetapi peluang masuk ke pasaran antarabangsa sangat tinggi. Tengok lah, ramai artis dari negara China yang tak berapa fasih bahasa Inggeris tapi berpeluang masuk ke dunia hiburan Hollywood yang menjadi impian semua artis di dunia ini. Antara artis yang masuk ke Hollywood seperti Zhang Zhi Yi, Li Bing Bing, JIang Wen, Jay Chow, Danny Woo, Jet Li dan ramai lagi.
Quote pinkzara 18-6-2016 10:58 AM
impian nak jadi cikgu tadika?
meh la jd cikgu anak kami
Quote cmf_premierleag 18-6-2016 11:46 AM
spiderman80 replied at 18-6-2016 12:52 AM
Kalo jual 1 juta unit di Malaysia, agak-agaknya berapa jam diperlukan?

Kalo kt msia ntah2 amik masa 5 tahun kut      
Tp according to shila ms kene interbiu mjlh tu, dia kata kalo di china, market nya jenis yg org2 sana akan bayar karya kita kalau mereka suka
Unlike market di negara lain, kita yg kene keluar duit utk org hargai karya kita
Gitu le katanya
Quote spiderman80 18-6-2016 09:16 PM
cmf_premierleag replied at 18-6-2016 11:46 AM
Kalo kt msia ntah2 amik masa 5 tahun kut      
Tp according to shila ms kene inte ...

Hihi..
kurang faham apa maksud Premierleag tentang di China, marketnya orang2 sana akan bayar karya kita kalau mereka suka
tetapi di negara lain, kita yang akan keluar duit untuk menghargai karya kita.

Beli CD ke apa?
Quote sepitsiput 18-6-2016 10:36 PM
Edited by sepitsiput at 18-6-2016 10:39 PM
spiderman80 replied at 18-6-2016 12:52 AM
Kalo jual 1 juta unit di Malaysia, agak-agaknya berapa jam diperlukan?


Raihan memerlukan 7 tahun utk kumpul 1 million unit sales album Puji Pujian (1997)... as at 1998 jualan sampao 600K terus pegang rekod album tempatan terlaris sepanjang zaman... 2004 cecah 1 juta setelah reprint bertahun2 ..katanya ramai yg beli CD slps kaset masing2 lunyai..tahun 2000-2004 kan peralihan ke CD ..so basically yg lagi 400K tu pembeli berulang ataupun pembeli cetak rompak yg beli original kemudian


kalau kat Indon yg rakyat berjuta2 pun jualan.nk cecah 1 juta susah.... antara yg pernah terjual.juta unit kt.indon ialaj Slam dan Ukays. Artis.indon sendiri.ialah.Sheila On 7 dan Peterpan pernah cecah 2 juta unit

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048791s Gzip On
To Top