Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kucing Alami Dehidrasi Akibat Terkurung 11 Hari Dalam Kereta

8-6-2016 10:23 AM |Dilihat:6305| Komen: 28
Oleh : TS LOO



sumber foto: http://i1.mirror.co.uk/



Bagi penggemar haiwan perliharaan, kenalah memantau gerak-geri haiwan terbabit agar memastikan mereka ni berada di kawasan yang bebas dari sebarang bahaya. 

Janganlah kerana kecuaian kita, mereka yang menjadi mangsa keadaan.
 
Di Manchester, Britain, terdapat seekor kucing bernama Willow yang ditemui oleh kakitangan lapangan terbang GMP Manchester dalam keadaan tidak bermaya setelah 11 hari terkurung dalam sebuah kereta yang diparkir di lapangan terbang.

Kemudian melalui tag elekronik yang dipakai kucing tersebut, pemiliknya berjaya dihubungi sebelum dibawa ke Woodcroft Vets di Cheadle untuk rawatan.

Manchester Evening News melaporkan, kucing itu hanya menglami dehidrasi kerana terkurung dalam kereta tanpa minum dan apa-apa makanan selama lebih seminggu.

Kucing tersebut menyelinap masuk ke dalam sebuah kereta di Chorley ketika pemilik sedang memindahkan barang.

Difahamkan, sebelum ini pemiliknya melaporkan kehilangan Willow dan rasa syukur kucingnya berjaya dijumpai semula.- CARI Infonet






Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote hatiluka 24-5-2017 01:55 PM
Alahai comelnye dia...

Lain-lain Komen

Quote manjalara_01 8-6-2016 10:46 AM
mmg kadang kucing suke2 hati die je kan masuk sana sini....
kite pulak x prasan...kucing pulak x tau nak menjerit...kalau terperangkap dlm boot..
ke store room ke...setakat meow2 mintak tlg...kalau bleh jerit mcm org...maybe ade la org bleh dengar...
Quote kikuri 8-6-2016 11:01 AM
ingat lagi kucing aku tido dalam bilik sekali pintu bilik tertutup sebab angin.. mak aku cakap dia mengiau cam bapok je bukan main kuat... leaps bukak pintu terus lari keluar pegi berak
Quote Artemesiaa 8-6-2016 11:21 AM
Sian nasib ada yang nampak dan berikan pertolongan, ni mesti kes  nak ikut tuannya gi mana2 le tu
Quote Loloq89 8-6-2016 11:26 AM
ciannye miau
Quote mamatkilau 8-6-2016 11:59 AM
Kesian kucing ni
Quote batmana 8-6-2016 12:14 PM
11 hari tnpa mkn dgn minum..

klu manusia leh than bbrapa ari la
Quote Jajabeans 8-6-2016 12:36 PM
nape meow suka duk bwh kete. aku ritu terpenyek anak kucin menggelupur sebelum mati
Quote prettyuglybabe 8-6-2016 01:14 PM
nasib baik panjang hayat dia..
lain kali nakal lagi..
Quote iloveyou 8-6-2016 02:39 PM
alahaiii ciannye meoww ni
Quote steadylady80 8-6-2016 03:19 PM
Bahaya nye...sian kucing tu. Nasib baik tak mati..huhu.. Sebab tu i make sure nampak muka my cats before i drive.. takut je..


Teringat kat kucing2 ku.. Suka tido dlm enjin keta..
Kena bersilat dulu dengan diaorang pagi2 nak pegi keje..

Lepas diaorang mandi suka lepak dlm tu.. terus comot muka...gewam i..


Quote makneng 8-6-2016 03:50 PM
sian meow uhuk
Quote missinpiece 8-6-2016 05:33 PM
Kucing mak berlari2 ibu dan anak ikut masuk dalam kereta. Siap ikut hantar adik g sekolah. Jenuh perambat kadang tu. Meow2..
Quote ninja boy 8-6-2016 07:44 PM
manjalara_01 replied at 8-6-2016 10:46 AM
mmg kadang kucing suke2 hati die je kan masuk sana sini....
kite pulak x prasan...kucing pulak x ta ...

kucing menjerit kuat bila kena mandi dan masa mengorat betina ja.

Quote manjalara_01 8-6-2016 08:02 PM
ninja boy replied at 8-6-2016 07:44 PM
kucing menjerit kuat bila kena mandi dan masa mengorat betina ja.

stuju ..ni dh tutup langsir bagai...bleh dengar kucing ngorat...kat luar rumah..
pernah skali tu..kucing mak i termasuk dlm stor/kabin kat laman rumah tu...
dh la kucing ni jenis meow x kuat...kelakar..x sangka rupenye terperangkap dlm tu...
Quote Andyscenes 9-6-2016 05:02 AM
kucing pun nk ikut tua dia melancong.
Quote MengkuduMasam 12-6-2016 07:23 PM
kat mesia ni kompem dah mati dah nih....

kena sejam dua ka tgh panas... padam laa kucing nih...
Quote kayujati2016 12-6-2016 08:27 PM
Kucing mak aku semua mati sbb kena langgar kete.
Quote mbhcsf 13-6-2016 12:27 AM
alaaa pity laaa...
Quote merrissa 23-6-2016 02:20 AM
kelak kalo kucing ilang....cari kat situ ek dulu

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090448s Gzip On
To Top