Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

"Saya 'Stress' Jadi Pelawak" - Nabil Ahmad

27-5-2016 09:17 AM |Dilihat:15910| Komen: 101


Artikel Oleh Vincent Loo  |  Video Oleh Desmond Ling |  Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang



Pelawak dan pengacara, Nabil Ahmad kini dilihat semakin jarang "melawak" dan lebih berminat pada bidang pengacaraan. 

Dia kini mengacara satu rancangan hiburan "MeleTOP" terbitan ASTRO, bersama Neelofa. Awal tahun ini, dia turut bergandingan bersama pelawak dan pengacara, Jehan Musa mengacara satu rancangan realiti nyayian, Gegar Vaganza musim ke-2. 

Dalam satu majlis pelancaran minyak wangi jenamanya sendiri baru-baru ini, wartawan CARI berkesempatan menemubual Nabil Ahmad berkenaan "perubahan kariernya" itu.

Diakhir temubual, Nabil menzahirkan rasa syukur kerana masih diberi peluang berganding dengan pelakon Neelofa, Datuk AC Mizal dan Jihan Muse untuk mengendalikan Anugerah MeletOP ERA 2016 selama tiga tahun berturut-turut.- CARI Infonet.




Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 103
Komen

Komen Terbaru

Quote meklalala 18-10-2016 03:52 PM
buat lawak pastu gelak sendiri , haruslah stress..

Lain-lain Komen

Quote tomet05 27-5-2016 09:20 AM
sian bang bil ..bertabahlah
masyuukkkkk
Quote sabar_sabariah 27-5-2016 09:27 AM
muka dia cam dah bersih sikit
and serius muka dia cam adik lelaki aku...
Quote CrowneGlory 27-5-2016 09:29 AM
kitorg lg stress tgk ko...
Quote makneng 27-5-2016 09:40 AM
Dia ni yg mak tgk, rajin carik duhet utk anak bini.
Quote liyamariska 27-5-2016 09:57 AM
ai rasa mamat ni mmg dah tak lawak pun...

beria2 wat lawak sakan tapi tetap boring tgk dia beraksi...
Quote minahsleepy 27-5-2016 10:03 AM
tanpa nabil sapelah lopa d meletop
Quote lotionmilo 27-5-2016 10:07 AM
Oklah dia mengacara
Lawak sambil mengacara lagi ok banding dgn solo performance macam dolu
Dah tak relevan
Quote Jajabeans 27-5-2016 10:15 AM
but somehow rindu nak tgk dia kembali beraksi buat stand up komedi.
Quote de_ikea 27-5-2016 10:19 AM
Improvement dia byk sgt dr zaman mat despatch raja lawak 2 hingga sekarang.  

Iols suka dia mngacara lagi dr awallah dondang. Cuma kalau dtg vitamin hiper dia, dia akan jd over excited tak bertempat
Quote sepitsiput 27-5-2016 12:15 PM
meols okay jah dgn bang bil...except era dia naik stone time GV2...meols still believe dia ada amik fat burner (sbb nk sado cepat) tu yg dia jd hyper terencat skjp tu...now dh cool down sikit
Quote faiz-za 27-5-2016 12:28 PM
Lebih rela tengok nabil dari zizan jadi hos
Quote offwhite 27-5-2016 12:32 PM
pak bik#rollet...
Quote Adeakukesah11 27-5-2016 01:05 PM
Dia ni mmg over
Tp harus diakui yg kat mana2 dia ni jd hos , serta merta aura program/rancangan tu dtg

Quote UmbrellaCorps 27-5-2016 02:31 PM
melawak pun stress kaaa... maksudnya dia sebenarnya takda bakat nak melawak, dipaksa2 buat lawak nak kasik org gelak memangla stress dik oiii...
Quote cap_ayam 27-5-2016 02:35 PM
Dalam ceria pop star kelakar nabil ni
Quote ramaramu 27-5-2016 02:45 PM
UmbrellaCorps replied at 27-5-2016 02:31 PM
melawak pun stress kaaa... maksudnya dia sebenarnya takda bakat nak melawak, dipaksa2 buat lawak nak ...

setujuuuu sgttt!
Quote supernaturalee 27-5-2016 03:06 PM
sepitsiput replied at 27-5-2016 12:15 PM
meols okay jah dgn bang bil...except era dia naik stone time GV2...meols still believe dia ada amik  ...

avatar kak sepit....


epic!
Quote virgo19 27-5-2016 03:21 PM
Aku suka nabil hosting. Walaupun kadang2 over, tapi kira boleh balance la..
Quote lionsleepin 27-5-2016 03:29 PM
Nabil ok. Pandai dia jaga periuk nasik. Makin lama makin maju profile dia. Way to go nabil. Memang dia serious dlm profession dia.

Lihat semua komen(101)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050381s Gzip On
To Top