Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Konsert Kurnia Slam - Temubual Khas Bersama Zamani Slam

11-5-2016 02:01 PM |Dilihat:4332| Komen: 19





                       Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Desmond | Suntingan Visual Oleh Ling Angie 



 
Sekitar 20 tahun lalu, Stadium Negara, Kuala Lumpur pernah digamatkan dengan lebih daripada 20 buah lagu popular kumpulan Slam yang dianggotai Zamani, Shah, Man, Ajak, Eddie dan Lily ketika Konsert Grand Slam Unplugged 1996 berlangsung di situ.


Itu adalah momen konsert terbesar daripada Slam pada waktu tersebut selepas tiga tahun membina nama dalam industri sejak tahun 1993.


Kini, hampir dua dekad memahat nama selaku kumpulan balada paling popular di Malaysia, Slam bakal mengubati kerinduan peminat dengan sebuah konsert, Konsert Kurnia Slam yang dijadual berlangsung pada 14 Mei depan bertempat di Kenanga Wholesale City (KWC), Kuala Lumpur.


Baru-baru ini, wartawan CARI Infonet berkesempatan menemubual Zamani Slam berkenaan Konsert Kurnia Slam yang bakal diadakan Sabtu ini. - CARI Infonet



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 19
Komen

Komen Terbaru

Quote Miss_Nana 6-9-2016 02:57 PM
lebiu zamani

Lain-lain Komen

Quote tomet05 11-5-2016 02:38 PM
fuhh otai masih berbisa katanya
Quote Jajabeans 11-5-2016 02:49 PM
konsert yg dinanti2kan. the last was 20 years ago.. tapi aku xleh pegi la pulak
Quote Jajabeans 11-5-2016 02:50 PM
orang cina ada ke yg minat kumpulan slam
Quote eely_shana 11-5-2016 04:00 PM
My darling @doubleA
Quote doubleA 11-5-2016 05:02 PM
Jajabeans replied at 11-5-2016 02:50 PM
orang cina ada ke yg minat kumpulan slam

ada chuols, mungkin salah sorangnya wartawan cari ni

ada iols pernah tgk komen chinese girl kat fanpage zamani, tapi mungkin tak banyak la, yg mana minat muzik dan lagu2 slam
Quote doubleA 11-5-2016 05:03 PM
Edited by doubleA at 11-5-2016 05:23 PM

#muahciked tq sayam seru iols
huarghhhh special utk porumer cari DAN SEMUALAH, good job editor cari, iols selaku porumer cari suka bideo neh!

Quote eely_shana 11-5-2016 05:48 PM
doubleA replied at 11-5-2016 05:03 PM
#muahciked tq sayam seru iols
huarghhhh special utk porumer cari DAN SEMUALAH, good job ...

#muahciked jugak utk uols.

walaupun hari ni baru hari rabu, iols tetap nk ucapkan kat uols n semua peminat slam x kira lah kat porem atau kat mana saja, semoga selamat perjalanan korg pergi dan balik utk menyaksikan konsert kurnia slam ni. Jgn lah berlaku sebarang perkara yg x diingini. Yg penting masa perjalanan tu, semoga selamat pergi, enjoy the show n semoga selamat pulang ke tempat masing2...ok!
Quote awaynepian 11-5-2016 07:54 PM
Nak gi tp wife xminat lak slam ni...aku layan je lagu2 depa...zaman sekolah n pra u tuh...
Quote doubleA 11-5-2016 10:55 PM
awaynepian replied at 11-5-2016 07:54 PM
Nak gi tp wife xminat lak slam ni...aku layan je lagu2 depa...zaman sekolah n pra u tuh...

Gi lah dgn member2 lain. Tak pun ko g sana sure jumpa geng
Quote MyNameIsIris 12-5-2016 01:00 AM
eely_shana replied at 11-5-2016 05:48 PM
#muahciked jugak utk uols.

walaupun hari ni baru hari rabu, iols tetap nk ucapkan kat uols n se ...

Tq uols... Nanti weols share apa yang patut di benang slam ye...!
Quote MyNameIsIris 12-5-2016 01:01 AM
awaynepian replied at 11-5-2016 07:54 PM
Nak gi tp wife xminat lak slam ni...aku layan je lagu2 depa...zaman sekolah n pra u tuh...

Pujuklah.. Cakap ramai lagi retis baru yang datang sana
Quote eely_shana 12-5-2016 01:04 AM
MyNameIsIris replied at 12-5-2016 01:00 AM
Tq uols... Nanti weols share apa yang patut di benang slam ye...!

Orait! jgn x share tau kat sini
Quote Sharifah180175 12-5-2016 06:50 AM
Duit teket brp hengget. N nak beli dimana.
Tentiu.
Ahkak minat gak Jamani ni.
Quote MyNameIsIris 12-5-2016 08:32 AM
eely_shana replied at 12-5-2016 01:04 AM
Orait! jgn x share tau kat sini

Baiklah sayam
Quote cendolsantan 12-5-2016 09:27 AM

Bagi mereka yang berkeinginan nak beli tiket konsert kurnia Slam, berikut adalah details untuk dapatkan tiket :

Harga tiket menyaksikan konsert berkenaan dijual antara RM88 sehingga RM399.
Ia boleh didapati secara dalam talian menerusi www.ticketpro.com.my atau menghubungi talian 03-78807999.
Quote pinokio77 29-5-2016 06:00 AM
Lagu lagu dari kumpulan slam memang penuh dengan lagu-lagu yg romatik
Quote NORIZALHAMZAH 6-9-2016 10:44 AM
bini ajak pegi konon nk mengimbau zaman zaman bercinta dulu
aleuto laaa
Quote MH3703 6-9-2016 11:46 AM
sebelum perform jgn lupa mendadah dulu ye bro
Quote Miss_Nana 6-9-2016 02:57 PM
lebiu zamani

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049122s Gzip On
To Top