Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Lagi Pelanggan Maxis Mengamuk, Pelan RM68 Jadi RM754!

28-4-2016 06:20 PM Komen: 41
oleh Adib ZA

Semakin ramai pengguna syarikat telekomunikasi yang melempiaskan rasa marah mereka terhadap servis yang tidak setimpal diberikan. 

Terbaru seorang pengguna Maxis telah meluahkan rasa marah, kecewa dan keliru tentang bil yang diterimanya. 

Pengguna bernama Henrrey Pang itu memuat naik gambar bil telefonnya di bawah servis Maxis yang dicaj sebanyak RM 754. 






Keadaan ini sangat bukan sahaja mengejutkan malah membuatkan dia berasa sangat keliru mengapa dia boleh dicaj sedemikian rupa, sedangkan mengambil pelan Maxis RM68. 

Bil yang diterima pula adalah 10 kali ganda daripada pelan yang diambilnya. Tidak sanggup untuk membayarnya, reaksi lelaki itu di laman sosial telah menerima banyak respon di kalangan para netizen. 

Katanya lagi, dia mempertikai bagaimana pihak Maxis melakukan keputusan tanpa pengetahuan pengguna terlebih dahulu sama ada sanggup membayarnya atau tidak.






Tidak mungkin satu pakej berubah dan dicaj sedemikian tinggi hanya dalam masa satu malam, itu antara yang diluahkannya. 

Apa pun, situasi ini membuatkan semakin ramai yang tidak mempercayai syarikat telekomunikasi tersebut yang sebelum ini telah terpalit dengan pelbagai kontroversi lain. Sebagai pengguna, apa tindakan anda?  - CARI Infonet


Sumber: Thecoverage

Apa Reaksi Anda...

Bagus
15
Marah
15
Terkejut
10
Sedih
5
Lawak
18
Bosan
13
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote silampumeja 8-5-2016 01:24 AM
Ade tgk kawan keje mxs up status kate customer ni bangang sbb hal RM660 tu..huhuuuu..

Lain-lain Komen

Quote AMDTurion 28-4-2016 07:16 PM
ini lah masanya kita perlu tukarrrrrrrrr!!!!
Quote UmbrellaCorps 28-4-2016 08:16 PM
Caj RM30 x 24 months Data Add On promo tu dia caj RM660.00. Caj apa tu... yg ini kena pergi Maxis lah clarify, kot2 masa sign up customer dah agree... Maxis kan ada offer h/p free tapi kena amik pakej dia utk 2 tahun.
So far aku pakai postpaid Maxis ok je.. dpt telefon free lagi tanpa upgrade pakej.
Quote EvieWanKenobi 28-4-2016 09:44 PM
mesti ada silap kat mana2 ni..
miscommunication mungkin..
Quote batmana 28-4-2016 09:47 PM
Staf tu kene elnino...tk nmpk x24..nmpk air kelapa muda je.
Quote alieyrina 28-4-2016 09:59 PM
X tido malam aku kalau dpt bil byk camtu...
Quote Aiira 28-4-2016 10:59 PM
Data add on RM30 24 months. Maksudnya, orang tu top up data untuk 24 bulan terus ke?
Quote nurul_akmar 28-4-2016 11:04 PM
Byr upfront kot. Pastu rebate balik stp bln
Quote Andyscenes 28-4-2016 11:08 PM
aku berhutang dengan MAXIS ni RM700, kata sebulan RM50 , dpt bill RM150, pastu dua bulan aku x byr, tuptup jd RM600 n last aku check da jd RM700 n kene criss sbb x bayar. padah kalau pakai postpaid.
Quote rastaf 29-4-2016 12:13 AM
Aku tetap setia dengan public phone
Quote ohnoLia 29-4-2016 12:44 AM
nurul_akmar replied at 28-4-2016 11:04 PM
Byr upfront kot. Pastu rebate balik stp bln

Memang ada ke cara charge servis mcm tu?
Quote nurul_akmar 29-4-2016 02:48 AM
Edited by nurul_akmar at 29-4-2016 02:56 AM
ohnoLia replied at 29-4-2016 12:44 AM
Memang ada ke cara charge servis mcm tu?

ada. celcom.. byr upfront. pastu dia pulangkan balik dlm bentuk rebate stp bulan.. tp staff kat kaunter celcom tu dah terang siap2 la.. yg mmg kena byr. rm300++ mcm tu. tp nnt akan pulangkan balik sket2 stp bulan.  
Quote cikanggun 29-4-2016 02:50 AM
UmbrellaCorps replied at 28-4-2016 08:16 PM
Caj RM30 x 24 months Data Add On promo tu dia caj RM660.00. Caj apa tu... yg ini kena pergi Maxis la ...

uit, acaner plak bleh dpt hp free nie?? nak gakkkkkjjj
Quote sally03tomato 29-4-2016 09:10 AM
pernah kene ngan digi.. sebab system dorg tak update pelan internet.. tak payah viral.. just call dorg n dorg akan betulkan balik bill.. dari rm700, bil terus jadi rm30.... hehehe
Quote myakayina 29-4-2016 10:17 AM
sekali lagi maxis kena.. bakal hilang brp juta pengguna plk kali ni?
Quote DayangKirana 29-4-2016 10:57 AM
sekarang musim maxis kena tala..
Quote CrowneGlory 29-4-2016 11:21 AM
kroni madey kutty ni.... CASH laaa apa jd kat badut tua tu
Quote kentel 29-4-2016 12:34 PM
Andyscenes replied at 28-4-2016 11:08 PM
aku berhutang dengan MAXIS ni RM700, kata sebulan RM50 , dpt bill RM150, pastu dua bulan aku x byr,  ...

napa pakai maxis? banyak hidden charge...
Quote UmbrellaCorps 29-4-2016 12:34 PM
cikanggun replied at 29-4-2016 02:50 AM
uit, acaner plak bleh dpt hp free nie?? nak gakkkkkjjj

Aku pakai Maxis sejak tahun 2000, sekarang pakai pakej RM98 sebulan dgn 2gb data. Satu hari tu pergi bayar Maxis kat kaunter, diorg kata aku layak dpt telefon free.. Huawei je.. kalau nak upgrade h/p yg lg elok, kena bayar sikit macam RM100-200 gitu.... tanpa tukar pakej.. aku amik yg free jah.. bagi kat anak pakai..
kalau u pakai maxis, try le gi jenguk2 maxis centre.. rajin2 le tanya.. aku hari tu diorg yg approached.. hihihi...
Quote kentel 29-4-2016 12:35 PM
anyway CL dia 500..cmne boleh kena charge sampai 700??

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.119970s Gzip On
To Top