Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Hantar Piza Guna Robot, Siap 3 Minit Sahaja!

8-4-2016 10:10 AM |Dilihat:3083| Komen: 30
Oleh Adib Za

Siapa yang tak kenal dengan restoran piza Dominos yang memang lazat dan memiliki resipi rahsia tersendiri. 

Kini, syarikat piza yang berlokasi di Australia itu akan melancarkan Projek 3-10 iaitu piza siap hanya dalam masa 3 minit dan di hantar dalam masa 10 minit. 

Paling menarik ia juga akan dihantar ke rumah para pelanggan dengan menggunakan robot. Pasti ramai yang teruja bila ada robot tiba depan rumah. 

Teknologi ketuhar yang digunakan telah berjaya mengatasi waktu memasak 4 minit sebelum ini. Malah, sebuah robot penghantaran sedang gigih direka berdasarkan reka bentuk robot tentera. 

Ia sebenarnya kenderaan bebas yang pertama di dunia. Ia mampu memecut sehingga 20 kilometer sejam dan mampu memandu sendiri melalui sistem yang berteknologi tinggi. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Utusan Malaysia

(Sumber foto: Bloomberg)


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 30
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Esmiria 8-4-2016 10:12 PM
ultra78 replied at 8-4-2016 08:47 PM
Manakala di Malaysia cara utk mempercepatkan service adalah dengan mengambil lebih ramai pekerja b ...

gampang punya post.

Lain-lain Komen

Quote edee_91 7-4-2016 07:26 AM
pakai khidmat rempit rasanya lagi cepat sampai kot. bila dah sampai, makanan jadi penyet sini penyet sana.
Quote Esmiria 7-4-2016 10:24 AM
Seiring dgn msa yg berlari lebih lju
Quote fifie_olin 7-4-2016 10:32 AM
penah la dulu aku mkn domino ni...byk tepung terabur...
tp skg dh xde..
ade improvement...
byk vocer x pki lg
Quote eizarz 7-4-2016 10:39 AM
better than pizza hut
Quote pearl.silver 7-4-2016 11:38 AM
Utk pizza franchais ni paling suka sarpino pizza
Dominos suka pizza cheeseburst die yg 2lapis tu..
Pizza hut...ntah laa.,,lama dah x mkn...
Quote skylab 7-4-2016 11:38 AM
kalau pizza siap cepat harga semakin murah kira okla....
Quote R2D2 7-4-2016 11:41 AM
sekarang ni rasanya Domino ada jual piza tepi jalan
pek RM5.90
biasanya petang2 ada dijual
tak sure kenapa mereka buat jualan kat tepi2 jalan utama
Quote Simunggu 7-4-2016 11:42 AM
@dodolgemok 15 minit siap diam diam...
Quote blackwidowbae 7-4-2016 11:43 AM
Horkeh ini membuatkan makcik laparrrrrrrr
Quote MamaMima711 7-4-2016 11:45 AM
Pizza hut dh kureng skarang..domino gak ok..tp piza ni kalau panas2 sedap
Quote biskutsusu 7-4-2016 11:46 AM
anak i memang makanan ruji dia pizza
suka sangat i bila dominos buat personal piza rm5.90
sekali dia makan 3 personal pizza
orang dominos di kawasan rumah i pun dah kenal
hari2 beli pizza

Quote abangbikerz 7-4-2016 11:50 AM
biskutsusu replied at 7-4-2016 11:46 AM
anak i memang makanan ruji dia pizza
suka sangat i bila dominos buat personal piza rm5.90
sekali d ...

U feed ur children daily with that garbage?
Quote mamapea 7-4-2016 11:53 AM
sblm ni aku tgk dominos mcm x selera...bila dh mkn sedapnya la hai...kalah pizza hut...aku suka gila sambal bilis...anak2 aku pun suka...
Quote naina 7-4-2016 11:57 AM
biskutsusu replied at 7-4-2016 11:46 AM
anak i memang makanan ruji dia pizza
suka sangat i bila dominos buat personal piza rm5.90
sekali d ...

Biar betik kak?
Xmakan benda lainke?
Quote naina 7-4-2016 12:00 PM
Suka dominos yg double decker cheese..tp jarang2 makanlah.pmpuan xelok makan chees byk2
Quote biskutsusu 7-4-2016 12:14 PM
abangbikerz replied at 7-4-2016 11:50 AM
U feed ur children daily with that garbage?

daripada dia tak makan seharian, daripada dia kebulur sebab tak makan
garbage apanya... roti kan
selain pizza, dia makan cereal n milk, roti n kaya dan susu pediasure
as long as dia membesar dengan sihat, cergas, cerdik
im ok with that
.... oh... and more thing.. dia dapat sponsor dari MSN utuk taekwondo training...masuk program bakat, to go for competition n such ,and he's only 6 yo. this coming 23rd, dia akan wakil prasekolah untuk perandingan futsal peringkat daerah

i mak dia
i lagi susah hati kalau dia tak makan


Quote biskutsusu 7-4-2016 12:23 PM
naina replied at 7-4-2016 11:57 AM
Biar betik kak?
Xmakan benda lainke?

makan cereal, roti, minum susu, minum milo, biskut oreohe's not into rice
boleh muntah kalau makan nasi
once in a while (macam seminggu sekali) dia makan la nasi n telur goreng atau ikan goreng without kuah

Quote naina 7-4-2016 12:30 PM
biskutsusu replied at 7-4-2016 12:23 PM
makan cereal, roti, minum susu, minum milo, biskut oreohe's not into rice
boleh muntah kalau maka ...

Hampir sume yg u bg tu high sugar n process food
Xelok untuk usus
Tp trpulangla u mak dia
As long u nampak progress dia bgs
Hanya ibu yg taw kan..
Quote fire_place 7-4-2016 12:37 PM
R2D2 replied at 7-4-2016 11:41 AM
sekarang ni rasanya Domino ada jual piza tepi jalan
pek RM5.90
biasanya petang2 ada dijual

Yup..Ada..
Aritu Ada Budak naik moto
Lambai2 Jual pizza,Panas pulak tu cuaca hubby kesian beli.
Yg Pizza Hut pun Ada.

Lihat semua komen(30)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091544s Gzip On
To Top