Fokus
Fokus 4-3-2016 11:46 AM 30.4K Views
DescriptionJika sebelum ini menjadi viral jubah Teletubbies ataupun jubah sado khusus untuk lelaki, kini menjadi perhatian di laman ...

oleh Adib ZA



Jika sebelum ini menjadi viral jubah Teletubbies ataupun jubah sado khusus untuk lelaki, kini menjadi perhatian di laman sosial dengan jubah ketat untuk wanita.

Netizen menggelarkannya sebagai 'jubah telanjang' kerana ia tidak lagi mengikut garis panduan yang dibenarkan dalam Islam.

Meskipun bertutup, namun bentuk tubuh terbonjol seperti balutan nangka, jelas sekali menunjukkan ia bukan jubah muslimah yang sebenar dan tulen.

Dalam satu status, netizen memberikan nasihat kepada orang ramai agar tidak sesekali mengenakan pakaian yang memalukan dan menjatuhkan maruah wanita itu. 

“Perhatian kaum hawa. Walaupun nak promote (promosi) barangan bussines (perniagaan), tak kesah laa baju ke, tudung ke, alatan make up ke atau ape saja… tolong berpakaian sopan… pemakaian sebegini sangat laa tidak sesuai sebagai seorang (yang beragama) Islam… pakaian di sangka menutup aurat tapi hakikatnya sama saja seperti berbogel."




Persoalannya, sanggupkah anda memakai pakaian yang menonjolkan bentuk tubuh dan bahagian aurat begitu mudah ditatap oleh lelaki lain. Jangan kerana terpengaruh dengan trend, anda sanggup melupakan apakah erti sebenar kewajipan dan maruah anda. 

Semoga penjual jubah telanjang ini, segera berhenti daripada terus mempromosikan produk yang memalukan agama Islam ini! Jika tidak, anda jawablah sendiri nanti di 'sana'. - CARI Infonet

Prev.:Dituduh Jadi Pelacur, Ini Surat Terbuka Daripada Jururawat Kepada Orang Awam

Next:Sayu.. Keputusan SPM Mangsa Lemas Terengganu, Cemerlang A Semua Subjek

Komen Terbaru
zameyla 4-3-2016 11:48 AM
jual jubah ka jual pau?
krustykrab 4-3-2016 11:56 AM
mengkalnya
Artemesiaa 4-3-2016 12:28 PM
Kalau dah rupa itu elok pakai hot pants dengan t shirt tampa lengan, ala2 lebih kurang gitu je konsep penampilannya
tom2 4-3-2016 12:42 PM
Mak aih baik lagi yg x pakai tudung tapi baju longgar. Ni x menutup aurat jugak ni. Huhu
kambinggila 4-3-2016 12:52 PM
ini mesti nenen kecik, pakai bra padded bagi nampak berahi hehe
ira79 4-3-2016 01:20 PM
segalanya nak difesyenkan.. tudung patut labuh tutup dada.. bukan sekadar tutup kepala jek. garis pemisah antara gaun dan jubah pun makin samar... tu yg dibuatnye ikut shape. nasibla musim kain lycra dah surut.. kalo tak, dgn jubah ikut shape, kain lycra melekap.. memang package pakaian umpama tak pakai apape lah.

antara tanda kiamat makin hampir.. pakaian umpama telanjang
Mary_jane 4-3-2016 01:24 PM
Amboi menonggek gitu. Rosak imej hijabista yang lain.
giyomi 4-3-2016 01:40 PM
skrg ni tudung ni sekadar pesen dan bukan tuntutan agama. Sepatutnya pereka2 baju segini direjam jer dgn batu, memalukan bangsa dan agama.
dubuk 4-3-2016 02:25 PM
bulat.......
manjalara_01 4-3-2016 02:28 PM
ade ciri kelucahan skit mula la nak viral sana sini...
Lamrusat 4-3-2016 02:42 PM
ermmmm...yum..yum!!
Feedoss 4-3-2016 02:50 PM
bukan main membengkak..kahakah
zie_indah 4-3-2016 04:17 PM
adoi xyahlah ketat sngt...malulah.
sally03tomato 4-3-2016 04:40 PM
Ni bukan jubah la.. Dress
clarizsa 4-3-2016 05:26 PM
sbb tu i kata ummah xleh tgk boobs malays or muslims yg bsar2 cmni...
klu boleh nk seterika bg flat...
bkn ape, kesian lobai2 x tahan tgk...


hahahaha

cantik badan dia...

uniq61 4-3-2016 06:01 PM
MURAH MURAH!!!!!
barfi 4-3-2016 07:18 PM
Cantik body.
Tapi berpada pada la dik.

Hmmm.
kyleril 5-3-2016 12:21 AM
mcm ada edit ja part ehem ehem tu..hohohoho
hanamunir 5-3-2016 12:45 PM
wowww memboooolaaaaatttt..
letak bola ke apa kat situ..
agak2 la dikk ooi..
baik tak yah nak menjubah sangat,
pakai je swimming suit terus..
Lihat semua komen