CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Water Zorbing! 'Ohsem' Berjalan Atas Air Di Tasik Titiwangsa

26-2-2016 03:57 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 6748| Komen: 3

Description: Mainan bola air atau juga dikenali water zorbing ini menjadi tarikan pengunjung hujung minggu di Taman Tasik Titiwangsa
Oleh Izzah Abbasy

Nak ke mana hujung minggu ini? Teringin tak, nak berjalan atas air? Sesiapa yang ingin mencuba untuk berjalan atas air, bergolek atas air, berguling dan sebagainya tanpa basah di atas air bolehlah cuba main water zorbing.

Mainan bola air atau juga dikenali water zorbing ini menjadi tarikan pengunjung hujung minggu di Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur.

Harga yang dikenakan untuk 20 minit hanya RM15. Nak main seorang boleh, dua orang pun dibenarkan. Tapi saiz untuk dua orang, mestilah tubuh bersaiz kecil ya.

Terfikir juga kan bagaimana boleh masuk dalam bola itu? Mula-mula, petugas akan mengepam angin. Kemudian, petugas akan suruh masuk ke dalam bola tersebut sehinggalah gas atau angin dipam penuh.

Setelah anda bersedia sepenuhnya, water zorbing ini akan dicampak, bukanlah dicampak jauh-jauh tetapi hanya digolekkan ke dalam air.

Seterusnya apa lagi, terumbang-ambinglah anda dalam bola air tersebut. Berguling-gulinglah kalau tak pandai nak kawal bola air ini. Setelah tamat 20 minit, petugas akan menarik anda semula ke atas darat.

Seronok kan? Bawalah keluarga ke sana, selain memenuhi hari minggu dengan aktivit berfaedah, ia juga dapat mengeratkan silaturahim sesama keluarga. - CARI Infonet









Kredit Foto : Rizal Hakimm FB dan google




6

Bagus
6

Marah
17

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (56 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BebeQ 27-2-2016 12:18 AM
macam mana eh bernafas dalam tu? ada lobang udara ke?
Quote Lagubestbest 27-2-2016 01:26 AM
Kat KL semua pun jd komersial.. bbbwwahhhh
Quote manjalara_01 14-3-2016 11:08 AM
BebeQ: macam mana eh bernafas dalam tu? ada lobang udara ke?


i don't think ade lubang...
kalau cuaca sejuk..snowing...syok la kot..
ni dgn el-nino....kalau nak try gi la pagi2....ke ptg2.....

ade sape2 dh try ke?..sila syer...pengalaman

Lihat semua komen(3)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 06:59 AM GMT+8 , Processed in 10.766883 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top