Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Apalah Sangat Nak Direbutkan Pada Sekujur Tubuh Lelaki"

23-2-2016 02:51 PM| Komen: 8

Oleh Izzah Abbasy

Kisah hidup kita hari ini tak ubah seperti drama Akasia setiap petang. Tidak semualah, tapi majoritinya begitu. Kalau bukan drama Akasia, drama-drama yang ada di Malaysia.


Kahwin cerai bukan menjadi suatu masalah, malah mengambil suami orang lain juga mudah sahaja bagi sesetengah wanita. Mengapa begitu? Lelaki dah semakin berkurang atau memang 'taste' mereka hanya pada lelaki yang berstatus suami ini?

Meh, penulis nak kongsikan dengan anda apabila kata-kata ini ditujukan untuk anak perempuan atau wanita semua.


Teringat pula pesanan seorang guru ini, "buat pelajar perempuan, esok bila dah habis belajar, dah kahwin, jangan sesekali duduk di rumah sahaja. Carilah kerja walaupun hanya jadi tukang sapu sampah. Kalau pandai berniaga, jual lah apa-apa pun jangan mengharapkan suami. Lelaki bila-bila sahaja boleh tinggalkan kita". Mendalam kata-kata tersebut tapi itulah pesanan buat wanita kepada wanita.

Bukan minta untuk diceraikan atau tidak memiliki kebahagiaan dalam rumah tangga. Tetapi, ia sekadar renungan dan persediaan kemudian hari. - CARI Infonet
 

Kredit Foto : Aishah Omar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
7
Terkejut
19
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 8
Komen

Previous : Tip Elak Kasut Basah Ketika Hujan, Hanya Sarungkan Ini

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote Minami2013 1-3-2016 01:58 PM
Ade je lelaki yg tak la duit berkepuk tapi nk isteri dok rumah jaga anak... sebab kos hantar anak rumah pengasuh lagi mahal drpd duit gaji isteri if die keje... baik la die jaga makan pakai anak2 dan suami baik2...

Lain-lain Komen

Quote ajinomotonosuga 23-2-2016 03:36 PM
Dah tu pasai pa ramai pompuan de degreealah overc lagi da beranak depa full time house wife? Muda lagi dah tako keje dok umah je, alasan?? Suami suh dok.umah je etc

Saya ckp kat kawan saya camni , baik.pas spm ko kawun dan beranak je dok.umah, pasai pa susah susah pi overc, susahkan aku nk look after junior sme??? Diammmm jek cehhh
Quote mizkajura 24-2-2016 09:27 AM
ni cerita apa? kupas la lebih sikit wahai TT
Quote swayne 24-2-2016 10:46 AM
ajinomotonosuga replied at 23-2-2016 03:36 PM
Dah tu pasai pa ramai pompuan de degreealah overc lagi da beranak depa full time house wife? Muda la ...

betul. i ada juga kenal satu ni. grad oversea je kahwin dan jaga anak. hmm. tapi mak dia nak dia kerja. dia je duduk rumah sebab nak jaga anak. walhal cikai cikai dia boleh jadi lecturer. tapi dia kerja lah juga tolong husband dia buat bisnes macam mlm rasanya.

kekadang bila tengok rasa geram je. sebab dia punya peluang tu cerah. sebab tu i selalu rasa memang patut pun sesiapa dapat tajaan study luar tu kena bond. supaya grad, dia kerja dan curahkan semula ilmu dia kepada negara.
Quote silampumeja 24-2-2016 11:21 AM
bf adik i dulu siap plan taknak kasi adik i keje kalu lepas grad and kawin dgn dia... jeles tahap tujuh petala langit laki tu... last2 skali clash jugak...bagusla....syukur.... mak bapak i bagi pendidikan kat anak2 bukan nak suruh laki ikat anak2 perempuan kat rumah....

toleransi lah dalam rumah tangga...
Quote CARI-IIN 24-2-2016 04:25 PM
mizkajura: ni cerita apa? kupas la lebih sikit wahai TT


Tak baca kata-kata yang dikongsikan tu kan? Hihi.. Sebenarnya ni sekadar peringatan untuk anak-anak perempuan, esok kalau dah kahwin mesti kerja atau ada duit sendiri. Kalau laki ceraikan, tak de lah putih mata.

Quote Mary_jane 25-2-2016 11:42 PM
Ada laki jenis macam ni, tak kasi wife keluar bekerja. Terlalu cemburu agaknya. Kalau dapat bagi duit berkepuk2 kat wife takpe juga.
Quote qronaldo7 26-2-2016 11:15 AM
tubuh lelaki sgt seksi
Quote Minami2013 1-3-2016 01:58 PM
Ade je lelaki yg tak la duit berkepuk tapi nk isteri dok rumah jaga anak... sebab kos hantar anak rumah pengasuh lagi mahal drpd duit gaji isteri if die keje... baik la die jaga makan pakai anak2 dan suami baik2...

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top