CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Jangan Pening! Rumah Ini Memang Terbalik (Hanya Di Melaka)

22-2-2016 05:53 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 6606| Komen: 18

Description: Ingatkan bergegar ke apa ke rupa-rupanya sememangnya...


Oleh : Fyruz Hanna

Melaka: Ingatkan bergegar ke apa ke rupa-rupanya sememangnya galeri ini direka untuk jadi terbalik. Ha.... padu bukan?

Daripada almari, tv plasma, air-conditioner semualah diterbalikkan seperti kuasa superman yang menterbalikkan rumah ini.

Rumah terbalik ini lengkap dengan bilik mandi, ruang tamu, dapur, tempat makan dan juga bilik tidur.

Berada di rumah terbalik ini, agak pelik juga kerana anda akan melihat semuanya tergantung diatas.


Sebelum masuk anda akan diterangkan cara untuk bergambar.

Hairan? Pergi dan rasai pengalaman anda.

p/s: Ramai yang jadikan tempat ini sebagai lokasi untuk wedding photoshoot.




Upside Down House Gallery
G12&G14,Jalan PM 7,Plaza Mahkota,Bandar Hilir,Melaka, Melaka

Admission Fee:
- For Malaysians:
Adults: RM15
Kids: RM10
Senior Citizens: RM15
Disabled: 50% discount

- For non Malaysians:
Adults: RM20
Kids: RM16


Operating hours:
Mon - Thurs: 10am - 6pm
Fri - Sunday: 10am-9pm


-CARI Infonet.








1

Bagus
4

Marah
3

Terkejut
9

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (18 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote drivethru 22-2-2016 06:13 PM
best la boleh bergambar dlm tu. rumah terbalik kat sabah x boleh bergambar dlm tu.
Quote Missfadh 23-2-2016 11:31 AM
Oh menarik juga.
Quote CARI-SFG 23-2-2016 03:30 PM
drivethru: best la boleh bergambar dlm tu. rumah terbalik kat sabah x boleh bergambar dlm tu.


oh yeke? ok terima kasih baru tahu
Quote nab23695 27-2-2016 11:42 AM
drivethru: best la boleh bergambar dlm tu. rumah terbalik kat sabah x boleh bergambar dlm tu.


sia2 buat rumah terbalik xboleh bergambar..huhuhu
Quote tumpanglalu74 27-2-2016 12:12 PM
Sabah pon ade..

Quote aiy 7-3-2016 04:14 PM
best!!!!! kene pegi nie...
Quote Lemon_juice 1-8-2016 10:25 PM
Ujung thn ni nk p cuti2 Malaysia kat Melaka..buleh la p umah ni skali..x sangka kat Melaka pon dah ada..hehe
Quote yayah8989 5-9-2016 12:44 AM
so sebenarnya kita pijak tu bumbung je ape? soryla jakun.
Quote xxmanxx003 5-9-2016 07:28 PM
Hey bro! Hi kawan2!!


100% Welcome Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Quote missmilo 5-9-2016 10:40 PM
kena pandai posing baru cun kan.
Quote puteri_lz 5-10-2016 11:40 AM
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Quote puteri_lz 5-10-2016 11:41 AM
Thank you for the good info
Quote puteri_lz 5-10-2016 11:41 AM
Thank you for the good info
Quote puteri_lz 6-3-2017 01:55 PM
Thank you for info
Quote MakareyumSuciey 6-3-2017 10:00 PM
yayah8989 replied at 5-9-2016 12:44 AM
so sebenarnya kita pijak tu bumbung je ape? soryla jakun.

Amik pic terbalik jer konsepnyer...kamera tu terbalikkan
Quote yayah8989 12-3-2017 02:17 PM
MakareyumSuciey replied at 6-3-2017 10:00 PM
Amik pic terbalik jer konsepnyer...kamera tu terbalikkan

lulzzzzzzzzz itu jeke. kah kah
Quote KuewTeuwKungFu 15-3-2017 08:08 PM
MenarikNxyahpijauh2
Quote Travelo 16-3-2017 01:25 PM
mcm yg di sabah tu

Lihat semua komen(18)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 06:33 AM GMT+8 , Processed in 0.079642 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top