Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Bila Pereka Fesyen Reka Baju Ikut Objek Sekeliling, Inilah Jadinya

22-2-2016 02:58 PM| Komen: 19

Oleh Izzah Abbasy

Pereka fesyen atau designer sememangnya dilahirkan dengan daya pemikiran yang kreatif. Lihat sajalah hasil rekaan mereka adakalanya tidak masuk akal, tetapi mendapat tempat dalam kalangan artis terkenal mahupun golongan diraja dan sebagainya.

Perkembangan dunia fesyen juga seharusnya 'up to date' agar tidak menjadi mangsa fesyen.

Hasil kreadibiliti seorang pereka fesyen ini kadang-kadang mendapat idea atau sentuhan daripada keadaan atau objek sekelilingnya.

Sebab itulah, jika anda masih ingat rekaan baju yang digayakan penyampai radio terkenal, Fara Fauzana disamakan dengan ayam belanda. Tak kurang juga personaliti TV Neelofa yang pernah menggayakan 'kostum' seaakan watak Power Rangers Pink. Adakah pereka fesyen tersebut mendapat ilham daripada watak-watak yang mereka lihat itu? - CARI Infonet

11 Gambar Berikut Gaya Pemakaian Yang Menyerupai Objek Tidak Bernyawa

1. Wanita ni adalah design korider terbaik di dunia!11

2. Apple of my eye. :)

9


3. Yang ni pula Android of my eye..

10


4. Betul peminat jenama beg tu.

8


5. Stokin lelaki ni menggunakan material yang sama dengan karpet.

7


6. Mungkin objek tu pun boleh dipanggil cikgu

6


7. Yang mana anda nak letak dalam poket?

5


8. Sama kan?

4


9. Macam sesumpah pulak kan?

3


10. Wanita ini pengsan selepas menyedari dia kelihatan seperti karpet.

2


11. Susahkan nak bezakan mana yang betul?

1


Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 19
Komen

Previous : Sis, Elakkan Mesej Seperti Ini Bila Putus Cinta

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote honeylynn 25-2-2016 10:17 PM
No 8 tu sebijik!

Lain-lain Komen

Quote chinta89 22-2-2016 03:07 PM
kreatif dan cantik!
Quote Missfadh 22-2-2016 03:21 PM
Kebetulan ke ni. Hahaha
Quote Themilo 22-2-2016 03:30 PM
kah kah kah.. nenek kokesyen terbaring atas karpet tu paling lucu
Quote ais_kosong 22-2-2016 03:48 PM
Quote imransulaiman 22-2-2016 04:05 PM
No. 5 tu menarik! Tapi 6 dan 8 tu sangat kebetulan!
Quote mdmvava 22-2-2016 04:53 PM
comel je pili bomba tu
Quote RatuDunia94 22-2-2016 07:07 PM
Ala most designer cr ilham pon dr sekeliling mereka..
Quote marion24 22-2-2016 07:34 PM
xla pelik mana..masih kena gaya...nenek trbaring tu mmg lucu.
Quote mbhcsf 22-2-2016 08:36 PM
haha cool stuffs ...yeah.
Quote chimpera 22-2-2016 09:30 PM
haha yg last tu cute je
Quote BebeQ 22-2-2016 10:23 PM
hahaha..baju sama dgn lantai tu kelakar juga.
Quote BabyOnEarth 23-2-2016 11:36 AM
apa kejadah objek no 6 yg sama dgn cikgu tu
Quote putput 23-2-2016 12:36 PM
BabyOnEarth: apa kejadah objek no 6 yg sama dgn cikgu tu


sarung kaki dia bro!..
Quote minah_kidal 23-2-2016 02:02 PM
no. 9 menarik!
Quote purple_leo 23-2-2016 02:59 PM
hahahahahaha...
Quote mizkajura 23-2-2016 04:20 PM
semua best. aku pun nak ambik picture acah2 sesumpah mcm ni.
Quote fantasy_gurl 23-2-2016 05:28 PM
Ini rare... huhuhu
Quote retnoel 24-2-2016 09:13 PM
Ket sini kdg2 blaku jgk..baju sama ngn lngsir, sama ngn alas meja..
Quote honeylynn 25-2-2016 10:17 PM
No 8 tu sebijik!

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top