CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Orang Sering 'Judge' Anda Dengan 7 Benda Kecil Berikut

18-2-2016 05:25 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 6481| Komen: 15

Description: Kata orang dari mata jatuh ke hati....


Oleh : Fyruz Hanna



Pertama kali anda melihat seseorang, pastinya anda akan terus membuat tanggapan awal mengenai seseorang mengenai perangainya: .... hanya dengan apa yang mereka tunjuk.

Kadang-kadang apa yang mereka bawa tanpa sedar sebenarnya memberi gambaran ciri/kriteria seseorang.

Teliti 7 benda kecil berikut untuk bantu anda lebih mudah kenali manusia disekeliling anda.

1. Tulisan tangan

Melalui tulisan, anda boleh tahu bagaimana seseorang itu, menurut kajian seseorang dengan tulisan yang besar merupakan seorang yang out-going, sukakan perhatian manakala mereka yang bertulisan kecil lebih pemalu dan teliti.

2. Warna

Menurut Psychology Today, kekerapan pilihan warna baju yang sama boleh membuktikan siapa anda. Mereka yang kerap pakai warna hitam adalah mereka yang sensitif, artistik dan lebih teliti manakala mereka yang sering berpakaian merah penuh semangat dan sering usaha tinggi.

3. Gigit kuku

Sesetengah tabiat yang kerap dilakukan jelas mempamerkan personaliti seseorang. Dan mereka yang sering tanpa sedar gigit kuku merupakan seorang perfectionist, walaupun kadang-kadang sering berdebar.

4. Kasut

Dengan kasut anda boleh dinilai tahap ekonomi, pendangan politik, tahap pemikiran. Hebat kan!

5. Mata

Kata orang dari mata jatuh ke hati. Mata kamu dapat gambarkan siapa kamu sebenar.Kata orang jika kamu sering lari-larikan mata, anda seorang yang tak jujur.

6. Punctuality

Betapa awal atau lambat anda datang untuk apointment beri kesan pada personaliti anda. Sebab itu, jika anda mencari kerja, anda memang disarankan datang awal. Jangan biar orang menunggu. -CARI Infonet.

Sumber: lifehack
5

Bagus
9

Marah
9

Terkejut
10

Sedih
16

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (58 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote alieyrina 18-2-2016 06:32 PM
No 6 memang aku !

Yg mata tu aku x suka tgk org direct ke mata lebih2 kat laki2...aku pemalu org nya..
Quote irwansuhadi 19-2-2016 09:02 AM
hahaha...no 1 aje dah tak kena dah....
Quote comel91 19-2-2016 05:44 PM
comel suka tgk orang pada kasutnya... tp kalau orang tgk kasut comel memang x bole teka la comel ni mcm mne..
Quote mziskandar 20-2-2016 02:44 AM
tulisan aku hauk - sbb dh jarang sangat menulis (2,3 bulan skali). bila nk receive signoff courier, balasah.. aku sendiri ssh nk baca. kalau nk tulis elok2, kena tulis lambat2 seketol2.
Quote coffeecoke 25-2-2016 01:44 AM
semua pn aku xde
Quote blackwidowbae 25-2-2016 05:33 AM
Tulisan tangan makcik sedang sedang comel jer condong ke kanan, makcik suker pakaian casual black, white and grey, yaaaazzz mase kecil sekolah rendah kawan yang ajar gigit kuku but sekarang makcik dah stop pengotor ler gigit gigit kuku ni nakkkkk perfectionist aper nyerrrr, i love black ankle boot, yaaaazzzz makcik kalau bercakap wajib tengok mata bukan macam kawan makcik kalau bercakap mata nyer melilo dok menengok muka makcik jealous ker haper lastly yaaaazzz I'm a punctual person kadang kadang jer lewat
Quote turboturtle 26-2-2016 01:23 AM
Suka baju hitam, gaya mutu keunggulan sexy... tp org yg xsuka berkasut kira mcm mana plk tu, slipper je memanjang

ada org bergaya xkena tempat pkai sunglass kat dlm bangunan & tempat teduh, ntah apa

Quote cikcikebom 8-8-2016 04:45 PM
No 6 memang aku !
Quote cikcikebom 8-8-2016 04:45 PM
No 6 memang aku !
Quote Emperor95 10-8-2016 02:06 PM
Boleh diterima...
Quote cikcikebom 19-8-2016 04:15 PM
good info. noted.
Quote minguk 23-8-2016 01:24 PM
bagus info ni
Quote olafhul 24-8-2016 11:32 AM
aku tengok kuku org tu, tak kira la lelaki or pompuan
Quote Meiizu 25-1-2019 01:45 PM
mata tu susah sikit...cam unfair plak kena judge.
kdg aku tak pandang memang sebab segan , low self confident
Quote febreze 28-1-2019 12:01 AM
bau ketiak..klu kuat bau, mmg pengotor
style rambut
kuku
misai janggut
gigi

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 02:27 PM GMT+8 , Processed in 0.110323 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top