Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

In Trend : Warga Kuantan Mula Tayang Gambar Stereng Kereta Mewah Ke Mydin

18-2-2016 11:46 AM |Dilihat:13320| Komen: 43


Oleh : Dean BZ



Seorang lelaki yang memuat naik gambar resit Mydin berlatarbelakangkan stereng BMW di Facebooknya telah mencetuskan fenomena baru di Kuantan.

Status dalam gambar tersebut berbunyi :

"Salam, nak tanya warga Kuantan. Kalau tersalah beli barang dekat Mydin, boleh tukar balik tak?"

Akibat dari gambar dan status itu, difahamkan warga Kuantan mula "mengganas" memuat naik gambar stereng kereta mewah masing-masing dengan status yang semestinya mempunyai perkataan Mydin. Tindakan warga Kuantan itu dipercayai sebagai aksi "sarcastic" terhadap lelaki itu.

Ini antara gambar-gambar yang dimuatnaik oleh warga Kuantan bersama stereng kereta mewah dan status masing-masing.








Tidak kurang juga yang turut membuat "troll" dengan "punchline" yang agak menjadi.








Tidak diketahui pula apakah tujuan asal lelaki yang mencetus fenomena ini memuatnaik gambar dengan status seperti itu. Apa yang penulis boleh agak, mungkin dia cuba menyampaikan mesej bahawa orang kaya juga turut berjimat cermat membeli belah di Mydin ekoran kemerosotan ekonomi yang melanda negara kita. - CARI Infonet.




*Ini adalah pendapat peribadi penulis sendiri dan tidak semestinya mewakili pandangan CARI Infonet.



Sumber : Facebook


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 44
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bunga_lestari 22-2-2016 08:21 AM
miu84 replied at 20-2-2016 01:39 AM
Page wk tu nama penuhnya page apa?

warga kuantan..

Lain-lain Komen

Quote jaja4 18-2-2016 12:01 PM
Edited by jaja4 at 18-2-2016 12:19 PM

start gmbo lukis logo ferrari ke bawah tu je yg lawak, yg lain same je nk menunjuk pakai kete ape...
Quote manehnya 18-2-2016 12:01 PM
heheh dh tgok tadi k tpesbuk.. lawak ngat hihi
Quote pearl.silver 18-2-2016 12:02 PM
Kaya2 org kuantan...
Tayang stereng keter beli guna duit boksit kot..
Quote boyagombak 18-2-2016 12:05 PM
Ha ha ha kui kui kui
Sarcaatic yg agt makharaja Lawak
Quote physics2 18-2-2016 12:07 PM
Yg lukis stabak tu plg xmnahan....sembur ns aku
Quote prettyuglybabe 18-2-2016 12:08 PM
buat malu je.. orang kaya shopping kat mydin? puiii sangat...
Quote azie5zoe 18-2-2016 12:10 PM
abam2 yang suruh pensyarah bogel kendian rembat kereta tu  tengah pasang mata jur tuh...
Quote coklatbutter 18-2-2016 12:11 PM

yang honda C70 tu jugak yang win..handle dah berlubang kot  
Quote myakayina 18-2-2016 12:31 PM
yg pic pilot tu pun..agak2 la..landing depan Mydin terus..
Quote setokinpurple 18-2-2016 12:34 PM
Gambar first tu pon dia troll ada sorang brader ni nama ikram. Hari2 post status apa2 mesti selit pasal bmw dia. Memang kelakar laa wk antara group fb yg sentiasa havoc
Quote kikuri 18-2-2016 12:35 PM
setokinpurple replied at 18-2-2016 12:34 PM
Gambar first tu pon dia troll ada sorang brader ni nama ikram. Hari2 post status apa2 mesti selit pa ...

no plet CDD8 kan... dah arwah smlm eksiden ... ade orang edit kan BMW eksiden no plet CDD8
Quote chinta89 18-2-2016 12:39 PM
mmg lawak gila doe!...
Quote 4everMore 18-2-2016 12:42 PM
C70 plg troll..punchline thorbaek
Quote haryatie 18-2-2016 12:43 PM
kwan2 ofis pun ada yg cam ni
Quote setokinpurple 18-2-2016 12:46 PM
kikuri replied at 18-2-2016 04:35 AM
no plet CDD8 kan... dah arwah smlm eksiden ... ade orang edit kan BMW eksiden no plet CDD8

Hahaha mengong je.. Plat vvip terr

Hari2 ada je status dia kt wk. ada beberapa org lg yg perangai annoying dlm grup tu.. Apa pendapat wk? Jd doktor cinta
Quote turboturtle 18-2-2016 12:46 PM
Lori scania pun ada jgk
Quote Mary_jane 18-2-2016 12:59 PM
Orang kaya pun hadap shopping kat mydin. Tapi kelakar troll tu.
Quote izabellemylia 18-2-2016 01:04 PM
agaknya ni lah yg berita kata warga kuantan bakal dpt penyakit genetik dek kerana bauksit kan...

genetik mental..
Quote bemyself 18-2-2016 01:10 PM
Kah3x...x bole blah bab melukis tu...adeiiiii

Lihat semua komen(43)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071890s Gzip On
To Top