CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kepayahan Hanya Mereka Berkaca Mata Faham

17-2-2016 05:21 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 5264| Komen: 17

Description: Bila anda tanggalkan cermin mata sekejap...


Oleh : Fyruz Hanna


Syukurlah pada mereka yang dikurniakan penglihatan yang jelas dan tak perlu bantuan kaca mata. Walau bagaimanapun, jika anda tidak bernasib baik, anda sudah semestinya perlu memakai cermin mata.

Dan masalah untuk mereka yang berkaca mata adalah:


1. Kita ada masalah apabila pusing dengan cermin mata

Berapa kerap antara kita yang gemar membaca buku, atau menonton movie di atas katil, pastinya ingin baring dengan selesa. Dan tiba saat kamu mengering baik ke kiri ataupun ke kanan


2. Peluh adalah masalah musuh rasmi anda

Berapa kerap apabila anda berpeluh, ia akan melicinkan permukaan muka anda.

3. Rasa janggal apabila mengenakan cermin mata bersama kaca mata hitam.


4. Hujan akan menyebabkan anda kabur sekejap



5. Berkabus apabila memasak.


6. Bila anda tanggalkan cermin mata sekejap... 

bila saat anda mencari balik, anda sukar menemuinya kerana tak nampak... sah-sah anda perlu CERMIN MATA untuk melihat.


7. Mandi. Anda sukar untuk melihat dengan teliti untuk membasuh celah-celah kerana tak memakai cermin mata.

Oleh -Cari Infonet.

11

Bagus
11

Marah
6

Terkejut
17

Sedih
23

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (90 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 17-2-2016 05:24 PM
betuiiiii tu
Quote Mary_jane 17-2-2016 05:37 PM
Try pakai spek ibnu sina tu tapi tak berkesan pun. Buat latihan mata jela atleast kurang sikit nyeri pada mata. Mungkin juga hadap laptop gajet pada jangka waktu lama burukkan lagi masalah rabun. Tabah jek la.
Quote mokcikKSKB 17-2-2016 06:04 PM
Huwaa...20taun dh pakai spek.aritu laki offer lasik aku xmo.ngeri nengok post lasik laki aku.skang offer dh expired...bertabahlah.anak2 plak balik2 kata mama cantik kalau x pakai spek.huwaaa
Quote comel91 17-2-2016 06:23 PM
comel kesian dkt bf comel.. sebab masa hjun mesti die kena lap.. kite yang xpakai spek ni kadang2 tepaksa sedekah baju untuk die lap.. huhuhuhu
Quote mbhcsf 18-2-2016 05:48 AM
vapour / kondensasi semasa keluar bilik dan hujan basah dan nak swimming kat laut hahahaha rabun sikit

mandi yes ...

dan ketika tidoq  kekadang spec 'lari'ntah suka hilang specs celah katil ke bawah bantal ke atau dalam selimut  hahahahaahahah


Quote hidet 18-2-2016 08:53 AM
hahahahaa..me tak seteruk ni la sbb power idak la banyak..kalau spek jatuh , boleh Nampak cari lagi..but not my hubby...mmg kita la kena tolong carikan
Quote kumen2 18-2-2016 11:49 AM
satu lagi BILA MALAM.. KENA CAHAYA LAMPU KETE.... HANYA PEMAKAI CERMIN YG PHM BETAPA NESTAPA ...
Quote lampor 18-2-2016 01:57 PM
yg bab bangun tido cari spek tu mmg btol... sbab sebelum tido mmg suka hati letak spek kan... bangun tido lupa dah... pastu mula teraba2..... penah skali jenuh cari tak jumpa... rupa2nya spek brjalan masuk bawah sarung bantal... adeh....
Quote BelovedTaeyeon 18-2-2016 04:15 PM
Edited by BelovedTaeyeon at 18-2-2016 04:16 PM

Brad Pitt rabun ke?
Quote BungaTepiMeja 18-2-2016 04:44 PM
betul sangat bile tang bangn tdor tu.. kadang tensyen cari spek tak jumpa.. takde ke alat senang cari
Quote chimpera 18-2-2016 09:00 PM
BungaTepiMeja replied at 18-2-2016 04:44 PM
betul sangat bile tang bangn tdor tu.. kadang tensyen cari spek tak jumpa.. takde ke alat senang car ...

pakai spec ni susah skit nak bersukan
Quote k3reta01 19-2-2016 09:31 AM
Aku pun berkaca mata
Quote Lemon_juice 18-7-2016 05:46 PM
Lg satu time guna aircond dlm kete.kuar2 kete berkabus je spek..hehe
Quote bictoria 22-7-2016 02:13 AM
Bukak spek slalu ngantuk sebab mata kabur
Quote ummy43 22-7-2016 11:44 PM
betul ke guna mesin pengurut mata bole kurangkn rabun? saper ade pengalaman gunakan mesin pengurut ni, bole share your experience
Quote furbythecat 23-7-2016 01:31 AM
letak tempat lain cari tempat lain..lps tu kelam kabut dan huru hara dunia
Quote aliaa 27-7-2016 03:56 PM
sama la

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:04 PM GMT+8 , Processed in 0.098931 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top