CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Pelekat 'Road Tax' Lama Tinggalkan Kesan Gam? Ikut Tip Ini

17-2-2016 03:30 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 7887| Komen: 10

Description: Adakah anda mengalami masalah yang sama apabila akan menampal dan membuka dengan berulang-ulang kali?
Oleh Izzah Abbasy

Setiap tahun, pasti semua akan melakukan perkara yang sama iaitu menanggal pelekat cukai jalan kereta, van dan lori di cermin kenderaan.

Tetapi, adakah anda mengalami masalah yang sama apabila akan menampal dan membuka dengan berulang-ulang kali.

Namun, yang jadinya pula apabila gam akan melekat di cermin kereta dan susah hilangkan kesannya.


Seorang pengguna Facebook bernama Debu Putih berkongsikan satu cara mudah dan selamat tanpa meninggalkan kesan gam dicermin kereta apabila "Road Tax" ditanggalkan.

Jom, ikut tip ini bagaimana nak tanggalkan "Road Tax" kenderaan tanpa sebarang kesan. - CARI Infonet

1) Rendam kain dengan air panas




2) Letakkan kain tadi diluar cermin kereta, betul-betul "Road Tax" yang hendak ditanggalkan


3) Biarkan 5-10 minit sehingga gam berkenaan cair




4) Selepas 5-10 minit. tanggalkan "Road Tax" berkenaan perlahan-lahan


 
5) Dan hasilnya, tiada sedikitpun bekas gam yang ditinggalkan


SELAMAT MENCUBA!
16

Bagus
32

Marah
12

Terkejut
13

Sedih
16

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (116 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kukukatablog 17-2-2016 05:17 PM
aku tanggal pelekat tu pkai mr muscle had yang cuci lantai tuh,.....
Quote mrseller 17-2-2016 05:46 PM
Pakai penanggal pengilat kuku, wd 40, hot air blower,
Quote Artemesiaa 17-2-2016 06:00 PM
Wah menarik tips nya boleh cuba ni.  Selalu guna minyak lighter je.
Quote pearl.silver 17-2-2016 11:16 PM
Serius ke..
Selama2 ni kereta dok tgh panas, konfem cermin tu panas...xmau pun gam rodtax tu tanggal dgn licin..
Quote kambeng_masam 21-2-2016 03:03 PM
kekdahnya pastikan cermin tu sejuk sikit, barulah gam tak melekit yg mana kalau ditari masa tu dia akan tinggalkan gam melekit tadi pada permukaan glass.
Quote kambeng_masam 21-2-2016 03:03 PM
kekdahnya pastikan cermin tu sejuk sikit, barulah gam tak melekit yg mana kalau ditari masa tu dia akan tinggalkan gam melekit tadi pada permukaan glass.
Quote Lemon_juice 18-7-2016 05:44 PM
Ok bleh try nti.aritu iols pnya plastik yg kat cermin tu terkoyak da sbb kikis pakai pisau..huhu..cerdik sgt kan padan le muka.huhu T_T
Quote cmf_conan 18-7-2016 06:03 PM
laaaaaa.... meh cuba cara aku..
lekat road tax tu kat plastik yg utk balut buku tuh...
pastu gunting ikut size roadtax dan lekap kat cermin kete..
belakang die guna sticker penampal road tax utk lekat die..
selalu bila renew insurance kan dpt sticker tuh..
setel.. masa mula2 thn pertama roadtax ni je aku tepek terus kat cermin kete..
lepas tu aku inovatif cara ni bagi tak lekat gam kat cermin tu..
Quote babablec 18-7-2016 11:22 PM
kalau nak cantik lagi,pegi kedai,liminatekan road tax tu.
pastu tampal guna sticker pelekat road tax tu.
60 sen je kos dia utk setahun
Quote cikcikebom 18-8-2016 02:15 PM
tq for info

Lihat semua komen(10)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 05:44 PM GMT+8 , Processed in 0.076352 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top