CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Ini Tanda-Tanda Badan Terlebih Racun. Detox Segera!

2-2-2016 03:34 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 9726| Komen: 26

Description: Badan beracun atau bertoksin sering membuat kita keletihan, tidak bermaya, hilang tumpuan dan macam-macam lagi.

Oleh : Dean BZ


Foto -  doctoroz.com


Badan beracun atau bertoksin sering membuat kita keletihan, tidak bermaya, hilang tumpuan dan macam-macam lagi. Anda jangan sesekali membiarkan toksin berkumpul didalam badan kerana akan memudaratkan kesihatan.


APA ITU DETOX?
Detox atau detoksifikasi adalah merupakan suatu proses pembersihan dari segala macam kotoran dan racun-racun yang secara tidak sengaja atau tanpa kita sedar telah masuk di dalam badan kita dalam jangka masa yang lama. Detox merupakan proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati, usus dan ginjal. Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox semulajadi. Detox dilakukan untuk memastikan sistem penghadaman usus bekerja dengan sepatutnya dan memastikan kulit bersih serta segar. Selain itu ia juga turut memastikan sistem buah pinggang kita berjalan dengan lancar.



APA ITU TOKSIN?
Toksin adalah bahan buangan beracun dalam tubuh kita. Adalah mustahil bagi anda untuk mengelakkan daripada toksin kerana ia berada di mana-mana sahaja samaada dalam udara yang kita sedut, makanan dan minuman yang kita ambil. Anda juga terdedah kepada toksin dalaman, sisa metabolik yang dihasilkan dalam badan disebabkan oleh tekanan hidup dan cara pemakanan yang tidak seimbang.


TANDA-TANDA TOKSIN BERLEBIHAN DALAM BADAN
- Sering letih, kurang bertenaga, sakit kepala, mulit berbau, badan berbau
- Insomnia (masalah tidur), mata gelap, mata merah
- Daya ingatan dan tumpuan yang lemah dan rasa cemas
- Alahan, masalah sinus, sistem imun yang lemah
- Masalah sistem pencernaan seperti sembelit dan kembung perut
- Masalah sendi 
- Masalah kulit
- Selulit, kenaikan berat badan 


CARA RAWATAN MUDAH
- Minum jus buah
- Banyakkan minum air kelapa 
- Kerap Minum air putih suam
- Minum Teh Hijau
- Banyakkan memakan dark chocolate
- Makan kuaci

Berikut merupakan cara paling mudah untuk membuang toksin dalam badan. Harap bermanfaat untuk semua. Jangan lupa kongsikan artikel ini - CARI Infonet.


3

Bagus
1

Marah
5

Terkejut
4

Sedih
3

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (17 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sapeka 2-2-2016 05:10 PM
air kelapa sedapp
Quote chiwaaa 3-2-2016 02:01 AM
huhu,, dark chocolate tercalon. walaupun pahit,, tapi sedap sangattt.
Quote misscendol 3-2-2016 03:07 AM
Mmg byk sgt toksik dlm badan aku ni khennn
Quote algabron 3-2-2016 07:58 AM
green tea trbaikk
Quote Chesire_Epilog 3-2-2016 08:47 AM

Boleh cadangkan green tea mana yang terbaik?
Quote minah_kidal 3-2-2016 11:12 AM
Chesire_Epilog replied at 3-2-2016 08:47 AM
Boleh cadangkan green tea mana yang terbaik?

jasmine flavor. boleh try lipton but dont add sugar

Quote myralolx92 3-2-2016 12:33 PM
Chesire_Epilog replied at 3-2-2016 08:47 AM
Boleh cadangkan green tea mana yang terbaik?

aku minum green tea ahmad.
ada jual kat speedmart. rm3.99 25 uncang.
index.jpg


Quote DaisyD 3-2-2016 12:52 PM
myralolx92 replied at 3-2-2016 12:33 PM
aku minum green tea ahmad.
ada jual kat speedmart. rm3.99 25 uncang.

ehh murahnya. haritu beli brand apa tah pun RM10.98 20 uncang. nanti nak try belilah. okay tak?
Quote myralolx92 3-2-2016 12:57 PM
DaisyD replied at 3-2-2016 12:52 PM
ehh murahnya. haritu beli brand apa tah pun RM10.98 20 uncang. nanti nak try belilah. okay tak?

tula. mcm murah kan.
aku takut nak beli yg boh tu, tak silap 50 ke 100 uncang. takut tak habis plak kang

bagi ok la.
and aku perasan makan byk mana pun berat aku ssh nak naik sebab aku ni selalu dinner makan nasi.

Quote DaisyD 3-2-2016 01:10 PM
myralolx92 replied at 3-2-2016 12:57 PM
tula. mcm murah kan.
aku takut nak beli yg boh tu, tak silap 50 ke 100 uncang. takut tak habis p ...

ohhh thank you so much! ini baru masuk hari ke 3 nak minum green tea
Quote DahliaTulip 3-2-2016 03:27 PM
myralolx92: aku minum green tea ahmad.ada jual kat speedmart. rm3.99 25 uncang. 184056


NAK TRY LAH..THANKS FOR D INFO~
Quote Chesire_Epilog 3-2-2016 03:36 PM
minah_kidal replied at 3-2-2016 11:12 AM
jasmine flavor. boleh try lipton but dont add sugar

Ic ic..kalo jasmine green tea lipton ni pernah minum. Thanks for the info
Quote Chesire_Epilog 3-2-2016 03:37 PM
myralolx92 replied at 3-2-2016 12:33 PM
aku minum green tea ahmad.
ada jual kat speedmart. rm3.99 25 uncang.

Oic, thanks yer for the info. I biasa minum ai suam jer tp green tea sounds good. Nak cuba jugak la
Quote FARRAZOOL 3-2-2016 03:43 PM
nak kena try buat detox jugak
Quote manjalara_01 4-2-2016 12:13 AM
Chesire_Epilog: Oic, thanks yer for the info. I biasa minum ai suam jer tp green tea sounds good. Nak cuba jugak la


i pun nak try la green tea ni..
sebelum ni cume pernah try kit kat green tea...omg..x sedap...gigit skit dh xleh makan dah..ahahha
green tea cake..pun dah try..ok je la..

p/s: jus buah tu..kena campur dgn jus sayur....sbb kalau minum jus buah saje hari2 bleh jadi gemuk because sugar amount tinggi...kalau nak tahu lebih lanjut...sila google "antioxcident juice"....i sndiri blum try...tp kalau nak cube..sile la..check betul2...campuran buah & sayur ape yg terbaik...
Quote yayah8989 5-2-2016 10:58 PM
chacon replied at 3-2-2016 06:45 PM
patutla saya asyik pening... ingatkan mengandung. x logik pulak sebab saya lelaki

lagi x logik bila ko tulis ingatkan mengandung tuu
Quote Ipo 8-2-2016 11:00 AM
kauci??..

saya suka minum jus kendondong dan asam boi
lemon, daun pudina

air kelapa pun best juga..

Quote kyrana 8-2-2016 09:40 PM
green tea lps minom mmg rasa badan ringan je..
Quote Lemon_juice 18-7-2016 04:24 PM
X sakit urat ke minum air kelapa?

Lihat semua komen(26)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 06:17 PM GMT+8 , Processed in 0.091763 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top