Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

3 Aksesori Wajib Si Jejaka

18-11-2015 03:33 PM| Komen: 10


Oleh Fyruz Hanna

Jejaka-jejaka diluar sana jangan mengaku trendi jika tak memiliki tiga aksesori yang wajib ada bagi lelaki. Jangan ingat lelaki tak ada aksesori sebagai pelengkap gaya tau:

1. Kaca Mata
Kaca mata mempunyai peranan penting untuk mengubah penampilan anda. Sayangnya, ramai yang gagal untuk memilih cermin mata yang molek. Bentuk wajah seumpamanya, jika wajah kamu sedihkit lonjong, jangan pakai kaca mata yang berbingkai penuh. sementara itu untuk mereka yang berwajah bulat, pilih bingkai kaca yang lebih tirus untuk mnyeimbangkan muka.

2. Jam tangan
Kamu mungkin sudah mempunyai smartphone untuk melihat waktu. Jam tangan kini juga lebih berfungsi kepada aksesori dan bagi mereka yang pandai untuk mencipta gaya, pasti mereka mempunyai beberapa koleksi jam.

Tips: jika tangan kamu berkulit putih, kamu sangat sesuai untuk mengenakan jam yang berbentuk bulat atau persegi dengan warna jam yang cerah. Dan bagi yang berkulit gelap, hindari jam dari warna abu atau warna tanah.

3. Topi
Selain menjadikan penampilan kamu lebih menarik, topi juga sangat berguna ketika panas. Semoleknya sesuaikan topi dengan karekter mu. -CARI Infonet.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
8
Terkejut
9
Sedih
10
Lawak
18
Bosan
7
0
0
Komen: 10
Komen

Previous : Bagaimana Nak Kenal Jantina Anak Lelaki Melalui Kandungan?

Next       : Awek Garang

Komen Terbaru

Quote reyust 10-12-2015 12:21 PM
watch always

Lain-lain Komen

Quote mdhelmi 18-11-2015 05:03 PM
wow wajib
kesalahan besar kalo x ikut ni
Quote -electrifying- 18-11-2015 05:23 PM
gua tak minat pki spec dan topi
Quote CARI-SFG 18-11-2015 06:23 PM
mdhelmi replied at 18-11-2015 05:03 PM
wow wajib
kesalahan besar kalo x ikut ni

haha tak de la salah tapi jika ingin bergaya..
Quote comel91 18-11-2015 06:36 PM
jam la.. paling least kene ade... suka laki kemas2 ni.. terasa in to the zal
Quote imransulaiman 19-11-2015 12:17 PM
5 tahun lepas aku tak minat pakai jam...sekarang ni setiap harijadi aku beli seutas
Quote BrotherFlash 19-11-2015 04:47 PM
tak larat follow trend2 camnih der, zaman fashion-wise gua dah berakhir.
Quote qronaldo7 23-11-2015 04:08 PM
jam, beg kecik
Quote Damon_Salvatore 24-11-2015 12:08 AM
watch, ok...
spec, definitely..
topi..?? hurm.. kene tgk jugak la kalau sesuai ngan set apparel kite.
Quote kivio 6-12-2015 07:38 AM
Topi tak sesuai bagi semua.
Quote reyust 10-12-2015 12:21 PM
watch always

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top