CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

[Brader] Anda Lebih Suka Mandian Panas Atau Sejuk?

16-11-2015 05:27 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4331| Komen: 5

Description: Pulang kerja pasti tubuh terasa lemah dan lesu. Apatah lagi jika di tengah jalan anda terpaksa menempuh jem. Penat, bukan?
Oleh Adib Za

Pulang kerja pasti tubuh terasa lemah dan lesu. Apatah lagi jika di tengah jalan anda terpaksa menempuh jem. Penat, bukan?


Bagi mengembalikan kesegaran tubuh, anda disyorkan mandi dengan air yang hangat. Banyak kelebihannya, terutama bagi kaum lelaki. Jom lihat!

1. Beri kesegaran
Tenangkan diri dalam tab air hangat. Pasti melegakan tubuh anda. Ini kerana otot yang tegang kembali normal dan menjadi lebih tenang. Malah, peluh dan lekit badan lebih bersih dengan air hangat.


2. Kurangkan stress
Mandi air hangat mampu menenangkan minda anda juga! Bukan hanya tubuh kembali segar dan relaks, namun minda yang stress dapat dikurangkan. 


3. Menghangatkan tubuh
Waktu malam, suhu lebih sejuk dan mandian hangat akan membuatkan anda terasa lebih selesa untuk tidur malam itu. Ia juga membantu melancarkan peredaran darah.

4. Peredaran darah
Seperti yang disebutkan di atas, mandian hangat membantu peredaran darah yang lancar. Ini membuatkan anda terasa segar dan begitu selesa sekali. - CARI Infonet

(sumber foto: carian google)

10

Bagus
13

Marah
7

Terkejut
15

Sedih
29

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (82 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edee_91 16-11-2015 08:42 PM
kenapa berdenyut-denyut ni?
Quote alestorm 16-11-2015 08:48 PM
Takyah mandi la senang
Quote batu_bergolek 16-11-2015 09:58 PM
Saya tak suka mandi air panas, rasa macam tak puas. Kalo mandi air panas pun bila terpaksa, bila pergi tempat sejuk dsb.

Satu lagi saya paranoid, takut kene karen . kalo pakai electric water heater. Sblm pakai, mmg saya test dia punya elcb trip switch. Lepas tu baru pakai.
Quote seramado 17-11-2015 10:48 AM
edee_91: kenapa berdenyut-denyut ni?


knp berdenyut tu
Quote dabai 17-11-2015 04:37 PM
Kalau hari panas, mandi air sejuk la.
Kalau hari sejuk, mandi air panas la.
Kan senang.

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 07:33 PM GMT+8 , Processed in 5.744008 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top