CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Hospital Ini Memiliki Wad Bersalin Paling Sibuk Di Dunia

12-11-2015 06:37 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 8807| Komen: 9

Description: Di wad bersalin ini, ia bukanlah sebarangan wad. Ini kerana ini menempatkan ratusan ibu yang bakal dan telah pun bersalin.
Oleh Adib Za

Di wad bersalin ini, ia bukanlah sebarangan wad. Ini kerana ini menempatkan ratusan ibu yang bakal dan telah pun bersalin. 

Wad bersalin di Hospital Fabella di Manila menjadi wad bersalin paling sibuk di dunia. Ia mampu menyambut sekurang-kurangnya 100 orang bayi dalam masa sehari!

Disebabkan itu, para ibu terpaksa berkongsi katil yang digabungkan. Maka, tidak hairan masyarakat Filipina menggelarkan hospital ini sebagai "kilang bayi".


Ramai yang terpaksa memilih untuk bersesak-sesak kerana kadar bayaran di hospital ini sangat murah. Mereka rata-ratanya datang dari kelompok yang miskin dan kurang pendapatan. 

Bagaikan sadin dalam tin, begitulah keadaan bersesak-sesak di sini. Namun, mereka seolah-olah tidak menghiraukan kekalutan di situ dan tidur dengan 'biasa' sahaja.


Tiadanya polisi kawalan kehamilan di negara itu menjadi penyebab kepada populasi yang tidak stabil dan terlalu ramai. - CARI Infonet


(Sumber foto: Carian Google)




Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Terkejut

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 12-11-2015 03:03 PM
Huih dah macam kilang lak
Quote mujer_in_espejo 13-11-2015 09:48 AM
X selesanya....
Quote meklalala 13-11-2015 10:52 AM
comel comelnya babyyyyy..macam mana la jururawat mereka handle ya..membe2 mek yang jururawat tu hari hari balik mengeluh pesakit ramai..banyak songeh la apa laaa..pelik mek dibuatnya..
Quote cucuq 13-11-2015 02:44 PM
ramainyaaaaa....
Quote red_cattleya 13-11-2015 04:57 PM
mcm mana baby nak tidur klu baby yg lain nangis2..
Quote wannabhappy 13-11-2015 05:21 PM
nampak ada ibu yang mengangkang kaki atas katil dlm pic.. omo.. tak sakit ke tempat jahitan
Quote chinta89 16-11-2015 03:20 PM
kemiskinan dan anak ramai berpisah tiada..

Quote Teru2Bozu 17-11-2015 01:08 PM
hospital dia dah rupa mcm apa..
Quote anees~nuhara 18-11-2015 03:59 PM
sgt la padat.....

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 12:35 PM GMT+8 , Processed in 0.083387 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top