CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Wanita Ini Habiskan Hidupnya Dengan Keluarga 'Patung'

5-11-2015 07:04 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 8171| Komen: 21

Description: Wanita ini yang merupakan seorang jurugambar 'conceptual', Suzanne Heintz sememangnya sudah bosan diajukan soalan "bila lagi mahu kahwin?"
Oleh Adib Za

Wanita ini yang merupakan seorang jurugambar 'conceptual', Suzanne Heintz sememangnya sudah bosan diajukan soalan "bila lagi mahu kahwin?"


Malah, Suzanne sendiri tidak dapat 'tahan' dengan ibunya yang seolah mendesak agar dia berkahwin.

Namun, akhirnya wanita ini mendapat satu idea, membeli sebuah keluarga yang diperbuat daripada patung. 

Antara yang dilakukan ialah bergambar dengan patung-patung itu seolah mereka merupakan sebuah keluarga yang realiti dan bahagia. 

Meskipun gambarnya bersama 'suami' bernama Chauncey dan 'anak perempuan' bernama Mary Margaret mendapat kritikan dan ejekan, namun masyarakat tidak dapat menafikan seni yang disampaikan melalui gambar-gambar itu.

Dan ia telah berlangsung sejak 14 tahun yang lalu. Selama itu, Suzanne telah mengambil pelbagai gambar dan potret 'keluarga' patungnya itu. 


Sebenarnya, menurut Suzanne, gambar-gambar yang dipamerkan bukanlah perihal dirinya. "Jika anda seorang yang bijak, gambar-gambar itu sebenarnya mengenai tanggapan seseorang terhadap dirinya dan juga orang lain," begitulah yang diungkapkan oleh Suzanne. 

Ternyata, setiap gambar keluarga patung ini memberi maksud yang sangat mendalam. Bukan sekadar patung biasa.  - CARI Infonet









(Sumber foto: Sentiasa panas)


17

Bagus
12

Marah
14

Terkejut
7

Sedih
15

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (85 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote khailya 5-11-2015 05:21 PM
boleh pulak mcm tu yerrrrrrrr....
Quote sliza 5-11-2015 06:34 PM
kesian...
macamtu pun adake?
Quote sliza 5-11-2015 06:35 PM
pelik ...
kenapa tak kahwin dan ada nak sendiri...
Quote idadzira 6-11-2015 09:54 AM
kesian hidup dia ni....
Quote naina 6-11-2015 09:57 AM
Lonely..gigih dia usung "family" dia ye
Quote manehnya 6-11-2015 10:29 AM
but the husband show no emotion............. sian
Quote cucuq 6-11-2015 10:36 AM
kesiannya..die jer over2 senyum laki die buat muka seposen jer..
Quote itew 6-11-2015 11:41 AM
ni baru betul forever alone
Quote DaisyD 6-11-2015 12:23 PM
cerita ni rasa macam tahun lepas ke apa, orang kelliling suka sangat pressure bila nak kahwin kot
Quote Artemesiaa 6-11-2015 02:54 PM
Macam2 perangai manusia ni
Quote hatikudus 6-11-2015 02:57 PM
ishhh koser sangat ngusung patung ke hulu ke hilir
Quote safieyah1984 6-11-2015 03:49 PM
xcantik pon ingat cantik lah. kesian forever alone
Quote saladin780 6-11-2015 04:54 PM
siannya..mental ke ape nih
Quote mesmerize 6-11-2015 11:38 PM
kesiannya.. kenapa la sesetengah orang takleh terima hakikat bahawa it's ok to be alone. tapi jangan la mereng sampai macam ni.
Quote Mamason 9-11-2015 12:47 PM
Macam-macam ler deme nie....
Quote Teru2Bozu 9-11-2015 12:52 PM
forever alone.. simpati betul.
Quote seramado 12-11-2015 03:55 PM
adakah dia gila sbnrnya..
Quote menjad 12-11-2015 09:25 PM
lagi lar orang mengata bodo betul
Quote FallenKing 6-7-2016 10:56 AM
Pelik betul gadis ni....

Lihat semua komen(21)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:37 AM GMT+8 , Processed in 0.173670 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top