CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Harga Rokok Naik Lagi Sehingga RM18 Sekotak, Apa Kata Anda?

3-11-2015 11:49 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 15280| Komen: 120|Original author: Acong

Description: Ini satu khabar yang kurang baik buat perokok di seluruh Malaysia apabila harga rokok diumumkan naik sekali lagi bermula 4 November 2015.

Oleh : Dean BZ





Hari ini, dilaman media sosial, nitizen sibuk memperkatakan tentang kenaikan harga rokok yang didakwa berkuat kuasa tengah malam ini.

Ini satu khabar yang kurang baik buat perokok di seluruh Malaysia apabila harga rokok diumumkan naik sekali lagi bermula Rabu, 4 November 2015.

Pengumuman kenaikan harga untuk beberapa jenis rokok diumumkan oleh Commercial Marketes and Distributer SDN BHD.

Kenaikan harga untuk beberapa jenama rokok kali ini dilihat naik secara mendadak sehingga RM18.00 sekotak. Harga paling rendah adalah pada harga RM15.50 sekotak. 


Antara jenama rokok yang tersenarai ialah Dunhill, Kent, Benson & Hedges, Lucky Strikes, Pall Mall, Shuang Xi dan Peter Stuyvesant.

Antara senarai jenama rokok yang terlibat dengan kenaikkan harga bermula 4 November 2015.


Jika diimbas kembali mengenai kenaikan harga rokok untuk tahun 2015, pasti ramai yang perasan bahawa tahun ini merupakan tahun paling kerap harga rokok dinaikkan.


Penulis ingin bertanya pada anda yang merokok, berapakah duit yang anda telah laburkan untuk merokok selama sebulan? Adakah dengan kenaikan harga baharu rokok yang agak mengejutkan ini tidak memberi sebarang kesan kepada anda? 


Atau anda sudah berazam untuk berhenti merokok?


Kongsikan luahan hati dan pendapat anda mengenai kenaikkan harga baharu rokok, disini. - CARI Infonet.




27

Bagus
25

Marah
22

Terkejut
16

Sedih
16

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (128 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dodolgemok 3-11-2015 09:56 PM
Naik seribu pon dodol xkesah. Baru bes tgok sekor2 perokok mengemis bawah jembatan smbil isap curut seludup
Quote Acong 3-11-2015 09:57 PM
Terima kasih atas sumbangan pd kerajaan...
Quote lee_sakura 3-11-2015 09:58 PM
moga bapak aku benti merokok
Quote Acong 3-11-2015 09:59 PM
Ops... Minima RM15.50
Quote Nokiaman 3-11-2015 10:00 PM
Bila start ni
Quote Nokiaman 3-11-2015 10:01 PM
Mampoihhlaa kena berhenti dsa
Quote DaisyD 3-11-2015 10:01 PM
huishhh tak kelakar! aku tak hisap rokok tapi adik aku selalu pau aku duit nak beli rokok
Quote chazey 3-11-2015 10:02 PM
Tak sangka begitu mahal rokok sekarang. Zaman aku budak2 dulu under 10 je.

Korang hisap rokok kretek Gudang Garam tu je la. Nak murah sila cari seludup punya.
Quote kemaruk 3-11-2015 10:07 PM
bangkem dah x isap rokok....

time lepak2 je isap, tu pon pow rokok member

tapi pakai duit sendiri, dah bertahun dah tak beli
Quote hyie 3-11-2015 10:09 PM
CASH lah untuk penghisap rokok
Quote Mary_jane 3-11-2015 10:10 PM
Dah takde sebatang 20sen ye. Takde makna nya.
Quote ultra78 3-11-2015 10:15 PM
Bapak kau hijau..RM18 sekotak

Quote mak_wa95 3-11-2015 10:16 PM
kemaruk replied at 3-11-2015 10:07 PM
bangkem dah x isap rokok....

time lepak2 je isap, tu pon pow rokok member

kalau gitu hari2 kena lepak sebab nak pow rokok kawan....

Quote xpdckelate 3-11-2015 10:18 PM
naik la sampai 50 hinggit pun rakyat aman2 je beli...brim kan hadooooo
Quote faraway1 3-11-2015 10:18 PM
Don't care sebab tak smoking
Quote GhostWalking 3-11-2015 10:20 PM
Macam cipan
Quote kemaruk 3-11-2015 10:22 PM
mak_wa95 replied at 3-11-2015 10:16 PM
kalau gitu hari2 kena lepak sebab nak pow rokok kawan....

xla, bangkem tak sangap merokok dah

dulu memang ketagih, dekat sekotak sehari

tapi zaman study kat U dulu zaman susah, nak beli rokok memang payah

nekad utk berenti waktu final sem

alhamdulillah, sekarang merokok just for fun je, bukan sebab sangap
Quote mak_wa95 3-11-2015 10:28 PM
kemaruk replied at 3-11-2015 10:22 PM
xla, bangkem tak sangap merokok dah

dulu memang ketagih, dekat sekotak sehari

merokok la demi pembangunan negara..
cukai tinggi tu..
Quote kemaruk 3-11-2015 10:29 PM
nampaknya kerajaan memang ikhlas untuk membuat para perokok beralih kepada vape

Lihat semua komen(120)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 06:55 PM GMT+8 , Processed in 0.070197 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top