CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Pilih Loyang Tepat Untuk Kek

3-11-2015 07:39 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 11071| Komen: 19

Description: Semoga dua bahan ini menjadi panduan...


Oleh Fyruz Hanna

Bercita-cita untuk membuat kek namun selalu salah memilih bekas untuk acuan kek anda. Diambil daripada BukuResipi, ada 4 tips memilih loyang buat penggemar kek:

1. Ukuran Loyang
Ukuran Standard: 20-22 cm, bentuk persegi 20-22 cm dan loyang mendatar adalah untuk digunakan membakar biskut.

2. Bahan Loyang
Bahan: Aluminium, besi, tembaga, non  stick 
bahan ini mudah panas dan membakar kek anda dengan cepat.


Semoga dua bahan ini menjadi panduan berguna untuk panduan membuat kek anda. - CARI Infonet.

24

Bagus
28

Marah
12

Terkejut
13

Sedih
14

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (115 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote comel91 4-11-2015 03:01 PM
bukan dengar non-stick tak bagus ke?
Quote Vellfire 4-11-2015 03:49 PM
saya pakai ni jer
mudah, siap boleh angkat dan hias sendiri

Quote l1a 4-11-2015 04:14 PM
L1a pakai periuk biasa je
Quote krustykrab 5-11-2015 05:22 PM
Vellfire replied at 4-11-2015 03:49 PM
saya pakai ni jer
mudah, siap boleh angkat dan hias sendiri

iolls ada beli acuan ni tp meleleh2 pulak adunan...kena lapik penuh ke?

Quote Vellfire 6-11-2015 07:55 AM
Edited by Vellfire at 6-11-2015 07:56 AM
krustykrab replied at 5-11-2015 05:22 PM
iolls ada beli acuan ni tp meleleh2 pulak adunan...kena lapik penuh ke?

oh memeleh keluar ke? loyang tak rapat kot?
ada vell nampak orang buat mcm pic bawah ni






Quote Vellfire 6-11-2015 07:57 AM
l1a replied at 4-11-2015 04:14 PM
L1a pakai periuk biasa je

periuk utk masak lauk ke?
Quote krustykrab 6-11-2015 08:29 AM
Vellfire replied at 6-11-2015 07:55 AM
oh memeleh keluar ke? loyang tak rapat kot?
ada vell nampak orang buat mcm pic bawah ni

ooo...buat gitu ye...thanks

Quote intan_smsb 16-11-2015 02:14 PM
Vellfire replied at 4-11-2015 03:49 PM
saya pakai ni jer
mudah, siap boleh angkat dan hias sendiri

tan pn beli yg mcm vel ukuran 9 inci
tp xde lock kt luar tu

Quote intan_smsb 16-11-2015 02:15 PM
Vellfire replied at 6-11-2015 07:55 AM
oh memeleh keluar ke? loyang tak rapat kot?
ada vell nampak orang buat mcm pic bawah ni

vell bese wat cake guna teknik bakar ke atau kukus
Quote Vellfire 16-11-2015 02:26 PM
intan_smsb replied at 16-11-2015 02:14 PM
tan pn beli yg mcm vel ukuran 9 inci
tp xde lock kt luar tu



3 saiz mcm dlm gambar tu
vell beli kat lazada hari tu
mcm mana nak bukak kalo takder lock?

Quote Vellfire 16-11-2015 02:29 PM
intan_smsb replied at 16-11-2015 02:15 PM
vell bese wat cake guna teknik bakar ke atau kukus

hehe sebab masih baru
vell baru try buat utk kek kitkat aiskrim
belum try guna untuk kukus dan bakar lagi
ala2 mcm ni lah



ni contoh kat google



Quote intan_smsb 16-11-2015 04:22 PM
Vellfire replied at 16-11-2015 02:29 PM
hehe sebab masih baru
vell baru try buat utk kek kitkat aiskrim
belum try guna untuk kukus dan  ...

means vell buat dr aiskrim ke ni?
tan pnh wat coklat stoberi tart tu pn x perlu baking or kukus
kebanyakan cheese cake pun sma x perlu baking

Quote intan_smsb 16-11-2015 04:24 PM
Vellfire replied at 16-11-2015 02:26 PM
3 saiz mcm dlm gambar tu
vell beli kat lazada hari tu
mcm mana nak bukak kalo takder lock?

tannyer tayah buka, just angkat ke atas je then yg bawah tu akan tertinggal
tan kan ari2 buat kek
prektis makes perfect kan

vell dok area kl ke sel ke atau putrajaya
nnti share2 la tmpt makan bes2 - http://mforum2.cari.com.my/forum ... ;page=1#pid60911494
Quote Vellfire 17-11-2015 07:49 AM
intan_smsb replied at 16-11-2015 04:22 PM
means vell buat dr aiskrim ke ni?
tan pnh wat coklat stoberi tart tu pn x perlu baking or kukus
...

mula tu vell letak coklat kitkat keliling
kat dlam dasar vell letak kek span (kek span vell beli jer)
lepas tu vell letak aiskrim
letak kat freezer semalaman biar keras
esok nak makan/besday baru tabur coklat
Quote Vellfire 17-11-2015 07:50 AM
intan_smsb replied at 16-11-2015 04:24 PM
tannyer tayah buka, just angkat ke atas je then yg bawah tu akan tertinggal
tan kan ari2 buat kek ...

aduhhh tan ku sayang
vell kat swk

nanti ape2 vell share kat sana jugak yer
Quote intan_smsb 17-11-2015 12:49 PM
Vellfire replied at 17-11-2015 07:50 AM
aduhhh tan ku sayang
vell kat swk

oo mati2 igt vell dok area semenanjung
Quote intan_smsb 17-11-2015 12:50 PM
Vellfire replied at 17-11-2015 07:49 AM
mula tu vell letak coklat kitkat keliling
kat dlam dasar vell letak kek span (kek span vell beli  ...

wah senang jugak kan.
ok nnti2 tan nak try jugak buat
bebudak suke la kek mcm ni
Quote l1a 6-12-2015 04:08 AM
Vellfire replied at 6-11-2015 07:57 AM
periuk utk masak lauk ke?

yup...  crocodile
Quote SuteraPurple 8-12-2015 02:17 PM
panduan yg bagus

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:00 PM GMT+8 , Processed in 0.092273 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top