CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Festival #Foodgasm Cas Harga Mengarut, Penganjur Lepas Tangan - Pengunjung

3-11-2015 03:38 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 7680| Komen: 27

Description: harga makanan yang dicas kepada pengguna juga sangat tidak munasabah...



Oleh : Fyruz Hanna

"Ais Krim Malaysia Pun Rm2.50"

Foodgasm Festival yang masuk tahun kedua penganjurannya di Malaysia sekali lagi mencuri tumpuan yang diadakan di Petaling Jaya. 

Festival yang disertai oleh lebih 100 peniaga makanan. Sepatutnya event sebegini 'best' namun oleh kerana perkara yang sama berlaku seperti tahun sebelumnya dan ditambah dengan keadaan hujan pada waktu tersebut ia mendapat kritikan/ kutukan pengunjung.


Memetik daripada Foodgasm Fest Facebook, rata-rata pengunjung meluahkan rasa tidak puas hati dengan pihak pengurusan acara tersebut yang melepas tangan.










Selain itu, harga makanan yang dicas kepada pengguna juga sangat tidak munasabah setanding makan di restoran terkemuka sedangkan mereka terpaksa beratur panjang dengan keadaan lecak dan basah.

Dapat disimpulkan, pengunjung kesal dengan perkara ini:

1. Tempat event dijalankan
2. Makanan yang terlalu mahal
3. Tempat parking yang terhad
4. Trafik sesak tiada kawalan kerana dianggarkan lebih 10,000 kereta yang datang.
5. Tiada perancangan (backup plan)/ bajet untuk hujan oleh penganjur - hujan, tiada khemah, walkway.


Siapa yang berpeluang ke Foodgasm Festival minggu lepas? Apakah anda setuju? -CARI Infonet.

sumber: Fb FoodgasmFest, OhBulan, Therakyatpost.


14

Bagus
13

Marah
22

Terkejut
18

Sedih
12

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (91 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JohnPuteh 3-11-2015 03:45 PM
@akmalrahman nasib baik sis xpergi..kalau x dah mcm nak pergi berkubang
Quote kentel 3-11-2015 03:50 PM
@harkktuih let's merotib lembu berkubang
Quote kentel 3-11-2015 03:51 PM
anyway kalau dia buat dkt stadium shah alam sect 13 kan bagus...buat dkt parking kereta tu..luas pun luas, parking pun mudah...
Quote comel91 3-11-2015 03:52 PM
mengarut aiskrim malaysia rm2.5 sebatang...

tayah letak name masia la.. buat malu...
Quote dubuk 3-11-2015 04:01 PM
aiskrim malaysia asam masin sebutir satuuuuuu
Quote harkktuih 3-11-2015 04:02 PM
kentel replied at 3-11-2015 03:50 PM
@harkktuih let's merotib lembu berkubang

lembu tak berkubang..depa dok kondo la ni..
yg berkubang geng2 hispter..
lolz
Quote epis 3-11-2015 04:07 PM
rakyat malaysia dengan makan berpisah tiada, termasuk la saya hehe~~
Quote JohnPuteh 3-11-2015 04:09 PM
ummah melayu yg gigih nak berhispter
Quote akmalrahman 3-11-2015 04:11 PM
JohnPuteh replied at 3-11-2015 03:45 PM
@akmalrahman nasib baik sis xpergi..kalau x dah mcm nak pergi berkubang

tahu takperr hik hik..dengan lumpurnya....jemnyaa...rega mahalnya......

Quote JohnPuteh 3-11-2015 04:12 PM
akmalrahman replied at 3-11-2015 04:11 PM
tahu takperr hik hik..dengan lumpurnya....jemnyaa...rega mahalnya......

better u cook jer sis..
Quote akmalrahman 3-11-2015 04:16 PM

setujuu..x pun byk ajer tempat makan lain boleh pergi yg berbaloiii

Quote AbukRokok 3-11-2015 04:49 PM
thread dah ada la BODODDDDOOooooOOOO
Quote manjalara_01 3-11-2015 06:34 PM
kentel replied at 3-11-2015 03:51 PM
anyway kalau dia buat dkt stadium shah alam sect 13 kan bagus...buat dkt parking kereta tu..luas pun ...

wargasm pj...mesti la nak buat kat pj...
hhhmm....foodgasm yea?...omg! so creative...

why i have a funny...feeling..malay yg organize....
Quote DaisyD 3-11-2015 08:58 PM
nak jadi hispter, tapi lecak terus jadi monster
Quote kambinggila 3-11-2015 11:02 PM
seb baik aku berada di lokasi lain huhuhu
Quote kambinggila 3-11-2015 11:03 PM
kentel: anyway kalau dia buat dkt stadium shah alam sect 13 kan bagus...buat dkt parking kereta tu..luas pun luas, parking pun mudah...


yup area pasar tani setiap hari ahad tu. very convenient..
Quote kambeng_masam 4-11-2015 12:20 AM
heh...yang nak pi sangat tu wat natang apa? punya melambak tempat lain buleh pergi beli makan...nak juga berhimpit sesak2 cari makan kat situ. Aku cukup tak suka kalau nampak tempat dah sesak...parking pun penuh mmg aku  blah terus. Harga mahal...ko pi beli jugak wat hapa?
Quote setokinpurple 4-11-2015 07:36 AM
Memang tak la pegi tempat yg dah terang2 takde paking, sesak, dgn hujannya.. Byk lg tmpt lain jual mknn
Quote kentel 4-11-2015 07:47 AM
manjalara_01 replied at 3-11-2015 06:34 PM
wargasm pj...mesti la nak buat kat pj...
hhhmm....foodgasm yea?...omg! so creative...

...

typical malay feeling hipster...smua nya nak di "gasm" kan...

Lihat semua komen(27)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:23 PM GMT+8 , Processed in 0.177529 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top