CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Alat Ini Memerangkap Nyamuk Dengan Pantas!

2-11-2015 06:25 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 14093| Komen: 4

Description: Ubat nyamuk banyak yang mengandungi bahan kimia dan bahaya
Oleh Izzah Abbasy


Ubat nyamuk adalah salah satu cara untuk menghalau nyamuk. Nyamuk kan makhluk yang sangat menggangu tidur kita. Dahlah, suka menggigit dan meninggalkan kesan parut. Bukan parut sahaja, boleh menyebabkan denggi juga. Betul tak?


Ubat nyamuk banyak yang mengandungi bahan kimia dan bahaya jika dihidu terlalu lama atau kerap. 

Ada satu alternatif lain yang boleh memerangkap nyamuk ini iaitu dengan menggunakan perangkap nyamuk UV light ini. 

Ha, kat mana ada jual ya? - CARI Infonet  




18

Bagus
22

Marah
8

Terkejut
23

Sedih
22

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (103 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batu_bergolek 31-10-2015 02:30 AM
Edited by batu_bergolek at 31-10-2015 02:37 AM

Salam, Kalo Kat rumah saya pakai dua2, perangkap nyamuk uv (photo-catalyst trap) dan liquid vapouriser, sbb nya perangkap uv dia bergantung dengan suasana sekeliling dia, contohnya kalo pasang dekat sgt dgn awak, nanti nyamuk pergi ke awak, ikut jejak CO2 dan bau badan, perangkap sesuai diletakkan tempat yg agak gelap dan dekat corner dinding, kalo kawasan tu cerah, banyak orang lalu lalang alat tu mcm kurang berkesan

Masa saya baru beli, mmg dua tiga kali jugalah alih kedudukan baru dapat posisi optimum , Tapi bila menjadi memang puas hati, dapat perangkap dekat 40 ekor nyamuk maut dalam tu    , dan saya dapati kalo saya buat Kombo pakai vapouriser dan perangkap uv, lebih berkesan, mungkin bila nyamuk tu mabuk bau vapouriser dia lagi senang dinodai oleh perangkap uv tu .  

Kalo awak nak beli, kalo boleh beli yg besar sikit dan bentuk silinder, sbb lampu uv dia lebih cerah, Banyak tempat ada jual, kat MR DIY ada jual yg besar sekitar rm85, Saya pernah nampak kat aeon ada jugak 2-3 model.






Quote manjalara_01 31-10-2015 02:13 PM
batu_bergolek replied at 31-10-2015 02:30 AM
Salam, Kalo Kat rumah saya pakai dua2, perangkap nyamuk uv (photo-catalyst trap) dan liquid vapouris ...

amboi2 kemain explanation...
siap posisi optimum la....dinodai la..semua kluar yea?...
kira nak kena esperimen jgk la ni...x kisah...yg penting...ade better choice..

mahal la jgk rm85....nnt nak cuber jenguk kat tesco dulu...harap2 ade..yg murah..
aeon ni jauh skit....terjah yg dekat dulu...tgk camner...
fuh!...40 ekor...dinodai....giler byk...
Quote batu_bergolek 31-10-2015 05:11 PM
manjalara_01 replied at 31-10-2015 02:13 PM
amboi2 kemain explanation...
siap posisi optimum la....dinodai la..semua kluar yea?...
kira na ...



hehehe,

yg rm85 punya tu besar (lebih kurang saiz mcm botol air 1.5 liter) , ada juga yg kecik sikit macam bentuk cendawan, yg lagi kecik pun ada, cuma bila kecik ni kena kerap buang mayatla berbanding saiz besar. (tapi kalo nak testing dulu, beli yg bentuk cendawan pun dah ok)


Quote cikcikebom 18-8-2016 02:17 PM
tq for info

Lihat semua komen(4)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 07:33 PM GMT+8 , Processed in 0.080516 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top