Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Jepun Memperkenalkan Teksi Robot Tanpa Pemandu

9-10-2015 10:57 AM |Dilihat:3764| Komen: 10

Jepun sememangnya terkenal dengan ciptaan yang pelik dan unik.  Seluruh dunia mengetahui Jepun terkenal dengan penghasilan robotik, Anime dan Manga.

Terbaru, Robot Taxi Inc. yang berasal dari Tokyo memperkenalkan teksi menggunakan robot yang berupaya untuk memandu sendiri tanpa pemandu. Mereka merancang untuk memulakan perkhidmatan tersebut pada tahun hadapan. Sehingga kini, ia masih di peringkat percubaan. Sepanjang tempoh ujian seorang pemandu akan sentiasa berada di kerusi pemandu untuk mengambil alih sekiranya berlaku masalah.



Kereta Robot Taxi ini menggunakan MPV yang diubahsuai dengan fungsi sistem pemanduan automatik. Ianya dilengkapi dengan GPS, Millimeter-wave radar, stereo vision cameras dan teknologi analisa imej. Kerajaan Jepun turut menyokong sepenuhnya dengan inisiatif syarikat tersebut.

Sumber rujukan https://youtu.be/D6wgTIJ5e00

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote |-0-| 3-11-2015 12:01 PM
Masih kena ada orang jaga

Lain-lain Komen

Quote kotakbaju 8-10-2015 05:49 PM
Nanti aku nak pi nek
Quote Artemesiaa 8-10-2015 05:55 PM
Jepun dan robot berpisah teda
Quote cyb0rg#18 9-10-2015 11:47 AM
thanks cari
Quote crestfall247 9-10-2015 07:26 PM
Foto Sexy Siti Badriah Beredar Lagi, Inikah Artis Inisial SB?

Saingan Baru Duo Serigala, Duo Giga

Amel Alvi Ungkap Kronologi Kasus Prostitusi Online Robbie Abbas

Koleksi Foto Bugil Amel Alvi

Foto HOT Amel Alvi Saat Terjaring Razia Narkoba di Makassar

Foto Bugil Agnes Monica Kembali Beredar

Video Dewi Persik Bugil Sehabis Berenang

Koleksi Foto Bugil Amel Alvi

Foto Bugil VJ Marissa Sexy Banget
Quote boyagombak 10-10-2015 01:27 AM
Silap hari haribulan teksi robot akn diculik. Hantar robot balik.Jepang, keta kna sapu dek perampok
Quote elle_april 10-10-2015 05:57 PM
boyagombak replied at 10-10-2015 01:27 AM
Silap hari haribulan teksi robot akn diculik. Hantar robot balik.Jepang, keta kna sapu dek perampok

orang jepun berhemah, takdenya nak mencuri je kerja macam kat ummah2 pprt mesia ni

Quote din_atos 11-10-2015 04:31 AM
Klu kat malaysia uber da kena gengbeng ngan teksi driver. Msk robot teksi ni xtau la apa jd
Quote boyagombak 11-10-2015 06:26 PM
din_atos replied at 11-10-2015 04:31 AM
Klu kat malaysia uber da kena gengbeng ngan teksi driver. Msk robot teksi ni xtau la apa jd

Kalau kt Mesia teksi robot itu pastilah digengbengkan, dibarai2kan, dimodifiedkan lalu dimasukkan dlm Teksi mereka sendiri jd robot tersebut trus jd kuli kang hamba.abdi kna bwk teksi meka sdgkn meka bolehla lpk2 main dam sambil minum tea tarik spnjg hari
Quote din_atos 12-10-2015 06:11 PM
boyagombak replied at 11-10-2015 06:26 PM
Kalau kt Mesia teksi robot itu pastilah digengbengkan, dibarai2kan, dimodifiedkan lalu dimasukkan  ...

bijak btul warga teksi ittewwww
Quote |-0-| 3-11-2015 12:01 PM
Masih kena ada orang jaga

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093523s Gzip On
To Top