CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kenapa Kekasih Baru Ini Eh Serupa Bekas Kekasih

7-10-2015 02:33 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 4168| Komen: 5

Description: Erti kata lain, jika kamu berfikir tentang hubungan romantik kamu yang pertama...
Oleh : Fyruz Hanna


Jika kamu kecewa dengan bekas kekasih, pastinya kita akan cuba mencari kekasih baru yang memang tak serupa langsung dengan bekas kekasih.

Namun saya tertarik dengan kajian yang dijalankan oleh ahli psikologi dari Wellesley College didalam jurnal Current Biology yang mendapati daya tarikan seksual seseorang dipengaruhi oleh pengalaman hidup.

Jadi tak hairan lah jika kamu tertarik dengan seseorang yang mirip/serupa dengan orang pertama yang kamu suka dalam hidup.


Erti kata lain, jika kamu berfikir tentang hubungan romantik kamu yang pertama, wajah mereka yang ada itu adalah penentu kamu untuk mencari kriteria yang ada pada pemilik sang wajah tersebut.

Walau sekuat mana kamu cuba menafikan perkara terbabit, sebenarnya jika anda mendalami kriteria dan perangai pasangan baru anda, pasti anda akan menjumpai salah satu kriteria yang kamu suka/senang dengan bekas kekasih.

Jadi, beruntunglah kamu jika kamu adalah pasangan yang dicintai pertama kali oleh pasangan. Kata mudah, cinta pandang pertama. -CARI Infonet.

 
12

Bagus
14

Marah
18

Terkejut
12

Sedih
17

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote diandra88 8-10-2015 12:03 AM
Yeke centu..  xsuke xsuke
Quote mbhcsf 8-10-2015 01:11 AM
astaghfirullah ....

well....


hahahahahhahahahaahah  yerr right  hahahhhahahahahhahahahahhahaaa

sorry , i laugh.
Quote mbhcsf 8-10-2015 01:12 AM
study tu pun tak tau apa , kesimpulan je...hahahaha
Quote mizkajura 8-10-2015 09:33 AM
ermmm tuan tanah buat kajian sendiri atau kena kat diri sendiri?
Quote jaa139 8-10-2015 03:47 PM
karangan macam majalah remaja jek...

Lihat semua komen(5)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 06:33 AM GMT+8 , Processed in 0.073066 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top