CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Kisah Sedih Suami Bergaji Hanya RM1,800

5-10-2015 06:22 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 14072| Komen: 123

Description: Sejak semalam, status yang satu ini menjadi viral dan menyelinap ke laman-laman sosial seterusnya menarik perhatian ramai pasangan bergelar 'suami isteri'.
Oleh Adib Za


Sejak semalam, status yang satu ini menjadi viral dan menyelinap ke laman-laman sosial seterusnya menarik perhatian ramai pasangan bergelar 'suami isteri'.


Tidak tahu setakat mana kebenaran kisah di atas, kerana empunya diri juga hanya berkongsi kisah tersebut dari internet.


Walau bagaimanapun, terdapat terlalu banyak pengajaran dan juga perkara yang menyentuh jiwa. Kata orang, kekuatan dan kesetiaan wanita itu diuji apabila suami tidak mempunyai apa-apa.


Ternyata, selepas bersabar, keduanya dapat hidup dengan keadaan yang bahagia, serba cukup dan paling penting bersyukur. 


Buat para suami isteri, sama-samalah menjaga keharmonian rumah tangga. Tugas yang digalas bersama, memberi impak dan keberkatan hendaknya. Apa kata anda? - CARI Infonet

8

Bagus
3

Marah
6

Terkejut
6

Sedih
5

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (37 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote itik_kuning 5-10-2015 02:38 PM
cer komen plsssss para forumer

iols nak tau wujud ke tidak kes2 selain dari kes ini

kalau wujud, esok jugak iols nak resign

Quote brownstone 5-10-2015 02:41 PM
jangan jangn Jesus yg beri rezeki...sapa tahu?
Quote pittjie 5-10-2015 02:42 PM
terharu la pulak membacanya. tu la rezeki yang berkat namanya. walau sikit .. cukup.
Quote bluehedgehog 5-10-2015 02:44 PM
klau gaji ni...3 anak ckup la oi...
jgn buat lagi...kesian anak
Quote Vellfire 5-10-2015 02:46 PM
bila dah gaji sedang2 mcm tu... tambah pasangan tak kerja
kita dan pasangan akan sentiasa beringat... tak kan belanja lebih2
dan bila wife tak kerja... byk yg tak perlu dibayar mcm upah maid, minyak keta dll
Quote kelip2_07 5-10-2015 02:47 PM
itik_kuning replied at 5-10-2015 02:38 PM
cer komen plsssss para forumer

iols nak tau wujud ke tidak kes2 selain dari kes ini

hahaha...xmenahan baca komen ko
Quote girlfriday 5-10-2015 02:49 PM
Macam ni je ceritanya?bagitau la sikit breakdown expenses tu ..nak gak tau mcm mana dia manage
Quote cik_kitty 5-10-2015 02:50 PM
ioll stuju je...btl pon..iol benti keje dah nk msk 3 bln since bln 8 aritu...skrg keje part time gai xsampai 1k tp alhamdulilah cukup..btl sgt..trasa berkat gaji kali ni..
Quote gaara_X 5-10-2015 02:53 PM
nak seribu daya tak nak seribu dalih......jangan tulis je sedap.....
Quote AbukRokok 5-10-2015 02:54 PM
iye iyela ni....
Quote mikasa 5-10-2015 02:56 PM
girlfriday replied at 5-10-2015 02:49 PM
Macam ni je ceritanya?bagitau la sikit breakdown expenses tu ..nak gak tau mcm mana dia manage

Patut share laa expenses sebelum dan selepas bini berhenti kerja...baru la logik akal sikitkan


Mungkin lepas bini berhenti kerja..kereta bini terus jual..yelah...mana tau installment kereta bini dah rm1500 kan
Quote fcl29 5-10-2015 03:01 PM
so nk bgtau apa ni? bini keje x berkat ke cane ke ni?
Quote outcast 5-10-2015 03:03 PM
aku rasa sangsi
mesti potong mana2.. mungkin dah x hantar taska
3 org anak leh save dalam RM700 dah ..
..
Quote Cyempaka 5-10-2015 03:08 PM
aku teka jap

1800+300 = 2100

rumah = 800
kete = 400
bil2 = 150
brg2 anak = 200
blanja dapur = 400
jumlah = 1950
baki = 150

errrr...
Quote HaifaHanna 5-10-2015 03:23 PM
Bab berkat takmau campo la, tp kalo awk dh takde/awk buat hal esk, bini awk nk mkn ape yer?
Quote bluehedgehog 5-10-2015 03:25 PM
Cyempaka replied at 5-10-2015 03:08 PM
aku teka jap

1800+300 = 2100

klau sakit cm mn ye...
malang x berbau..
insuran?
harap gomen/tb3?
Quote zacks 5-10-2015 03:25 PM
Bini buat MLM. tu yg mampu tu.

Oopppsss
Quote eizzlin 5-10-2015 03:34 PM
itik_kuning replied at 5-10-2015 02:38 PM
cer komen plsssss para forumer

iols nak tau wujud ke tidak kes2 selain dari kes ini

Ok..adik lelaki aku keje  gj xsampai 2k...wife xkeje...anak dr 2 jd 4 sbb dpt kembar xsangka...alhamdulillah cukup plak...yg terbaru dr saga buruk dh tkr livina 2nd...rmh pun dh beli even murah je 80k tp rate skrg 160k...rezeki berkat sbb adik lelaki aku yg ni rapat hubungannya dgn Allah...umur dia muda k baru 32..
Compare dgn adik lelaki ni 3 umur 30...laki bini keje...gabung2 gj ada la dlm 4k lbh skt...xcukup duit semedang...duit tu mmg isu besar...sampai aku pun pening....
Aku plak...hahhaha....mmg xcukup2 walaupun gj 4k++...besar periuk besarla keraknya...
Quote encikWawad 5-10-2015 03:35 PM
Pundek laa kisah2 camni - berkat letak tepi - cam pengiraan porumer kat atas tu - ko bagi anak makan buah je ke

Lihat semua komen(123)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 06:48 AM GMT+8 , Processed in 0.176811 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top