CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

PU Syed Masih Gigih, Tak Putus Asa Bantah Konsert Blackpink

25-1-2023 12:13 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2339| Komen: 61

Description: Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed menerusi hantaran di Instagram dilihat masih melakukan bantahan terhadap kumpulan penyanyi wanita Korea Selatan, Blackpink BORN PINK WORLD Tour daripada melak ...
Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed menerusi hantaran di Instagram dilihat masih melakukan bantahan terhadap kumpulan penyanyi wanita Korea Selatan, Blackpink BORN PINK WORLD Tour daripada melakukan persembahan di Malaysia yang dijadualkan pada 4 Mac 2023.




Menyifatkan penganjuran konsert berkenaan sebagai satu perkara yang mengarut, PU Syed turut menyeru kepada umat Islam agar sama-sama dapat berusaha membantah kumpulan Blackpink dari melakukan persembahan di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Tinjauan Murai MY di ruangan komen, rata-rata netizen dilihat memberikan pelbagai reaksi mereka, malah ramai yang turut bersetuju dengan kenyataan PU Syed yang membantah penganjuran konsert Blakpink di Malaysia tidak lama lagi.




Terdahulu, PU Syed pernah menitipkan harapan agar konsert bintang elektropop yang berjaya meraih tujuh trofi Anugerah Grammy, Billie Eilish tidak dapat dianjurkan di Malaysia.



Walaubagaimanapun, konsert berkenaan tetap dijalankan dengan kehadiran lebih 25,000 peminat yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil, tahun lalu.


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bottompadu 25-1-2023 12:22 PM
park sini dulu
Quote roti_banjir 25-1-2023 12:27 PM
klu nak banned, sila banned semua artis, jgn specific utk artis2 tertentu jer.....

Menyifatkan penganjuran konsert berkenaan sebagai satu perkara yang mengarut, PU Syed turut menyeru kepada umat Islam agar sama-sama dapat berusaha membantah kumpulan Blackpink dari melakukan persembahan di Stadium Nasional Bukit Jalil.


klu nak kata mengarut, aku rasa inche PU nih kena tgk perangai kawan Daie dia yg dok menari masa kawen tuh, lagi mengarut.... dok citer psl nak kawen ramai lps 2-3 hari kawen, tuh pong mengarut benor.... tak masuk lagi dok sakan beramas mesra ngan bini buat live, tuh pong sama naik mengarut....

inche PU dok dlm mesia yg berbilang kaum, maka tak boleh nak memandang isu blackpink nih untuk org melayu islam jer.... dlm masa yg sama, yg beli tiket dan dtg tgk nih, bukan org mesia jer nanti, org dari negara jiran pon ada jer yg datang so secara tak langsung, ianya membantu lar sikit ekonomi negara yg tgh sakit nih....

Quote Mulotkoyak 25-1-2023 12:27 PM
Melayu berangan kpop je yg sanggap nk tgk kpop ni.
Quote dudaberhias 25-1-2023 01:16 PM
kesian orang takde job ni... terpaksa je lah buat itu ini... mencapub itu ini... dah itu je keje yang boleh dapatkan income...

harap2 takde angan2 nak kahwin dua ye...
Quote nylliette 25-1-2023 01:19 PM
geng2 PU nih, takdak keja sgt ke. pi tegur anju dgn penunggang agama tu bgesel2 di medsoc. kau kena tingkatkan dakwah kau, ingatkan anak2 muda muslim apa dosa yg akan dpt kalo gi konsert lagha tu. bukan sibuk nak menentang je. msia ni ada cina india jugak, biaqpi la depa nak tgk blackpink. yg muslim pi jugak tu maknanya jenis tak cara pun dosa pahala. yg penting kau dah peringatkan sbg pendakwah
Quote Nnasda53 25-1-2023 02:07 PM
dudaberhias replied at 25-1-2023 01:16 PM
kesian orang takde job ni... terpaksa je lah buat itu ini... mencapub itu ini... dah itu je keje yan ...

Dah berbini dua la dia kaka duda.
Madu di persetujui oleh bini pertama.
Quote TerataiMelur02 25-1-2023 02:09 PM
Agak2 kalau dapat tiket vvip siap boleh beramah mesra dengan blackpink syed ni tolak tak?
Quote dua_chzy 25-1-2023 02:13 PM
Tunggang bang Syed, tungganggggg selagi boleh demi publisitiiiiihhhhh
Quote tobobon 25-1-2023 02:38 PM
susah sket nak berjaya...blackpink ni antara kump. kpop paling popular di malaysia..orang x minat kpop pun tau blackpink...mesti ramai dah beli tiket
Quote ezacbee 25-1-2023 02:41 PM
Try la buat larangan utk umat islam saje. Kaum lain dibolehkan g konsert bp.
Quote Rogue98 25-1-2023 02:47 PM
Bantah kat IG jer ker? Ok....
Kalau Jenny lalu depan Puyu agak2 dia tengok tak....puasa tak puasa...
Quote Madel 25-1-2023 02:49 PM
Yang penting ku dah selamat berlagho dgn konsert Kang Daniel
Blackpink ku tak minat, sila la hencap
Tapi kan Syed., utk makluman nko la
yg hadiri konsert kpop ni bukan ummah Msia aje ya..ummah2 dari serata asian pun dtg melagho ok semata nak support idol depa.
Quote shernazz 25-1-2023 03:07 PM
Alah..entah2 pu syed ni army..
Tqk.nak ngaku
Jom.layan lagu dynamite
Quote inspektoremos21 25-1-2023 03:14 PM
Madel replied at 25-1-2023 02:49 PM
Yang penting ku dah selamat berlagho dgn konsert Kang Daniel
Blackpink ku tak minat, sila la he ...

Entah nya pun.. iols pun takde la minat bp ni tapi biar je la orang nak pergi berhuha kat konsert sana adoyai.
Quote Madel 25-1-2023 03:26 PM
inspektoremos21 replied at 25-1-2023 07:14 AM
Entah nya pun.. iols pun takde la minat bp ni tapi biar je la orang nak pergi berhuha kat konsert  ...

Konsert tu bawa keuntungan utk industri pelancongan Msia juga.
PU ni nampak yg lagho je, buta ekonomi agaknya.
BP dtg buat konsert., hotel2 semua penuh, peminat dari serata negara dtg.
Itu kan membantu ekonomi negara.
Tenguk mcm konsert Jay Chou aritu kat Bukit Jalil.
80k+ peminat yg dtg.
Mangment SNBJ pun tk mau batal kan konsert sbb apa...untung besar maa..duit!!
Quote zeetot 25-1-2023 04:02 PM
Weh bodoh. Hari sama kat stadium sebelah ada concert retis2 msia, antaranya mnasir
Quote electricopop 25-1-2023 04:11 PM
Ko x nak tgk x yah tgk. Kecoh lak PU PU K E ni. Geram aku. Orang bangsa lain pun nk tgk gak. Apa logic dia ingat orang pegi konsert nk romen sakan ke kt tgh tgh padang tu?? Eyyy sis emo!
Quote Vivagirl 25-1-2023 04:15 PM
Gi la duk Afghanistan sana.. tak pandai hidup bermasyarakat betul.
Quote akuHavocczz 25-1-2023 04:19 PM
kasi chance je lah kat dia ni. dia saje keluar statement camni, supaya nampak function. kalau tak tak tahu apa function PU, daie pekebenda jadah ni. Dah macam alumni af je,

Lihat semua komen(61)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 05:28 AM GMT+8 , Processed in 0.082570 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top