CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

'Maaf, Adik Saya Enggan Beri Ulasan' - Ayda Jebat Serah Polis Jalankan Tugas

24-1-2023 09:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5398| Komen: 56

Description: “Saya mohon maaf, adik saya enggan beri sebarang ulasan kerana banyak hati yang harus dijaga. Atas nasihat polis, biar pihak bertanggungjawab menjalankan tugas.”Demikian pendirian penyanyi Ayda Jeba ...
“Saya mohon maaf, adik saya enggan beri sebarang ulasan kerana banyak hati yang harus dijaga. Atas nasihat polis, biar pihak bertanggungjawab menjalankan tugas.”

Demikian pendirian penyanyi Ayda Jebat yang tak mahu memberi komen lanjut ekoran insiden pertelingkahan yang berlaku melibatkan adiknya, Fyna Jebat pada awal pagi Isnin.



IG Fyna

Dalam kejadian di sebuah restoran di Shah Alam, Fyna didakwa terlibat dalam pertelingkahan bersama madunya iaitu isteri pertama Datuk Zainal Abidin Hassan.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Mohd Iqbal Ibrahim mengesahkan berlakunya kejadian itu dan memaklumkan kedua-dua pihak sudah tampil membuat laporan polis.

Kes disiasat mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan (gaduh gempar) dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil (AKK) (Kelakuan tidak senonoh tempat awam).

Menghargai semua pihak yang mengambil berat, Ayda memohon agar orang ramai memahami situasi yang sedang dialami Fyna.


“Saya berterima kasih kepada semua yang prihatin. Saya mohon orang faham situasi yang sedang berlaku serta menghormati Fyna dan semua pihak,” katanya kepada XTRA.

Ayda juga memohon doa agar perjalanan mereka di program Famili Duo dipermudahkan.


IG Fyna

“Buat masa sekarang, fokus kami hanya dalam program Famili Duo. Saya mohon doa peminat agar semua urusan dipermudahkan,” katanya.

Ayda dan Fyna kini mengungguli carta keseluruhan Famili Duo dengan kutipan markah sebanyak 363.3 mata.


Sumber: Xtra

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Aneem 24-1-2023 10:12 PM
Rimas la aku tgk dua2 ni.
Serba tak kena penampilan diorang.
Quote awexgaban7 24-1-2023 10:14 PM
Poyo ampa 2 bradek… mencapap hg rosnah… toklaki kna sailang bru hg taw dunia ni camna…
Quote Piramida 24-1-2023 10:16 PM
Masa2 mcm ni lah baru dengar artis2 ni meminta minta doa... memohon mohon doa org ramai.
Quote msdummy.2018 24-1-2023 10:18 PM
Aku xsuka btol diaorg ni dlm famili duo tuh, lagi satu si bella...time diaorg perform jer aku blah dr tv
Quote bondeh 24-1-2023 10:18 PM
Camnelah muka asal dua beradik nih erk. Sorry tak layan AF.
Quote Sunkiss8999 24-1-2023 10:22 PM
Padan muka jenal..xde mslh g cri mslh..umur da tua2 ni patut aman2 je..ni pening kan pasal bini2 bergadoh pulakkk...
Quote Suchi 24-1-2023 10:22 PM
Tolonglah mekap elok2 je
Sbb takleh nak cam muka fyna tu cemana.
Kat AF dulu dh ingat2 lupa cuma ingat rambut dia pendek.
Please laa mekap biasa2 je sbb bila mekap pelik2 kat mata tu jd lain muka.
Maybe sbb mata dia sepet kot so sukalaa mekap beria tang mata tu
Quote PanadolExtend 24-1-2023 10:26 PM
Khenz.. iols pun teringin nak tgk muka sebenar dia
Quote Carcosa 24-1-2023 10:40 PM
Apsal lain bebeno muka dua ekor ni. Mcm bukan adik beradik. Sekalis ikan pun takde.
Pada Pak Jenal Arang, hah padan muka ngko. Gatal nak berbini muda. Pensil dah layu lembik losong, acah2 bertenaga mcm kayu balak. Hambik ngko.
Quote nazriatie 24-1-2023 11:07 PM
Kenapa dia yg selalu jawab soalan reporter? Haritu pun lps show family duo ni, reporter tanya fyna psl her marriage..but rosnah mat arip ni plk over duk jawab bg phk adik. Sgt x professional.
Quote ladybugz 24-1-2023 11:13 PM
bagi i ayda jebat dah fail dari menasihati adik dia supaya jgn menyondol. sebagai org yg lebih tua dan sudah berkahwin u patut lebih tau kenapa xleh menyondol laki org melainkan si isteri dah stuju. mmg cari pasal betul la diorg ni.
Quote timah03 24-1-2023 11:17 PM
Aik... Hari tu boleh comment... Kata dah jodoh... Hari ni tak nak comment pula...
Quote Natrisyia 24-1-2023 11:23 PM
Carcosa replied at 24-1-2023 10:40 PM
Apsal lain bebeno muka dua ekor ni. Mcm bukan adik beradik. Sekalis ikan pun takde.
Pada Pak Jenal A ...

Hahahahahahaha curlasss komek LOSONG hahahahahahah terhiburrrrr, losong tu dh la kecut kemetot hahahahahahaha
Quote Skyline_84 24-1-2023 11:32 PM
Eh bukan ke minah ni sokong adik dia aritu konon bagus la apa smua sebab berani bgtau.. Last2 tkmau komen pulak.
Quote SANKURIANG 24-1-2023 11:38 PM
Makna nya si fina ni kena tunjal pada malam lepas program Famili Duo la kan….aku nak tengok m8nggu ni camana performance mereka, adakah akan terkesan? FD tahun ni banyak tul isu nya, dari Janna Nik, MasIdayu mulu celupar…hingga la fina sailang coach dan kini fina ditinju oleh madu nya sendiri…….
Quote zie_indah 25-1-2023 12:23 AM
Tktau nak sedih ke suka...tp tula bahana amik laki org...sedeyyy
Quote hmmlantakko 25-1-2023 01:04 AM
marhaen nya ghupa rosnah mat aris kuasa dua ni dlm persalinan putih tu.
yg famili duo naem dan sissy tu ade pertalian drh ke dua org tu?
Quote Dolmat 25-1-2023 01:08 AM
"Hormati Fynaaa"... Abis adek ko tahu hormat laki orang ke tak? Kahwin dudaaaaaa kononnnnn
Quote Dolmat 25-1-2023 01:10 AM
Dulu si Ayda Mat Aris ni comolot dgn CYST kannnnnn? Sekarang dah comolot lagi ke?

Lihat semua komen(56)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 06:20 AM GMT+8 , Processed in 0.094745 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top