Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Abang Pos Laju Kena Halau Masuk Bank

17-9-2015 08:01 PM |Dilihat:9962| Komen: 119
Oleh : Fyruz Hanna

sumber imej: siakapkeli


Tom Yana, abang pos laju yang berkhidmat menghantar barangan pelanggan dihalau masuk disebuah bank di jalan Yap Kwan Seng.

Terpaksa lah, abang Tom mengambil inisiatif lain untuk menghubungi semua pemilik bungkusan untuk mengambil sendiri barangan di luar bangunan. -CARI Infonet.


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 118
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sahamboi 20-9-2015 11:03 PM
Bagus tesco amik pakgad camni barula anjing2 tidak berkeliaran menaiki troli.

Lain-lain Komen

Quote GhostWalking 17-9-2015 09:06 AM
sopping online letewwwww
Quote Jagendas 17-9-2015 09:10 AM


ni mesti kes staf byk courier brg guna alamat opis pastu kantoi dgn bos
Quote itik_kuning 17-9-2015 09:13 AM
pak guard ni kekadang yang melebih

teringat pulak aku kat kisah mak guard poyo masa belajar kat uni dulu



Quote krustykrab 17-9-2015 09:16 AM
aiii susah benor la nak htr surat....staff kan dari pagi sampai ptg duk dlm office, takkan nak suruh org pos laju campak brg kat depan rumah pulak
Quote WawaRaRa 17-9-2015 09:16 AM
mak guard mmg poyo... masa aku study dulu pon gitu... dia lebih dr lecturer.... tp kat opiss lama aku lak PA pengarah aku karek giler.. dia yg tak nak terima semua tu... dia kata tambah keje dia... tp bila dia yg bli on9 boleh pulak... haha...
Quote asyriqa 17-9-2015 09:17 AM
kesiannya adik nih... teruskan sifat jujur dan amanah tu dik... insyaallah semoga adik mendapat ganjaran yang setimpal dan rezeki yang melimpah ruah lepas ni...  alhamdullillah selama berurusan dgn staf2 poslaju ni dorang sgt jujur n baikhati... sanggup call kalo kaka tak der kat rumah... siap tanya dulu barang nak bagi kat jiran ke nak amik kat pusat mel ke @ nak tunggu kat mana2 laluan... gudjob poslaju... perkhidmatan terbaekkk...
Quote gaara_X 17-9-2015 09:23 AM
kekadang kita terlalu bangga ngan jawatan kita..walhal bukan boss pun...macai je sebenarnya.....
Quote OmJualGas 17-9-2015 09:27 AM
pekerja bahagian bilik surat bank berkenaan dikatakan tidak mahu mengambil barang-barang peribadi milik kakitangan mereka kerana ia arahan dari pihak atasan.?????

betul ka ni ????

Quote jazaa100 17-9-2015 09:29 AM
Staff Ambank memang sombong.  Receptionist jwab call pun berlagak
Quote mzzenma 17-9-2015 09:29 AM
Kesiannya tengok abg pos ni..bertabah lah bang

Security guard memang ramai yang poyo2..mentang2 pakai uniform
Quote ultra78 17-9-2015 09:31 AM
Kalau di ofis aku, biasanya diaorg akan call dan aku akan turun ke lobi untuk pickup. Tak perlu dia untuk naik.
Quote fire_place 17-9-2015 09:35 AM
Guard ni kdg2 menyampah lebih2.kdg2 undang2 biasa je,xketat mana.dia yg nk over2. Mcm kat u dulu lah,disuruhny menapak tukar baju balik kat hostel sbb katanya pakai ketat.padahal baju budak lain lg lah.dia tindik hidung aku xkisah pulak,mmg mendapat kad terbang lah dr aku
Quote nuralisa 17-9-2015 09:35 AM
"Boss tak bagi buat dalam ini sebab semak. Nanti orang-orang luar, kakitangan Amb**k serta boss-boss di sini nampak tempat ini bersepah. Tak elok," kata pengawal keselamatan tersebut kepada beliau.


tak nampak mcm kena halau mcm anjing pun...
Quote BlueEagle 17-9-2015 09:37 AM
kes biasa pe kena sound ngan pak guard...
Quote OmJualGas 17-9-2015 09:39 AM
BOIKOT AMBANK!...
Quote arasham 17-9-2015 09:45 AM
Teringat my doter kena tegur masa mkn dkt foodcourt di area Pasir Ris Pulau ujung. Dia bawa makanan sendiri dan dia mmg tak perasan signboard 'no outside food allowed' tgh sedap mkn buka bekal dtg seorg kakitgn tegur dia. So my doter pun terus tutup makanan nak beeredar, but org tu ckp dgn lembut tak perlu berhenti mkn, mkn je terus cuma dia ingatkan lain kali jgn buat lagi. Ckp pun berhemah sambil pegang bahu.. Budi bahasa..
Quote imthegirl 17-9-2015 09:45 AM
Jagendas replied at 17-9-2015 09:10 AM
ni mesti kes staf byk courier brg guna alamat opis pastu kantoi dgn bos

memang tak boleh ke pakai alamat office?
Quote TuntungReturn 17-9-2015 09:47 AM
guard bekrja ngn majikan, dh depa ikot arahan. klo depa x kuatkuasa kan arahan, depa lak kene marah ngan majikan. tu la melayu, pertikaikan lak tugas guard
Quote imransulaiman 17-9-2015 09:48 AM
Takde ke staf AmBank yang oder rendang Diva AA hantar guna Poslaju?

Lihat semua komen(119)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088689s Gzip On
To Top