CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Memang Pilih Dia Ya? Tak Nak Tukar Dengan Saya?" Tok Kadi Sakat Syifa Melvin

29-11-2022 07:16 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3177| Komen: 20

Description: Pemain bola sepak pasukan Johor Darul Takzim (JDT) Safawi Rasid dan pempengaruh, Syifa Melvin akhirnya selamat bergelar pasangan suami isteri dengan hanya sekali lafaz pada majlis tertutup yang diadak ...
Pemain bola sepak pasukan Johor Darul Takzim (JDT) Safawi Rasid dan pempengaruh, Syifa Melvin akhirnya selamat bergelar pasangan suami isteri dengan hanya sekali lafaz pada majlis tertutup yang diadakan di Hotel Hilton, Petaling Jaya pada malam Isnin.


Pasangan ini juga telah dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Perkahwinan, Khairil Nizam yang berwakil walikan bapanya, Amirul Melvin Abdullah.

Foto: IG

Namun, apa yang mencuri perhatian adalah menerusi perkongsian di TikTok, seorang pengguna memuat naik rakaman yang memaparkan Syifa dan Safawi ditanya adakah mereka sudi menerima pasangan masing-masing sebelum Khairil Nizam sempat berseloroh untuk menggantikan tempat Safawi.


“Muhammad Safawi Bin Rasid dan juga Nur Syifa Athirah Binti Amirul Melvin adakah kedua-duanya bersetuju dengan perkahwinan pada hari ini?

“Nur Syifa Athirah Binti  Amirul Melvin adakah bersetuju berkahwin dengan Muhammad Safawi Bin Rasid? Betul ye, sungguh…Alhamdulillah. Memang pilih dia ye? Tak nak tukar dengan saya…” katanya.



Bagaimanapun, Khairil menjelaskan itu hanyalah sekadar gurauan bagi menghilangkan rasa gemuruh pengantin lelaki sebelum majlis akad nikah dilaksanakan.


Menjengah di ruangan komen, rata-rata peminat menitipkan ucapan tahniah buat kedua mempelai malah tidak kurang juga yang terhibur melihat aksi tok kadi menyakat pengantin.-CARI

Sumber: XTRA

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Carcosa 29-11-2022 10:11 PM
Makin gemok si perempuan ni eh? Kang lepas kawin, lagi lah mcm di pam2.
Lepas ni, dia nak kekwat kah dgn si Jamaica?
Yelah, dulu kan Jamaica halang percintaan mereka
Quote AcikBuncit 29-11-2022 10:16 PM
Pawi nmpk sgt nevesnya.. Ke dia nk cancel kwen tp tok kadi dh dpn mata lak hahaha makin gundu ko shipa.. Jd pngntin pn xbseri muka. Sebab Mekap pkai produk kekasih ke???
Quote jambatannetizen 29-11-2022 10:27 PM
Haha aku percaya je ada lelaki yg kenann pawi…
Quote virgo19 29-11-2022 11:02 PM
Apa tajuk syatilla melvin, pengantin ni syifa la.. syatilla tu akak dia, bini sam
Quote eyansss 29-11-2022 11:49 PM
mekap dia tak lawa langsung mostly kening n blusher…. sayang betul…
Quote slyfynx 29-11-2022 11:57 PM
Retis ke pun diorang berdua nih?
Quote dudaberhias 30-11-2022 12:07 AM
mula rasa macam lagi sesuai di tukarkan dengan tok kadi tu..

tapi bila fikir balik... dua2 kepam...

muka kekampungan dan wajah tua sebelum usia... muka cashier kedai aceh lebih meletop dan bersinar serta berseri gittew tanpa mandi air bunga sambil seru jin bawah jambatan...

soo sesuai la kedua2 sekufu... tapi kaka rasa anak theyols mesti comel meletop sebab macam perfect match gittew muka theyols... harap2 anak mancung herlok tang hidung... jangan mancung tang telinga sudah...
Quote dudaberhias 30-11-2022 12:10 AM
AcikBuncit replied at 29-11-2022 10:16 PM
Pawi nmpk sgt nevesnya.. Ke dia nk cancel kwen tp tok kadi dh dpn mata lak hahaha makin gundu ko shi ...

tu la... dedua tak nampak seri... masing2 kusam jah... muka hakak cashier kedai aceh lagi berseri hokkeh...belum lagi kaka sebut penjawat awam yang tu lagi kemas and vogue dari mempelai... even agen kek mamasabariah dan innai nunha pun bermekap tip toppppp berseri bersinar gittuhh nak pergi COD...


nak husnuzon lah mungkin sebab lighting... sebab serba serbi gelap gelita macam buat dalam club malam...
masa tok kadi nak akad nikah tu pun gelap... tak nampak apa... kalau kaka bubuh brightness skrin paling low ni mungkin hanya nampak skrin hitam jah...
Quote pujanggacinta 30-11-2022 12:16 AM
nervous sungguh pengantin lelakinya...
pengantin pompuan makeup tebal mcm guna mak andam zmn dulu2...
Quote doubleharmonic 30-11-2022 01:47 AM
ko ni dah terlebih makan babi ke hanat? yang kena sakat ni sipah ke satilah hah babi?
Quote rosedemon 30-11-2022 10:14 AM
wei mekap dia hauk sngguh. baju pon zamn bila tu hodohnya
Quote NazRysha 30-11-2022 11:07 AM
nampak syifa ni tua dari pawi
Quote cikatilia 30-11-2022 11:08 AM
mcm kena pukul muka pengantin pompuan mekapnya tuu
Quote keys 30-11-2022 11:11 AM
Alhamdulillah. Semoga bahagia ke akhir hayat. Pedulikan si debab tu.
Quote kogepang 30-11-2022 11:15 AM
NazRysha replied at 30-11-2022 11:07 AM
nampak syifa ni tua dari pawi

memang dia tua 3 tahun dari pawi
Quote juruterra 30-11-2022 11:24 AM
kogepang replied at 30-11-2022 11:15 AM
memang dia tua 3 tahun dari pawi

ramai skrg pompuan kawin lelaki lg muda, walaupun few yrs je saya masih rasa lelaki muda kurang matang. saya suka few yrs older ...sheila majid salah sorang yg kawin lelaki muda husbandnya masih nmpk gagah , dianya dh nampak tua tp masih ok la sbb dia kecik molek
Quote hanihan16 30-11-2022 11:30 AM
orang tu gundu, org ni kepam, org sana gemuk, orang sini buruk, yang tu katik, yang ni desa. seram betul i dengan beauty standard acik porum.
Quote eLiaD 30-11-2022 11:38 AM
footballer je..aq yg sebaris rumah Safee Sali un x kecoh k bye kahkahkah

RiP
Quote mizruncing 30-11-2022 12:06 PM
mekap dia awat laa mcm opera cina. zaman bila mekap pipi merah tu

Lihat semua komen(20)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 06:04 AM GMT+8 , Processed in 0.644088 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top