CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Diam Itu Lebih Baik. Berhati-Hatilah Dengan Dosa Lisan Mahupun Tulisanmu. Muhasabah" - Ira Kazar

27-11-2022 08:22 AM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 7936| Komen: 68

Description: Umum pasti tahu mengenai kes melibatkan Ira Kazar yang didakwa menjadi orang ketiga dan punca konflik rumah tangga pengarah dan pelakon tersohor, Syamsul Yusof dan isterinya, Puteri Sarah Liyana.



Umum pasti tahu mengenai kes melibatkan Ira Kazar yang didakwa menjadi orang ketiga dan punca konflik rumah tangga pengarah dan pelakon tersohor, Syamsul Yusof dan isterinya, Puteri Sarah Liyana.

Akibat kes itu, Ira dikecam teruk oleh netizen yang menyifatkan dirinya sebagai penyondol suami orang.

Baru-baru ini, perkongsian Ira di Insta Storynya telah mencuri perhatian ramai apabila memuat naik satu kata-kata mutiara yang juga ditujukan buat dirinya sendiri.



“Diam itu lebih baik jika tidak ada ‘perkara baik’ untuk diperkatakan. Berhati-hatilah dengan dosa lisan mahupun tulisanmu. Muhasabah,” kongsinya.

Terdahulu, Puteri Sarah telah mengambil tindakan menyaman Ira dan menuntut Ira untuk tampil memohon maaf serta berhenti daripada melakukan sebarang gangguan terhadapnya.

Ira disiasat berdasarkan Seksyen 38 Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997. Ia berkaitan menghasut suami atau isteri supaya bercerai atau mengabaikan kewajipan. Jika disabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM5,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya. - CARI



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MatDeghem 27-11-2022 04:41 AM
dulu masa sekolah  kalau kita kacau orang.....bila kena marah dengan guru.... kita buat muka bodoh je lah.

tak kan nak melawan. dah salah kita. kan? paling2 terima aje hukuman. yang penting kita dah puas hati ...dapat kaco orang tuuu



Quote TerataiMelur02 27-11-2022 06:47 AM
Edited by TerataiMelur02 at 27-11-2022 06:48 AM

Ooo...kacau rumahtangga orang tak dosa ek? Dasar Friska 2.0!
Quote Fly_over 27-11-2022 06:50 AM
Edited by Fly_over at 27-11-2022 06:57 AM

harap2 betul la hesteg tu sebab kalau ko tak banyak cakap, tak kaco si bini tu takde bini tu mroyan sekarang. selalunya quote2 ni buat sindir orang je
Quote beatgirlX 27-11-2022 06:55 AM
Kang kalau cakap lebih kena samannn lagi..AAA gitewww la
Quote asfaz 27-11-2022 07:10 AM
IMG_20221127_070758_065.jpg

Kalau PS tak guna lawyer mau kau mengacau dia lagi kan. Bapak kau pun suka menyindir
#bapaktoilet
Family ni sejenis eh aku tak pernah salah
Quote virgocircus 27-11-2022 07:40 AM
Dia tujukan utk diri sndri tu. Harap maklum.
Quote miss_strangers 27-11-2022 07:58 AM
Anak bapak sejenis narcissist
Quote nakkomenjugak 27-11-2022 08:01 AM
Kooooo tu yang kena muhasabah puki oiiiii!!
Quote jiwakacau06 27-11-2022 08:21 AM
meroyan much di sebalik quote...sbb bini org tu declare dkt umum masih dpt nafkah & laki masih bertanggungjawab pada anak bini ...boo
Quote lightheaded67 27-11-2022 08:35 AM
inilah dia contoh gaslighting. tak own mistake sendirik, kasi pusing org lain pulak. u owe sarah an apology. dlm pd mana kita nk pertikai salah org, kalau kita skali susah makna mesti ada salah bahagian kite. tggal tak mngaku ajer. kalau tak improve behaviour, satu healthy relationship pon uolz takkan dpt, regardless best mana pon ur p***y.
Quote Fazzbulous 27-11-2022 08:40 AM
cane agaknya kalau sarah tetibe preggy no 3?meroyan ke idok minah ni?hahahahahaha
Quote Hypothetically 27-11-2022 08:50 AM
Edited by Hypothetically at 27-11-2022 08:53 AM

Bukan ke ko yg tulis kat ig, bapak ko bangga nau dlm byk2 p*p*k, p*p*k anak dia yg org nak jugak.  Mana pergi kemaluan masa tu tak mampu nak tutup aib sendiri siap kaitkan bapak ko. Byk ko punya diam.
Quote jihyomelly 27-11-2022 09:07 AM
senyap pasal takut kena saman kan bukan sbb senyap malas nak layan. / surrender back off x kacau rumah tanga org…ada beza jenis senyap tu…
Quote Hypothetically 27-11-2022 09:20 AM
Edited by Hypothetically at 27-11-2022 09:22 AM

Sarah just mentioned pasal hubungan sol dgn anak2, takde pun petik nama ko. Itu hak dia lah. Kenapa dia tak boleh sebut pasal suami sendiri, she is after all still legally married to him??
Quote mawardia 27-11-2022 09:22 AM
Ira cabut je la tudung. Ira nampak lagi cantik bila free hair.
Quote Cleocatra 27-11-2022 09:29 AM
asfaz replied at 27-11-2022 07:10 AM
Kalau PS tak guna lawyer mau kau mengacau dia lagi kan. Bapak kau pun suka menyindir
#bapaktoilet ...

Halah halah halah.... comel putih gebu... putih gini kalah yenna yazman..
Quote bankerpencen 27-11-2022 09:40 AM
Kemain… jenis2 murahan dan uneducated ni ajet2 suci ke macam mana? Tengok muka pun tau jenis belen
Quote 3chanceno 27-11-2022 09:50 AM
Dah tak menahan nak reply, tu yg   konon #selfreminder

Lama lagik kes nak naik, berharap PS pun kurangkan posting pasal perkahwinan dia nie
Quote Nozot 27-11-2022 09:54 AM
Benci betul aku dengan perempuan jenis nie..dah tahu menyondol, sendiri mau ingat..Nasib baik sarah guna peguam, kalau menongkat lagi dia nie..dahsyat betul..tak tahu malu.

Lihat semua komen(68)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-2-2023 06:19 AM GMT+8 , Processed in 0.109074 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top