Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

ATM Akan Ambil Alih Kuasa Polis Jika Bersih 4.0 Di Isytihar Darurat

28-8-2015 10:02 AM |Dilihat:8660| Komen: 92

Oleh : Dean BZ

Panglima ATM Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd. Zin


Angkatan Tentera Malaysia (ATM) berkemungkinan akan masuk campur dalam menangani Perhimpunan Bersih 4.0 jika kerajaan mengisytiharkan darurat.

Dipetik dari The Star Online, Panglima ATM Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd. Zin berkata, setakat ini pihaknya tidak terlibat mengawal perhimpunan itu kerana situasi masih belum mencapai tahap tersebut.

ATM hanya akan masuk campur jika kerajaan mengisytiharkan darurat. Jika situasinya dikategorikan sebagai ancaman kepada orang awam, kami akan ambil alih peranan polis untuk mengawal keadaan, katanya di Kementerian Pertahanan di sini semalam.

Perhimpunan Bersih 4.0 dijadual berlangsung dari pukul 2 petang, (29 Ogos) hingga tengah malam Ahad (30 Ogos) ini.

Ia akan diadakan serentak di Kuala Lumpur, Kuching di Sarawak dan Kota Kinabalu di Sabah.
- CARI Infonet.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 92
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote hanalisa 31-8-2015 08:36 AM
ultra78 replied at 31-8-2015 08:22 AM
Berapa ramai org mati dlm perhimpunan semalam?

berita orang kena ceri-beri masa bersih pun siap dapat highlight oleh TV3 lagi ok.aku ceri beri kat rumah takde orang kisah pon..


Lain-lain Komen

Quote AbukRokok 28-8-2015 07:21 AM
banjir besar kat kelantan pun xsanggup isytihar darurat kehkehkeh
Quote AbukRokok 28-8-2015 07:22 AM
Lahad Datu sampai skrg pun belum aman sepenu8hnya

Habislah harapan rakyat bila tentera dah xberkecuali mcm dulu
Quote alieyrina 28-8-2015 07:22 AM
Tah2 yg duk menggila tgh jalan sok stok2 gengster najis fanclub...najis kan gila n desperet
Quote ultra78 28-8-2015 07:33 AM
Kalau isytihar darurat nanti tak boleh claim insurance

Quote taikor 28-8-2015 07:37 AM
patutlah kumpulan Kotor batal berdemo lawan Bersih. ini rupanya rancangan diorang.

ketua Bersih sorang pompuan aunty. ape ancaman yg ade?
Quote protonpersona 28-8-2015 07:49 AM
najib dah tahap najis...harus dibersihkan..
Quote atira 28-8-2015 08:04 AM
taikor replied at 28-8-2015 07:37 AM
patutlah kumpulan Kotor batal berdemo lawan Bersih. ini rupanya rancangan diorang.

ketua Bersih s ...

@dizeck takut sgt dgn aunty bersih tu
Quote namirulmukminin 28-8-2015 08:14 AM
Apa la sangat dgn bershit tu.. kali ni tak ramai pon yg akan joint bershit tu... kalu ada pon set2 DAPig dan sekutunya je.. geng2 mata sepet je... elok gak kalu tentera tembak je semua set2 tu...
Quote tumpanglalu74 28-8-2015 08:25 AM
Ancaman pada pihak tertentu?

Quote dcruins 28-8-2015 08:33 AM
buat jer lah dikawasan bukit bintang dan petaling street, boleh gak jejaskan business2 huaren sikit......
Quote leylapple 28-8-2015 08:37 AM
askar nie kan patutnya di bawah Agong?

msia dah nak hampir kucar kacir pun askar and polis rilek jer...tapi bila org nak berhimpun tau pulak nak turun?

selama nie buat apa? membuta dan mentuli ajer?
Quote fredza 28-8-2015 08:42 AM
dhorurah.....
Quote dodolgemok 28-8-2015 09:05 AM
namirulmukminin replied at 28-8-2015 08:14 AM
Apa la sangat dgn bershit tu.. kali ni tak ramai pon yg akan joint bershit tu... kalu ada pon set2 D ...

Tuan guru nik aziz dulu pon menyokong bersih tiba2 lobai hadi xsokong cai lobai pon turut terpengaruh. Ujong2 comolot ngan umngok. Tipikal meleis bangsat
Quote dodolgemok 28-8-2015 09:06 AM
Lahad datu dulu dah kena serang hendap siap ada polis terbunuh pon x isytihar darurat alih2 bersih pulak nak darurat? Tipikal meleis bangsat penyokong najib rosmah laknatullah
Quote ctaz 28-8-2015 09:07 AM
siapa yg nak isytihar kan darurat....
kerajaan......????
NAJIB...?????



wahhh pm pun dia agung pun dia kah.....???
Quote gaara_X 28-8-2015 09:10 AM
hehehehehe...banjir kelantan pun takut nak istihar darurat.....hehehehehehe.....
Quote dcruins 28-8-2015 09:19 AM
cucu dan cicit komunis malaya tak serik2 lagi ke nak lancar perang ke atas Yang DiPertuan Agong macam zaman komunis malaya dan komunis Sarawak dulu? tak pasal2 mati katak di tengah hutan dan terpaksa lari berlindung dengan cina Thailand yang bagi duduk di tanah mereka di sempadan tu. Kalau apa2 terjadi dalam demo ni sampai tak terkawal lagi oleh Polis, Agong kena ambil tindakan menggerakkan tentera secara automatik sama jer macam Thailand dan etc...
Quote dizek 28-8-2015 09:21 AM
dcruins replied at 28-8-2015 09:19 AM
cucu dan cicit komunis malaya tak serik2 lagi ke nak lancar perang ke atas Yang DiPertuan Agong maca ...

inilah isu utamanya

patutnya jangan bagi pengampunan langsung
masa komunis meyerah kalah
tahun 1989 dulu

tengok sekarang apa dah jadi,

keturunan komunis kembali
besar kepala dan 'mengganas'
guna slogan bershit
Quote cik_tonggek 28-8-2015 09:22 AM
dodolgemok replied at 28-8-2015 05:06 AM
Lahad datu dulu dah kena serang hendap siap ada polis terbunuh pon x isytihar darurat alih2 bersih p ...

kawasan yg penuh dgn manusia berbaju kuning lebih membahayakan orang awam dari kemasukan manusia2 bersenjata la bro

Lihat semua komen(92)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089062s Gzip On
To Top