CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Jarak Umur Dengan Adik Sejauh 24 Tahun- Lelaki Pasrah, Anggap Latihan Sebelum Bergelar Ayah

24-9-2022 11:58 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 1038| Komen: 12

Description: JAKARTA – Seorang lelaki di Jakarta Selatan menjadi tular selepas berkongsi kisah mempunyai jarak umur, masing-masing 24 dan 21 tahun dengan dua adiknya, lapor laman berita Wolipop semalam.
JAKARTA – Seorang lelaki di Jakarta Selatan menjadi tular selepas berkongsi kisah mempunyai jarak umur,  masing-masing  24 dan 21 tahun dengan dua adiknya, lapor laman berita Wolipop semalam.


Lelaki bernama Ichsan Sahrul memuat naik video di laman TikTok yang memaparkan adik-beradiknya yang masih kecil dengan jarak paling ketara adalah 21 dan 24 tahun.

Menurut Ichsan yang berusia 24 tahun,  jarak yang terlalu jauh dengan adik-adik membuatkan dia secara automatik seperti menjalani praktikal bagaimana mahu bergelar seorang ayah.

Foto: Tiktok

“Ramai yang meninggalkan komen bertanya usia ibu saya sekarang dan ada juga yang meneka bahawa kami lima beradik berlainan ibu.


“Namun bagi saya, video itu hanya satu perkongsian biasa dan tidak berniat apa-apa. Saya sayang semua adik-adik saya dan sering membantu ibu menjaga mereka sebelum keluar bekerja,” jelasnya.

Sehingga kini, video tersebut mendapat tontonan sehingga 1.4 juta dengan ribuan komen pengguna media sosial. –CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 24-9-2022 12:02 PM
Tahniah la dpt adik baru
Apa2 pun, bersedialah utk jd sole breadwinner sbb sah2 la ayah ko dah tua dan nak mampos esok kan...manakala adik bongsu ko baru nk kenal dunia
So kene la kerja lebih sbb nk sara adik bongsu
Semoga urusan dipermudahkan
Sbb akak sendiri tak sanggup nk berkorban keje teruk2 hanya utk senangkan org lain
Quote Artemesiaa 24-9-2022 12:09 PM
Selalu mereka yang macam tu suka je jaga adik mereka mak pun tak perlu bersusah sangat sebab ada yang suka menjaga bersama
Quote Suchi 24-9-2022 12:28 PM
Berapa umur mak ayah dia? Kalau muda lg ok laa dah tua risau gak.
Sat gi adik kecik tu abang2 la kena bela.
Menda yg iols risau bila abah iols kawen lagi pastu mak tiri tu masih blm menopos.
Mujur juga laa takde adik kecik baru dahla  2 tahun je kawen abah iols ninggal pulop.
Quote noell 24-9-2022 12:30 PM
ntah2 adikbradik friska kot neh
Quote uori 24-9-2022 12:34 PM
kawan aku sorang macamni. kakak sulung dia sebaya mak aku dan beza umur kakak sebelum dia 15 tahun. mak dia bersalinkan dia waktu umur 49 tahun.
Quote Nenolen 24-9-2022 12:37 PM
kawan kaka masa thn akhir degree mak dia bersalin…so mmg jarak umur beza 22thn…huhuhu…
Quote Tinot7 24-9-2022 12:42 PM
alahai.. kalau mak pak umo 20 masa dpt anak sulong, la ni baru umo 44 masa dpt anak bongsu.. muda lagi la.. tapi kalau pak dah kertu, pandai2 la survive sbb sah2 kena pikul tanggungjawab jaga adik2 kecik tuh bila pak meninggal nnt..
Quote white_musk 24-9-2022 12:47 PM
cmf_premierleag replied at 24-9-2022 12:02 PM
Tahniah la dpt adik baru
Apa2 pun, bersedialah utk jd sole breadwinner sbb sah2 la ayah ko dah tua d ...

Dan jangan pula berharap adik bongsu itu akan berhabisan untuk tanggung ekau sebagai abang sulong pula...dia pun ada life sendiri...

akak pun tak sanggup jika kena kerja penat lelah tapi untuk tanggung "rejeki" orang lain...
kemudia mahu rasa terpaling bagus itu ini... yihhh
Quote Friska 24-9-2022 12:48 PM
Masih mending selisih usia 24 tahun, anak pertama madu saya sudah 28 tahun (lahir tahun 1994) dan yang ke dua sudah 26 tahun (lahir tahun 1996). Ke 2-2 nya lahir di Amerika ketika suami dan madu kuliah di Amerika. Jadi selisih usia anak madu saya sama baby saya 28 dan 26 tahun. Mereka sering mahu bawa baby saya jalan-jalan, tapi saya ndak kasi karena masih menyusu ASI. Mereka senang sekali punya adik laki-laki baru. BTW ke dua anak madu saya perempuan, masih belum nikah, pernah punya pacar tapi ndak berjodoh.
Quote luluaurora 24-9-2022 12:48 PM
untuk maknya jugak
ada ank besar leh tlg tengok
Quote shernazz 24-9-2022 05:09 PM
Alahai..
Hahaha
Bawak.adek..org igt anak.plak...
Quote batu kikir 24-9-2022 05:38 PM
Friska replied at 24-9-2022 12:48 PM
Masih mending selisih usia 24 tahun, anak pertama madu saya sudah 28 tahun (lahir tahun 1994) dan ya ...

Bagus Friska masih belom menopause.
Bolih beranak lg..... besok2 jarak mahu dekat 30 tahun atau lebih

Lihat semua komen(12)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 10:49 AM GMT+8 , Processed in 0.320017 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top