CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

‘Tak Panas Takpe, Koyak Janganlah’- TMJ, MB Kedah Berbalas Sindiran Pula

23-9-2022 12:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2600| Komen: 34

Description: Kestabilan ekonomi, pentadbiran dan kejayaan dalam sukan negeri Johor, terserlah menerusi perkongsian Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim di Instagram Story baginda baru-baru ini.
Kestabilan ekonomi, pentadbiran dan kejayaan dalam sukan negeri Johor, terserlah menerusi perkongsian Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim di Instagram Story baginda baru-baru ini.


Namun, terdapat salah satu hantaran TMJ yang cukup menarik perhatian, di mana pemilik kelab Johor bola sepak Darul Takzim (JDT) ini memuat naik karikatur maskot McDonald’s.


Kredit foto: IG TMJ/FB Sanusi

Hantaran berkenaan seolah-olah memerli Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor seorang yang gagal.

Melihat hantaran TMJ yang lain, baginda turut berkongsi senarai pungutan pingat kontingen setiap negeri dalam pertandingan Sukan Malaysia (Sukma) di mana negeri Johor menduduki tangga pertama dengan kutipan pingat keseluruhan sebanyak 130 berbanding negeri yang lain.


Malah TMJ juga memuat naik senarai piala yang berjaya diboloti dari pasukan bola sepak, netball, rugbi, sepak takraw dan hoki. Selain berkongsi kejayaan kontigen sukan negeri Johor, TMJ juga turut berkongsi info prestasi ekonomi negeri baginda yang berjaya mencatat jumlah pelaburan tertinggi dalam negara.



Menjengah ke laman Facebook Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor, Sanusi memuat naik hantaran respons kepada TMJ terhadap perlian yang ditujukan kepada beliau dengan kapsyen ringkas.

Berdasarkan kapsyen tersebut, boleh dikatakan Menteri Besar Kedah ini tidak berasa terkesan dengan apa yang ditulis oleh TMJ dan tetap dengan pendirian untuk menjadi diri beliau sendiri.



Perang perbandingan pelbagai aspek antara kedua-dua individu berprofil tinggi sering kali terlihat di media sosial, apa pandangan anda tentang hal ini?


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bulalof 23-9-2022 12:03 PM
childish sh*t terutamanya yang ...
Quote nikaido 23-9-2022 12:15 PM
koyak teruk stupid boy. siap lukis kartun mcm budak sekolah rendah
Quote nikaido 23-9-2022 12:18 PM
haha anak sultan selangor negeri paling maju pun xjaja prestasi ekonomi negeri
Quote gaban_spacecop 23-9-2022 12:21 PM
koyak teruk ni...
Quote hyie 23-9-2022 12:23 PM
mesti diorang memasing up status perli2 kat whatsapp status jugak
Quote ainonymous 23-9-2022 12:27 PM
ewwwwww low class betul anak raja pasir berdengung
Quote Tinot7 23-9-2022 12:27 PM
wat malu jahh tmj nih..
Quote Orix 23-9-2022 12:57 PM
stupid boy...... bak kata atok
Quote she 23-9-2022 01:10 PM
Macik tak suka Sanusi
Tapi kalau TMJ rasa dengan kutuk Sanusi tu buat dia nampak bijak
Dedua pun sama sekapal
2x5 5xbodoh
Quote Suchi 23-9-2022 01:17 PM
Know know berbesan gak dorang ni kang jgn gaduh2 benci sgt tauuu
Quote jalfa 23-9-2022 02:10 PM
Ok la..ada jugak yg berani troll putera jamaica ni.tp bangsa jamaica koyak teruk nampak
Quote lostnfaun 23-9-2022 03:29 PM
Hari tue dia komen psl Perak ambil coach LTK. Kesian LTK tue, nasib baik sanusi nie jenis melawan. Hahaha
Quote prizadane 23-9-2022 03:32 PM
geng kelas belakang ke?
Quote ifanonline 23-9-2022 03:46 PM
sebab tu aku ckp, sistem monarki di malaysia ni perlu di bubarkan kan...kewujudan monarki di malaysia ni sebab bangsa melayu penjilat buah pelir kerabat
Quote akies 23-9-2022 03:56 PM
Begini ke tingkahlaku dan keperibadian anak raja?
Bertingkah mulut, balas-membalas di media social dengan rakyat jelata?
Quote renko 23-9-2022 05:45 PM


pasal bola pastu melarat2 ke lain
Quote axl_bach 23-9-2022 06:24 PM
Alahai TMJ,  ekonomi tu byk faktor.  Kalau Kedah terletak di sebelah pelabuhan utama dunia pun bleh dpt tempias.
Quote imanjannah 23-9-2022 06:34 PM
koyak ke
Quote brego 23-9-2022 08:23 PM
Edited by brego at 23-9-2022 08:25 PM

dah macam budak2.
lepas tu orang kutuk, dia pun KOYAK.
siap kena tangkap dan penjara.

dah la hati tisu tapi suka provoke orang

kesian peyno, haters tegar negara J

Lihat semua komen(34)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 01:50 PM GMT+8 , Processed in 0.088170 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top