CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

'Dulu Diperlakukan Macam Hamba Abdi, Kini Bella Dilayan Bak Puteri'

23-9-2022 11:30 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2751| Komen: 42

Description: Kehadiran remaja perempuan sindrom down berusia 13 tahun dikenali sebagai Bella di Mahkamah Sesyen semalam mencuri perhatian ramai.
Kehadiran remaja perempuan sindrom down berusia 13 tahun dikenali sebagai Bella di Mahkamah Sesyen semalam mencuri perhatian ramai.

Bella yang hadir untuk memberi keterangan dalam perbicaraan kes pengasas Rumah Bonda Siti Bainun Ahd Razali yang didakwa mengabai dan menganiayanya mengenakan gaun biru ala Elsa, watak dalam filem animasi Frozen. 


FB Mona Din

Menurut Bernama, prosiding perbicaraan itu dijalankan secara tertutup (in camera) kerana melibatkan saksi kanak-kanak. 

Foto dan video Bella dikongsikan menerusi laman Facebook Mona Din dan Instagram Firdaus Ashaj.



Loading FB Post...

Loading FB Post...


Di ruangan komen ramai yang memuji penampilan Bella dan tak kurang juga yang mendoakan kebenaran memihak kepada beliau.


Foto: IG Firdaus Ashaj


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Acikgomen 23-9-2022 01:22 AM
Harap hakim pendakwaraya jgn la makan rasuah
Wak jait sgt2 terdesak dah skang ni
Kes benon nih yg paling taik kuku heshe ada
Kes rasuah direct tuduh nama heshe lebih besar
Tapi kalo kes benon nih pun kalah, mmg mampos la rentua samseng taik kuceng neh
Quote Gingerly 23-9-2022 01:24 AM
Alolo omey....
Quote dua_chzy 23-9-2022 02:06 AM
Wah dah gemuk Bella. Syukur la, kiranya kes ni macam blessings in disguise untuk Bella. Ramai lagi budak2 mangsa dera seluruh dunia tak dapat pembelaan dan worst mati dalam siksaan. Sampai ke akhir hayat tak merasa disayangi...
Quote me12345 23-9-2022 07:15 AM
Nampak sihat dan happy...mmg sesuai dijaga jkm..
Quote makton 23-9-2022 08:10 AM
dah berisi badan bella. alhamdulillah dia dijaga baik. comel betul pakai baju elsa tu. happy je muka dia
Quote buragazz 23-9-2022 08:10 AM
Kenapa tadi aku baca tajuk cam Bella Astilah ke Mahkamah seperti Elsa.. aku hampir nak termaki bini si Aliff Aziz... rasa kencing manis aku naik hari ni agaknya tu yang rabun tiba2...
Quote chandrahusin 23-9-2022 08:12 AM
comel nya Bella
dh sihat
semoga kanak2 yg lain pun dapat pembelaan yg wajar
Quote azimodin 23-9-2022 08:17 AM
Nampak ceria betul, berseri2.. harap2 jkm akan jaga semua anak2 dibawah jagaan jkm dengan baik. Aku harap jkm dapat menteri baru yg betul2 serius memperjuangkan nasib insan2 terutamanya anak kecil yg teraniaya.
Quote mojarean_X 23-9-2022 08:18 AM
Wah comel
Quote Nnasda53 23-9-2022 10:49 AM
Comel je dia.
Semoga Adik bella menang kes ni.
Quote maylink23 23-9-2022 10:51 AM
Omg,, dia nampak happy sgt. Harap tak trauma terpaksa berhadapan semula dgn si jahat tu
Quote kikilalapooh 23-9-2022 10:57 AM
semoga bella sentiasa dalam lindungan tuhan..
Quote pooh~key 23-9-2022 11:01 AM
Entah la dekkkkk….. akak tak ada komen dek.
Quote cikatilia 23-9-2022 11:54 AM
yg penting dia happy
harap2 semua berjalan lancar and yg bersalah dihukum sekeras2nya
Quote epal_putih 23-9-2022 12:09 PM
Moga ke dlm lah bainun
Quote supernaturalee 23-9-2022 12:10 PM
kenapa pakaikan dia gitu
this is not a parade or charade

Quote Artemesiaa 23-9-2022 12:55 PM
Bagus dia happy lagi senang dia beri keterangan
Quote makadek 23-9-2022 01:32 PM
dua_chzy replied at 23-9-2022 02:06 AM
Wah dah gemuk Bella. Syukur la, kiranya kes ni macam blessings in disguise untuk Bella. Ramai lagi b ...

Budak sd mmg ginila patutnya saiz bdn diorang
Semangat
Quote sayawifenikmie 23-9-2022 01:41 PM
say tak setuju dia dipakaikan pakaian itu
sebagai seorang ibu yg juga ada anak istimewa  Down Syndrome, saya sangat2 tak setuju
Anak saya umur 22 (tak tahu Bella berapa tahun) dia suka berpakaian sebagaimana anak muda lain
jeans .. tshirt .. seluar paras lutut ..
suka juga benda2 berjenama ..
sama macam selera anak muda lain

jangan ngada2 nak pakaikan Bella macam ni lagi ..

Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.163349 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top